پروفسور مجید سمیعی جراح مغز و اعصاب ایرانی – آلمانی است که ۸۶ سال دارد و هماکنون در آلمان زندگی میکند. او به عنوان یکی از برترین جراحان مغز و اعصاب در جهان شناخته میشود. در این مقاله زندگی نامه پروفسور سمیعی را بررسی میکنیم و به مختصری از داستان زندگی او، ازدواجش، فرزندانش، فعالیتهای حرفهای او، سمتهای مختلفی که داشته و جوایز و افتخاراتی که از سراسر دنیا کسب کرده است میپردازیم.
داستان زندگی پروفسور سمیعی
He has been the president of the International Society for Neurosurgery and was elected as the founding president of MASCIN – “Madjid Samii Congress of International Neurosurgeons” in 2003.
ترجمه: او رئیس انجمن بینالمللی جراحی مغز و اعصاب است و بهعنوان رئیس مؤسس MASCIN ( مخفف: مجید سمیعی کنگره بینالمللی جراحان مغز و اعصاب) در سال ۲۰۰۳ انتخاب شد. WikiPedia
مجید سمیعی، که قبلا در مقاله افراد موفق ایرانی هم معرفیاش کرده بودیم، در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۳۱۶ در شهر تهران و در خانوادهای تحصیلکرده به دنیا آمد. او دوران ابتدایی را در تهران و دوران متوسطه را در شهر رشت به پایان رساند. سپس به آلمان رفت و تحصیلات خود را در رشته پزشکی و زیستشناسی در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ شهر ماینتس شروع کرد. با توجه به دستاوردهای او در دوران تحصیل پزشکی و کسب بالاترین نمرات، جایزه بهترین دانشجویان ایرانی در اروپا از طرف وزارت علوم ایران به دکتر سمیعی اعطا شد.
خلاصه زندگینامه دکتر سمیعی | |
---|---|
موضوع | توضیح |
نام و نام خانوادگی | مجید سمیعی |
محل تولد | تهران، ایران |
همسر | مهشید سمیعی |
فرزندان | امیر سمیعی (پسر)، امیره سمیعی (دختر) |
عنوان | جراح مغز و اعصاب ایرانی-آلمانی |
کتابها | تألیف بیش از ۱۳ کتاب و بیش از ۲۰۰ مقاله علمی در زمینه جراحی مغز و اعصاب |
وبینار کارخانه پولسازی
اگر دنبال «افزایش درآمد» هستی و نمیدونی از کجا شروع کنی این وبینار رایگان مختص تویه
تاریخ وبینار: شنبه ۱۳ اردیبهشت ساعت ۱۲
تا برگزاری وبینار!
پس از آن، تحصیلات تخصصی خود را در رشته جراحی مغز و اعصاب در همان دانشگاه ادامه داد و در ۳۲ سالگی تخصصاش را گرفت. در همان سال، دکتر سمیعی کارش را به عنوان استادیار و معاون بخش جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه ماینتس آغاز کرد و یک سال بعد، استاد جراحی مغز و اعصاب شد.
ویدیو: زندگینامه پرفسور سمیعی
- بیشتر بخوانید: موفقیت چیست؟
- بیشتر بخوانید: چگونه به موفقیت برسیم؟
- بیشتر بخوانید: برای موفقیت باید چیکار کرد؟
پروفسور مجید سمیعی؛ از کودکی تا دانشگاه
پروفسور سمیعی در خانوادهای فرهنگی و تحصیلکرده به دنیا آمد. هم پدر او (غلامحسین سمیعی) داروساز و اهل علم بود و هم مادرش با دغدغههای فرهنگی و آموزشی سروکار داشت.
دکتر مجید سمیعی، از همان ابتدا علاقهاش به رشتههای علوم طبیعی و پزشکی شکل گرفت.
او دوران ابتدایی و متوسطه را در تهران گذراند و در دوران دبیرستان تبدیل به یکی از دانشآموزان برجسته شد. در همان دوران بود که او تصمیم گرفت در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهد.
آقای سمیعی بعد از اینکه دوران دبیرستان را به پایان رساند و دیپلم خود را گرفت، بهدلیل امکانات بیشتر در خارج از کشور، در سال ۱۳۳۶، به آلمان مهاجرت کرد. او به دانشگاه ماینتس رفت و تحصیلات خود را در رشته زیستشناسی ادامه داد. دلیل انتخاب این رشته، علاقه پروفسور سمیعی به علوم زیستی و پایهای علم پزشکی بود.
