logo

۱۲ مورد از افراد موفق ایرانی و دلیل موفقیت آن‌ها

برجسته ترین افراد موفق ایرانی

مطالعه زندگی‌نامه افراد موفق ایرانی، انرژی و اراده لازم برای طی کردن مسیر موفقیت را در اختیارتان قرار خواهد داد؛ زیرا به شما نشان می‌دهد موفقیت دست‌نیافتنی نیست و تمام افراد موفق، مانند ما و از جنس خود ما هستند. در ادامه، زندگینامه افراد موفق ایرانی که زندگی سختی داشتند (یا زندگی خوبی داشتند؛ اما بسیار پر تلاش بودند) را بررسی کرده‌ایم:

  • پیر مراد امیدیار
  • بیژن پاکزاد
  • پروفسور مجید سمیعی
  • سحر هاشمی
  • مهندس انوشه انصاری
  • احد عظیم زاده
  • امید کردستانی
  • پروفسور کمال سرابندی
  • لطفی علی عسکرزاده
  • سیده فاطمه مقیمی
  • دکتر فیروز نادری
  • مینو اخترزند

۱۲ نفر از افراد موفق ایرانی

معرفی افراد موفق ایرانی

افراد موفق ایرانی زندگی پرباری را برای خودشان رقم زده‌اند و علاوه‌برآن، مایه افتخار ایران و ایرانی شده‌اند. داستان زندگی این افراد سرشار از سختی، شکست، تصمیم، اقدام و یادگیری‌های ارزشمند و حتی نایاب است. در ادامه خلاصه داستان زندگی ۱۲ فرد ایرانی موفق را آورده‌ایم.

 

دنبال افزایش درآمد هستی؟

با این ۷ درس رایگان حساب کار دستت میاد و می‌تونی درآمدت رو افزایش بدی!
.

 

 

۱_ پیر مراد امیدیار

داستان زندگی یک فرد موفق ایرانی - پیر مراد امیدیار

اگر قرار باشد فقط داستان زندگی یک فرد موفق ایرانی را بخوانیم، احتمالا یکی از بهترین انتخاب‌ها، داستان زندگی پیر مراد امیدیار است.

بررسی زندگی پیر مراد امیدیار به‌عنوان داستان زندگی یک فرد موفق ایرانی بسیار غافل‌گیرکننده است؛ زیرا کمتر کسی نام او را شنیده است یا می‌داند که او مؤسس بزرگ‌ترین شرکت خریدوفروش آنلاین کالا (eBay) است. بیوگرافی پیر مراد امیدیار در دسته زندگینامه افراد موفق ایرانی که زندگی سختی داشته‌اند قرار نمی‌گیرد؛ زیرا او در پاریس و در یک خانواده موفق ایرانی به دنیا آمد.

پیر امیدیار در دوران کودکی دانش‌آموزشی گریزان از درس و سرکش بود که در دوران مدرسه متوجه علاقه خود به برنامه‌نویسی شد. او ترجیح می‌داد به‌جای صرف وقت در کلاس درس، زمانش را به کار با کامپیوتر در آزمایشگاه مدرسه اختصاص دهد و به‌خاطر این رفتار چندین بار هم جریمه شد. پیر مراد امیدیار در دوران نوجوانی و با درخواست مدیر مدرسه، برنامه چاپ فهرست کتاب‌های کتابخانه را نوشت.

پس از فارغ‌التحصیلی، بلافاصله در شرکت‌های معتبری مشغول به کار شد و رزومه فوق‌العاده‌ای برای خود دست‌وپا کرد. ایده اولیه راه‌اندازی eBay زمانی شکل گرفت که امیدیار حین انجام پروژه‌های کارفرمایانش، متوجه یکی از نیازهای مهم بازار شد: مکانی برای خریدوفروش آنلاین کالاها توسط افراد و بدون واسطه! یعنی فضایی که شما بتوانید در آن به‌صورت آنلاین، یک کالا را مستقیما به یک خریدار دیگر بفروشید!