بعد از این دوره، پروفسور سمیعی تصمیم گرفت که در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهد و در همین رشته در دانشگاه ماینتس پذیرفته شد.
آقای سمیعی بالاخره مدرک پزشکی خود را در سال ۱۳۴۴ دریافت کرد. او بعد از دریافت این مدرک، علاقه زیادی به جراحی مغز و اعصاب پیدا کرد و در همین زمینه، دورههای تخصصی جراحی مغز و اعصاب را در آلمان گذراند. آقای سمیعی برای گذراندن دوره تخصصی جراحی مغز و اعصاب، از دانشگاه ماینتس به دانشگاه هامبورگ رفت.
در سال ۱۹۷۰ میلادی، پروفسور سمیعی بالاخره توانست بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب را در آلمان دریافت کند و بهعنوان یکی از جراحان برجسته در این حوزه شناخته شود.
ازدواج دکتر سمیعی
پروفسور سمیعی در سن ۱۹ سالگی عاشق دختر عمویش، مهشید سمیعی شد و در سال ۱۳۴۰ با او ازدواج کرد و آنها اکنون در شهر هانوفر آلمان زندگی میکنند.
مهشید سمیعی
متاسفانه از مهشید سمیعی، همسر پروفسور سمیعی اطلاعات زیادی در دسترس نیست به جز اینکه ایشان دختر عموی پروفسور هستند.
فرزندان دکتر سمیعی
حاصل ازدواج دکتر سمیعی با مهشید سمیعی، دو فرزند بود. دختر او امیره سمیعی در رشته اقتصاد درس خواند و پسرش امیر سمیعی، راه پدرش را پیش گرفت.
امیر سمیعی متولد ۱۰ تیر ۱۳۴۹ در رشته پزشکی در دانشگاه هانوفر آلمان به تحصیل پرداخت. او نیز مانند پدرش به جراحی مغز و اعصاب علاقه زیادی داشت و از این رو تخصص خود را در رشته جراحی مغز و اعصاب در برلین به پایان رساند. پروفسور امیر سمیعی در سن ۳۸ سالگی استادیار این رشته شد و از آن زمان تاکنون، معاون مرکز جراحی مغز و اعصاب در موسسه بین المللی علوم اعصاب هانوفر است.
- بیشتر بخوانید: افراد موفق خارجی
- بیشتر بخوانید: کارآفرینان موفق ایرانی
- بیشتر بخوانید: کارآفرینان موفق ایرانی که از صفر شروع کردند
پدر پروفسور سمیعی اهل کجاست؟
پدر دکتر سمیعی از افراد سرشناس رشت بودند. پدر پروفسور سمیعی بههمراه خانواده او چند سال بعد از تهران به رشت بازگشتند و در محله تلفنخانه (بحرالعلوم) ساکن شدند.
دین و مذهب پروفسور سمیعی
پروفسور سمیعی تا به الان درباره دین و مذهب خود اظهار نظر صریحی نکرده و فقط در برخی از مصاحبهها به باورهای دینی و معنوی احترام گذاشته است.
پروفسور سمیعی در یک برنامه تلویزیونی نیز در مورد ارادت خود به امام رضا علیهالسلام صحبت کرد و گفت از رفتن به حرم ایشان حس آرامش گرفته است.
زندگی شخصی پروفسور مجید سمیعی
بگذارید صحبت درباره زندگی شخصی پروفسور مجید سمیعی را با یک نقلقول از ایشان درباره دیدگاهشان به زندگی شروع کنیم:
یکی از چیزهایی که انسان را همیشه خوشبخت نگه میدارد، وجدان اوست. اگر انسان از دوران جوانی به این فکر کند که کاری که من انجام میدهم، نباید به دیگری لطمهای وارد کند، بلکه باید برای دیگران یک کمک باشد، وجدان او راحت است؛ این راحتی وجدان را من همان خوشبختی میدانم.
در اینجا چند نکته جالب درباره زندگی شخصی پروفسور سمیعی را میگوییم:
- آقای سمیعی علاقه زیادی به کتابخوانی و مطالعه علمی دارد و از جمله موضوعات مورد علاقه ایشان میتوان به فلسفه، تاریخ و روانشناسی اشاره کرد.
- آقای سمیعی به ورزشهایی مثل شنا و پیادهروی علاقه دارد.
- آقای سمیعی به موسیقی و گلف نیز علاقه زیادی دارد و در اوقات فراغت خود، به این فعالیتها میپردازد.
- پروفسور سمیعی ساعات زیادی را به کارش اختصاص میدهد؛ مثلاً او در یک روز کاری با ۴۳ بیمار مشاوره سرپایی داشت و بعد از آن به بخش بستری برای بررسی وضعیت بیماران رفت.
پروفسور مجید سمیعی در زمینه کار میگویند:
خیلیها کار را بهعنوان زحمت تلقی میکنند؛ یعنی من کار میکنم تا بعد بروم و زندگی کنم. این مسئله در اجتماع رایج است؛ اما من کار نمیکنم و این برنامههایی هم که اجرا میکنیم، تفریح نیست. من این را علاقه میدانم! این فقط میتواند علاقه باشد که شما کاری را از صبح تا شب انجام دهید. عشق و علاقه، با کار تفاوت زیادی دارد.
پیشنهاد ویژه: دوره رایگان ویدیویی روانشناسی پول را از دست ندهید!
آغاز فعالیتهای حرفهای پروفسور مجید سمیعی
فعالیتهای حرفهای دکتر مجید سمیعی از زمان تحصیل در آلمان آغاز شد. او بعد از اینکه تحصیلات خود را به پایان رساند و تجربههای علمی و عملی زیادی بهدست آورد، بهعنوان عضو هیئت علمی دانشگاه هامبورگ فعالیت خود را آغاز کرد. او در همین دانشگاه تدریس میکرد و توانست دانشجویان زیادی را تربیت کند.
پروفسور سمیعی علاوه بر این، در کنفرانسها و سمینارهای بینالمللی مختلفی، تجربیات خود را به اشتراک میگذاشت.
او سپس با راهاندازی مرکز جراحی مغز و اعصاب، جراحیهای پیچیدهای را در این مرکز انجام میداد که از جمله آنها میتوان به جراحیهای تومورهای مغزی، اختلالات عصبیشناسی و جراحیهای نوروآناتومی اشاره کرد.
بیمارستانهای مختلفی در سالهای اولیه فعالیت پروفسور سمیعی، از او، چه در آلمان و چه در کشورهای دیگر جهان، دعوت به همکاری کردند. او بههمیندلایل، توانست جراحیهایی را در کشورهای مختلفی از جمله ایران، آمریکا، انگلستان و دیگر کشورهای اروپایی انجام دهد.
دکتر پروفسور سمیعی فعالیتهای پژوهشی خود را هم آغاز کرد و توانست چند صد مقاله علمی منتشر کند. این مقالات در مجلات علمی معتبر دنیا چاپ شدهاند.
پروفسور سمیعی با وجود فعالیتهای حرفهای زیاد، میگویند:
من به جوانان توصیه میکنم که عشق و علاقه داشته باشند و زحمت بکشند، اما خود را تحت فشار اینکه من باید حتماً تبدیل فلان شخص بزرگ شوم، نگذارند. اتفاقاً، آنها باید در کمال آرامش، مسیر یادگیری علایق خود را دنبال کنند.
فعالیت حرفهای پروفسور سمیعی
یکی از جنبههای اصلی در زندگی نامه پروفسور سمیعی این بود که بیشتر عمرش را وقف آموزش و ارتقا جراحی مغز و اعصاب کرد. او از ابتدای فعالیت خود به عنوان استاد جراحی مغز و اعصاب، تاکید زیادی داشت که به جراحان این حوزه در سراسر جهان، آموزشهایی ارائه دهد. بخشی از فعالیتهای حرفهای و علمی او شامل موارد زیر است:
- از سن ۳۴ سالگی، به طور منظم هر یک سال یا هر دو سال، دورههای جراحی میکروسکوپی را در دانشگاه ماینز برگزار میکند.
- سمیعی در سن ۴۲ سالگی اولین دوره آموزشی جراحی قاعده جمجمه در جهان را در هانوفر تاسیس کرد.