این نقل‌قول کاملا نشان می‌دهد پیر مراد امیدیار با چه ذهنیتی تلاش کرد و در دسته افراد موفق ایرانی قرار گرفت: هرگز اجازه ندهید کسی (حتی اگر بسیار دوستش دارید یا به او احترام می‌گذارید) به شما بگوید فلان کار شدنی نیست. نمی‌گویم اشتباه می‌کنند، شاید واقعا شدنی نباشد؛ اما بارها به من ثابت شده است تنها دلیلی که افراد شما را از انجام کارها منع می‌کنند، این است که خودشان شهامت تلاش‌کردن را ندارند! (منبع: Quotefancy)

سرویس eBay به‌سرعت پیشرفت کرد و تبدیل به یک غول تجاری آنلاین شد. امیدیار سمت‌های مختلفی را در این شرکت به عهده داشت و به معنای واقعی کلمه، بار پیشرفت eBay را یک‌تنه به دوش کشید. او در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۰ از هیئت‌مدیره eBay کناره گرفت؛ اما همچنان یکی از بزرگ‌ترین سهام‌داران این سرویس است.

  جملات زیبا و متن درباره هدف و تلاش در زندگی

پیر امیدیار در سال ۱۹۹۹ میلادی، جایزه ملی کارآفرین سال را کسب کرد. موفقیت‌های پیاپی او تا جایی ادامه داشت که نام او در فهرست ۴۲ فرد ثروتمند آمریکا، در سال ۲۰۱۳ قرار گرفت. همچنین در حال حاضر، در فهرست افراد موفق ایرانی رتبه اول و در لیست میلیاردرترین افراد در کشور فرانسه، رتبه پنجم را به خود اختصاص داده است.

امیدیار و همسرش پس از تجربه موفقیت‌های متعدد، تصمیم به راه‌اندازی مجموعه بشردوستانه و خیریه امیدیار نتورک گرفتند. این مجموعه در سال ۲۰۰۴ و با هدف بهبود کیفیت زندگی افراد فقیر تاسیس شد.

 

 

✅پیشنهاد ویژه: دوره رایگان ویدیویی روانشناسی پول را از دست ندهید!

روانشناسی پول

 

۲_ بیژن پاکزاد

زندگی نامه افراد موفق ایران

بیژن پاکزاد در خانواده‌ای ثروتمند و ساکن تهران متولد شد. والدین او در دنیای کسب‌وکار و بازار تهران شناخته شده بودند و بیژن پاکزاد نیز فرهنگ ثروت‌سازی و کارآفرینی را از خانواده خود آموخت. طرزفکر ثروت‌سازی، در دوران نوجوانی او را به سمت فعالیت‌های شغلی و ایجاد کسب‌وکار سوق داد.

در حال حاضر، بیژن پاکزاد در زمینه طراحی و تولید کالا و پوشاک لوکس فعالیت دارد. اغلب شهرت او با تولید اکسسوری و پوشاک ویژه افراد ثروتمند و پرقدرت جهان گره خورده است. از جمله مشتریان او، پنج رئیس‌جمهور سابق ایالات‌متحده آمریکا یعنی جورج بوش، باراک اوباما، جورج هریت واکر بوش و رونالد ریگان هستند.

در این میان، افراد مشهور دیگری مثل ولادیمیر پوتین، تونی بلر، آرنولد شوارتزنگر، جف بزوس، تام کروز و… نیز از مشتریان دائمی بیژن پاکزاد بوده‌اند.

بیژن پاکزاد موفق به کسب جوایز و افتخارات متعدد شده است و موارد زیر تنها بخشی از این دستاوردها است:

  • کسب جایزه شهروندان پرافتخار دالاس تگزاس (۱۹۸۲) و فلورانس ایتالیا (۱۹۸۳)
  • کسب افتخار بهترین طراحی شیشه steuben clare (1993) برای شیشه عطرهای سری DNA
  • دریافت جایزه کمپین تبلیغاتی clio (1983) و Obie (1989)
  • دریافت جایزه ساینس و مدرک دکترای افتخاری هنرهای زیبا از دانشگاه لیبرتی کالیفرنیا (۲۰۰۷)
  • نام‌گذاری روز ۹ می ۲۰۱۰ در بورلی‌هیلز به نام بیژن و افتخار دریافت کلید شهر بورلی هیلز از شهردار جیمی دلشاد
  • دریافت جایزه کارآفرینی دانشگاه آکسفورد (۲۰۱۱)

 

 

۳_ پروفسور سمیعی

پروفسور سمیعی

کمتر فرد ایرانی را می‌توان یافت که آوازه پروفسور مجید سمیعی، بهترین جراح مغز و اعصاب جهان را نشنیده باشد. پروفسور مجید سمیعی، در سال ۱۳۱۶ خورشیدی و در تهران به‌ د‌نیا آمد. پدر او اصالت رشتی داشت و مادرش اهل شیراز بود. پس از چند سال، خانواده او به تهران و محله بحرالعلوم بازگشتند.

پس از اینکه تحصیلات پروفسور سمیعی در رشت، در دبیرستان شاهپور به اتمام رسید، او تصمیم به ادامه تحصیل در آلمان گرفت. او در یکی از مصاحبه‌هایش، در مورد علاقه زیاد خود به جراحی مغز و اعصاب در ۱۱ سالگی صحبت کرده است.

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پروفسور سمیعی را می‌توان ابداع روش نوین جراحی مغز و ارائه خدمات آموزشی به جراحان دانست. او در این راستا گام‌های بزرگی برداشته و افتخارات زیادی را کسب کرده است.

  فرمول موفقیت به زبان ساده!

موارد زیر، تنها بخشی افتخارات بین‌المللی اوست:

  • ۴ سال ریاست فدراسیون جهانی جوامع جراحی مغز و اعصاب
  • کسب عنوان ریاست افتخاری نهاد فدراسیون جهانی جوامع جراحی مغز و اعصاب به پاس قدردانی از زحمات وی
  • دریافت نشان خدمت درجه یک دولت آلمان، در سال ۱۳۶۷ خورشیدی، از ریاست‌جمهوری آلمان‌غربی
  • دریافت جایزه علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان، در سال ۱۳۶۷، به پاس قدردانی از تلاش‌های وی و پیشرفت‌های علمی در زمینه جراحی مغز و اعصاب
  • دریافت عالی‌ترین نشان افتخاری دولت چین، از طرف معاون نخست‌وزیر چین در سال ۱۳۸۶، به پاس قدردانی از خدمات و تلاش‌های او

 

 

۴_ سحر هاشمی

سحر هاشمی فرد موفق ایرانی

سحر هاشمی نویسنده، سخنران و کارآفرین سرشناس ایرانی و بزرگ شده ایتالیا است. او فارغ‌التحصیل دانشگاه بریستول رشته حقوق بوده و در سال ۲۰۱۱ جهت پیشنهاد تدابیر کارآفرینی به دولت، به انجمن کارآفرین‌های بریتانیا دعوت شد.

سحر هاشمی به دلیل خدمت‌رسانی به خیریه‌ها و اقتصاد کشور، در سال ۲۰۱۲ موفق شد عالی‌ترین رتبه بریتانیا را از سمت امپراطوری دریافت کند. در سال ۱۹۹۵ میلادی، او کافی‌شاپ ریپابلیک را با دریافت کمک از وزارت صنعت و تجارت انگلستان، در لندن راه‌اندازی کرد.

این کافی‌شاپ‌ها به صورت زنجیره‌ای در بریتانیا شروع به فعالیت کرده و با سرعت زیاد در دیگر کشورها توسعه پیدا کردند. ریپابلیک به یکی از موفق‌ترین و معروف‌ترین برندهای کافی‌شاپ تبدیل شد و درآمد سالیانه ۱۲۹ شعبه آن، به چیزی حدود ۳۰ میلیون دلار رسید.