- او علاوهبر دورههای معمولی خود در آلمان، با هدف افزایش دانش جراحی مغز و اعصاب، برای برگزاری دورههای آموزشی در بسیاری از کشورهای جهان برنامهریزی کرد.
- از سن ۶۰ تا ۶۴ سالگی به عنوان رئیس فدراسیون جهانی انجمنهای جراحی مغز و اعصاب (WFNS) فعالیت کرد.
- زمانی که ریاست موسسه بینالمللی علوم اعصاب چین را بر عهده داشت، یک دوره آموزشی جراحی مغز و اعصاب بالینی را به طور منظم و سالانه در آنجا ترتیب داد.
- دکتر سمیعی در سال ۱۳۸۵ با سرپرستی خود، سمپوزیومهای بینالمللی جراحی مغز و اعصاب را در تهران تاسیس کرد.
- دکتر سمیعی در سن ۷۴ سالگی طرح آفریقا ۱۰۰ را راهاندازی کرد. در این طرح، ۱۰۰ جراح جوان آفریقایی به آلمان میرفتند و تحت حمایت پروفسور سمیعی آموزشهای لازم را میگذراندند.
ما یک مقاله با عنوان زندگینامه امید کردستانی هم داریم. امید کردستانی یک شخصیت برجسته ایرانی مثل پروفسور سمیعی هستند که میتوانید در این مقاله درباره زندگی او بخوانید.
- بیشتر بخوانید: رمز موفقیت ایلان ماسک
- بیشتر بخوانید: سخنان بزرگان در مورد موفقیت
- بیشتر بخوانید: پادکست موفقیت
جراحیهای برجسته یا پژوهشهای خاص پروفسور سمیعی در زمینه جراحی مغز و اعصاب
پروفسور سمیعی در سال ۱۳۵۶ اولین جراحی میکروسکوپی مغز را در جهان ابداع کرد. او تا به امروز بیشتر از ۸۰۰۰ جراحی در ناحیه قاعده جمجمه انجام داده است که بهعنوان یکی از حساسترین جراحیهای مغز و اعصاب شناخته میشود.
پروفسور سمیعی تا به امروز بیشترین عمل جراحی را روی تومورهای مرسوم به “نورینوم آکوستیک” انجام داده است.
یکی از برجستهترین جراحیهای پروفسور سمیعی در ایران در سال ۱۳۸۵ در بیمارستان میلاد تهران انجام شد. او جراحی میکروسکوپی پیچیدهای را روی مغز یک خانم ۴۰ ساله مبتلا به تومورهای مغزی انجام داد. خوشبختانه این عمل نتیجه خوبی داشت.
پروفسور سمیعی همچنین تا به امروز کتابها و مقالات متعددی منتشر کرده است که بسیاری از جراحان مغز و اعصاب در تمام دنیا از منابع او استفاده میکنند.
پروفسور سمیعی همچنین دورههای آموزشی مختلفی را برای جراحان مغز و اعصاب برگزار میکند.
سِمتهای مختلف پروفسور سمیعی
پروفسور مجید سمیعی در طول حیات علمی خود رئیس و بنیانگذار چندین بنیاد و انجمن ملی و بینالمللی بود که در این قسمت آنها را بررسی میکنیم:
- در ۴۰ سالگی رئیس بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان نورداشتات در هانوفر آلمان شد و تا سن ۶۶ سالگی این سمت را در اختیار داشت.
- پس از چندین تماس برای کرسی جراحی مغز و اعصاب از دانشگاههای لیدن در هلند و ماینتس در آلمان، سرانجام دکتر سمیعی در سن ۵۱ سالگی، کرسی جراحی مغز و اعصاب دانشکده پزشکی هانوفر در آلمان را پذیرفت.
- در ۵۹ سالگی به عنوان رئیس هر دو بخشهای جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات و دانشکده پزشکی هانوفر فعالیت کرد.
- در ۶۳ سالگی موسسه بینالمللی علوم اعصاب (INI) را در هانوفر تاسیس کرد و رئیس آنجا شد.
- در ۶۷ سالگی ریاست موسسه بینالمللی علوم اعصاب دانشگاه پزشکی پایتخت چین، یکی از برترین دانشگاههای چین را پذیرفت.
- در سال ۲۰۱۱، فدراسیون جهانی انجمنهای جراحی مغز و اعصاب پروفسور مجید سمیعی را به عنوان سفیر آفریقا منصوب کرد.