 

 

 

۵_ مهندس انوشه انصاری

مهندس انوشه انصاری

مهندس انوشه انصاری، متولد ۲۱ شهریور ۱۳۴۵ در شهر مشهد است. وی ۱۸ سالگی را در ایران سپری کرده و سپس به همراه خانواده به ایالات‌متحده آمریکا مهاجرت کرد. مهندس انوشه انصاری در حال حاضر به عنوان نخستین زن ایرانی فضانورد شناخته شده است.

انوشه انصاری همچنین نخستین فضانورد مسلمان نیز لقب گرفته و علاوه‌برآن، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره شرکت “فناوری ارتباط از راه دور (TTI)” است. او چهارمین فردی است که موفق شده تمام هزینه سفر فضایی‌اش را خودش تامین کند. وی، در سال ۲۰۱۵ جایزه “پیشگام فضا” را از جامعه ملی فضای آمریکا دریافت کرد.

 

 

 

۶_ احد عظیم زاده

احد عظیم زاده در حال حاضر، بزرگ‌ترین تاجر فرش در کشور بوده و همچنین از بزرگ‌ترین تاجران فرش جهان است. او در سال ۱۳۳۶، در روستای اسفنجان در آذربایجان‌شرقی متولد شد و در طول زمان، بدون دسترسی داشتن به پشتوانه مالی قابل‌توجه، با تکیه بر پشتکار، جسارت و توانمندی‌های فردی خودش، موفقیت‌های بین‌المللی چشم‌گیری را تجربه کرد.

او هم اکنون مدیرعامل شرکت فرش عظیم‌زاده و سرمایه‌گذار و مجری پروژه بزرگ قو الماس خاورمیانه، برج دوقلوی ۲۵ طبقه در سلمان‌شهر است. همچنین نام احد عظیم زاده در لیست ۱۰۰ کارآفرین برتر کشور قرار گرفته است.

برجسته‌ترین دستاوردهای احد عظیم زاده به شرح زیر است:

  • برترین صادرکننده ایران، برای ۳ سال متوالی
  • کسب تندیس الماس بزرگ‌ترین تاجر جهان (۲ مرتبه) با اختراع و تولید فرش گرد
  • کسب الماس مدیریت و کیفیت فرانکفورت (۲۰۰۴)
  هدف از درس خواندن چیست؟

 

 

 

 

۷_ امید کردستانی

امید کردستانی

امید کردستانی، یک دیپلمات به‌تمام معنا در بین مدیران ارشد Google است. وی که متولد پیرانشهر (۱۳۴۳) است، پس از فوت پدرش، در سن ۱۳ سالگی به همراه مادر و برادر راهی انگلستان و سپس ایالات‌متحده آمریکا شد.

امید کردستانی در کالیفرنیا، در شهر سن‌خوزه ساکن شد و در آن‌جا لیسانس مهندسی برق را دریافت کرده و مدتی را در شرکت HP مشغول به کار گردید. پس از چند سال، با هدف دست‌یابی به اهداف بزرگ‌تر، در دانشگاه استنفورد موضوع تجارت را دنبال کرد و موفق شد مدرک فوق‌لیسانس مدیریت بازرگانی را در سال ۱۹۹۱ کسب کند.

اما پیوند انکارناپذیری بین نام امید کردستانی و گوگل شکل گرفته است. او، متوجه شد که مهم‌ترین دارایی گوگل، ترافیک بالای آن است و از این ترافیک برای کسب درآمد استفاده کرد. امید کردستانی از طریق آگهی‌های تکی، درآمد گوگل را به چند میلیون دلار رساند و در حال حاضر نیز ۹۹ درصد درآمد شرکت Google وابسته به همین آگهی‌هاست.

با وجود این‌که امید کردستانی را به عنوان امپراطور گوگول می‌شناسیم، او همواره از خودنمایی در شبکه‌های اجتماعی اجتناب کرده و با دور بودن از هرگونه جلب‌توجه، تنها به وظایف خود پرداخته است.

 

 

۸_ پروفسور کمال سرابندی

پروفسور کمال سرابندی

کمال سرابندی پژوهش‌گر و نویسنده ایرانی در سال ۱۳۳۵ در شهر زابل متولد شد. او دارای ۱۸ مدرک دکترا بوده و به خاطر فعالیت داشتن در ناسا شناخته شده است. پروفسور سرابندی مدرک کارشناسی‌ارشد در رشته مهندسی برق را در سال ۱۳۸۵ از دانشگاه صنعتی شریف اخذ کرد.

وی برای ادامه‌تحصیل راهی آمریکا شد و رشته ریاضیات کاربردی در شهر میشیگان و دانشگاه ایالتی واقع در ان‌آربور را انتخاب کرد.

افتخارات پروفسور کمال سرابندی به شرح زیر است:

  • عضویت در انجمن پیشرفت Association علوم آمریکا AAAS (2016)
  • دریافت جایزه ممتاز فارغ‌التحصلان (۲۰۱۶)
  • دریافت عنوان استاد مهندسی Rufus S. Teedale (2009)
  • دریافت جایزه دستاورد گروهی ناسا (۲۰۱۷)
  • کسب جوایز متعدد از دانشکده مهندسی شامل Stephen S. Attwood (2016-2015)

۹_ لطفی علی عسکرزاده

لطفی علی عسکرزاده

دانشمند ایرانی‌الاصل، لطفعلی عسکرزاده معروف به لطفی‌زاده (۱۹۲۱-۲۰۱۷) در شهر باکو چشم به جهان گشود. لطف‌علی عسکرزاده نظریه منطق‌فازی را بنیان‌گذاری کرده، ۲۵ دکترای افتخاری از دانشگاه‌های معتبر جهان به وی اهدا گردیده و استاد دانشگاه برکلی کالیفرنیا بوده است.

در کارنامه وی، بیش از ۲۰۰ مقاله علمی ثبت گردیده و در ۵۰ مجله علمی در سطح جهان، نام او تحت‌عنوان “مشاور” قرار گرفته است. این دانشمند ایرانی، جزو معدود افرادی است که بیشترین ارجاع (Highly-Cited) را در بین پژوهش‌گران دارد.

اهمیت و نقش منطق‌فازی در پیشرفت‌های علمی و نظری به اندازه‌ای بوده که نام این پروفسور در کنار نام بزرگان تاریخ علم ازجمله ارسطو (بنیان‌گذار منطق ۰ و ۱) و افلاطون ثبت گردیده است. پروفسور عسکرزاده در سال ۲۰۰۹ نشان افتخار بنجامین فرانکلین را کسب کرد.

۱۰_ دکتر سیده فاطمه مقیمی

دکتر سیده فاطمه مقیمی

کارآفرین ایرانی، سیده فاطمه مقیمی در سال ۱۳۳۷ در تهران متولد شد. وی، اولین پرزیدنت سازمان جهانی تبلیغات ایران و عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی صنعت‌ومعدن تهران است. هم‌زمان با این‌که نشریات و وبسایت‌های مختلف از اخبار، تصاویر و مصاحبه “دکتر سید فاطمه مقیمی” پر شده‌اند، اتاق او نیز از لوح‌تقدیر و افتخارات متعدد پر شده است.

  متن موفقیت کوتاه

دکتر مقیمی علاوه‌بر مسئولیت مدیریت شرکت، به‌مدت ۱۳ سال مسئولیت رسیدگی به حل‌اختلاف و شکایات انجمن‌های حمل‌ونقل بین‌المللی را برعهده داشته است. درواقع، زمانی‌که مسند قضاوت را تنها مردان عهده‌دار می‌شوند، دکتر سیده فاطمه مقیمی وظیفه قضاوت یکی از پرچالش‌ترین محیط‌ها را برعهده داشته است.

وی، در سال ۱۳۸۵، فعالیت شغلی خود را در بخش ترجمه و سپس کامیون‌داری یک شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی آغاز کرد و به مدت ۳ سال در این شرکت مشغول به کار بود. او در سال ۱۳۶۱ تصمیم به مستقل‌شدن گرفت و پس از ۲ سال، شرکت خودش را به ثبت رساند. وی درحال‌حاضر، روی تحصیلات، تدریس، فعالیت‌های خیریه و کارآفرینی متمرکز شده است.

 

 

۱۱_ دکتر فیروز نادری

دکتر فیروز نادری

کارمند عالی‌رتبه ناسا، دکتر فیروز نادری در شیراز در سال ۱۳۲۵ چشم به جهان گشود. زمانی‌که تحصیلات او در رشته مهندسی برق در کشور آمریکا به پایان رسید، پس از دریافت مدرک دکترا وارد ایران شد.

پس از این‌که دوره سربازی‌اش را به انتها رساند، از سمت ناسا برای او دعوت‌نامه ارسال شد. این دانشمند ایرانی-آمریکایی ۳۶ سال در ناسا مشغول به کار بود و فعالیت در سمت‌های مختلف این سازمان را تجربه کرد.

دکتر فیروز نادری، اغلب در بخش‌های مختلف آزمایشگاه JPL (پیشرانش جت) مشغول به فعالیت بود، مسئولیت مدیریت اکتشافات منظومه‌شمسی ناسا را برعهده گرفت و در بیشتر پروژه‌های رباتیک فضایی آمریکا همکاری داشت.

دکتر نادری، به عنوان یکی از کارمندان عالی‌رتبه ناسا، موفق شد عنوان موفق‌ترین شخص ایرانی را کسب کند. همچنین نام وی روی یکی از سیاره‌های منظومه‌شمسی گذاشته شده است تا ناسا از این طریق، از خدمات و فعالیت‌های وی تشکر کند.

 

 

 

 

۱۲_ مینو اخترزند

مینو اخترزند

مینو اخترزند، متولد ۱۳۳۵ در تهران و ساکن خارج را می‌توان از موفق‌ترین زنان ایرانی دانست. وی، پس از کسب مدرک دیپلم (۱۹۷۴) راهی سوئد شد و به‌عنوان دانشجوی مهمان در رشته برق، در موسسه سلطنتی فناوری این کشور، مدرک فارغ‌التحصیلی خود را دریافت کرد.

از مهم‌ترین عناوین شغلی مینو اخترزند، می‌توان به مدیرعاملی شرکت راه‌آهن سوئد، مدیرعاملی شرکت تولید انرژی واتسواتن فال و مدیریت‌کل شورای استانی کار شهر اوپسالا اشاره کرد. همچنین عضویت در هیئت رئیسه دانشگاه سودرتورن را می‌توان از برجسته‌ترین فعالیت‌های او دانست.

مینو اخترزد، اعتمادبه‌نفس را کلید موفقیت می‌داند و روی باوربه‌خود تاکید بسیار زیادی دارد. او می‌گوید ما باید به تصمیم‌هایمان اطمینان زیاد داشته باشیم.

کلام آخر

یکی از مهم‌ترین درس‌هایی که از زندگی افراد موفق ایرانی می‌توان آموخت، این است که اغلب ما فرصت رشد و شکوفایی داریم. کافی است ظرفیت‌های درونی و توانایی‌هایمان را بشناسیم و در مسیر درست گام برداریم. از این‌که تا انتهای این مطلب آموزشی با ما همراه بودید از شما متشکریم، امیدواریم مقاله “افراد موفق ایرانی” مورد توجه شما قرار گرفته باشد. (زندگینامه افراد موفق ایرانی که زندگی سختی داشتند)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش‌های پیشنهادی

روانشناسی پول

پول پلاس، ۷ درس روانشناسی پول

رایگان