- در سال ۱۳۸۳، رئیس بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان میلاد تهران شد. تحت رهبری او، برنامههای آموزشی بسیار پیشرفتهای برای کارکنان برنامهریزی و اجرا شد و در حال حاضر این بخش، یکی از پیشرفتهترین مراکز جراحی مغز و اعصاب است.
- پروفسور سمیعی در سال ۱۳۸۹ یعنی در ۷۳ سالگی، موسسه بینالمللی علوم اعصاب ایران (INI) را در تهران تاسیس کرد و هماکنون موسس و رئیس INI است.
- بیشتر بخوانید: رمز موفقیت بیل گیتس
- بیشتر بخوانید: موفقیت شغلی
نقش پروفسور سمیعی در سطح جهانی
برخی از مهمترین نقشآفرینیهای پروفسور سمیعی در سطح جهانی را در این جدول بررسی میکنیم:
نوع فعالیت | توضیحات |
پیشگام در حوزه جراحی قاعده جمجمه | روشهای پروفسور سمیعی در حوزه جراحی قاعده جمجمه بهشکل گستردهای در سراسر جهان توسط پزشکان استفاده میشوند. |
رئیس فدراسیون جهانی جوامع مغز و اعصاب | این جایگاه بهعنوان بهعنوان مهمترین نهاد بینالمللی در حوزه جراحی مغز و اعصاب شناخته میشود. |
بنیانگذار مرکز بینالمللی علوم اعصاب هانوفر (INI) | مرکز هانوفر یکی از پیشرفتهترین مراکز جراحی مغز و اعصاب در تمام دنیا است که در کشور آلمان تأسیس شد. |
آموزش جراحهای مختلف در سراسر دنیا | بسیاری از شاگردان پروفسور سمیعی که نزد او دورههای آموزشی را گذراندند، حالا در بیمارستانهای بزرگی در سراسر دنیا فعالیت میکنند. |
افتخاران بینالمللی | پروفسور سمیعی در سال ۲۰۱۴ موفق به دریافت نشان افتخار پزشکی جهان شد. |
اقدامات پروفسور سمیعی در ایران
- تاسیس مرکز جراحی مغز و اعصاب سمیعی برای درمان بیماریهای مغزی و اعصاب
- تدریس و تربیت جراحان مغز و اعصاب ایرانی در دانشگاهها و بیمارستانها
- انجام جراحیهای مغز و اعصاب پیشرفته در ایران، از جمله تومورهای مغزی و اختلالات عصبی در بیمارستانهایی از جمله بیمارستان سینا و مهراد تهران
- سخنرانی و برگزاری همایشهای علمی در ایران برای ارتقاء دانش پزشکی
- همکاری در تاسیس بیمارستانهای تخصصی مغز و اعصاب در ایران و در شهرهایی مثل تهران و مشهد
- برگزاری دورههای آموزشی برای جراحان ایرانی، در زمینه جراحیهای پیشرفته
- همکاری با وزارت بهداشت ایران در توسعه سیستم بهداشتی و پزشکی کشور
جوایز و افتخارات دکتر سمیعی
پروفسور سمیعی مقامها، جوایز، افتخارات، مدالها و یادبودهای زیادی از سراسر جهان دریافت کرده و سخنرانیهای بسیاری انجام داده است.
۱- جوایز
جوایزی که دکتر سمیعی در طول دوران حرفهای خود به دست آورد شامل موارد زیر است:
- در ۵۱ سالگی به دلیل توسعههای علمی و عملی جراحی مغز و اعصاب و تلاشهای ویژه دکتر سمیعی برای همکاریهای علمی بینالمللی در این زمینه، رئیس جمهور آلمان نشان افتخار درجه یک جمهوری فدرال آلمان را به او اهدا کرد.
- برنده جایزه علمی ایالت نیدرزاکسن در ۵۱ سالگی
- برنده جایزه امنیت ترافیک از طرف گارد ترافیک ایالت نیدرزاکسن در ۵۵ سالگی
- برنده جایزه رودولف فری برای دستاوردهای فوقالعادهاش در زمینه درد درمانی در ۶۳ سالگی
- برنده جایزه ویژه سومین کنگره بینالمللی قاعده جمجمه در ۶۳ سالگی
- برنده جایزه انجمن جراحی مغز و اعصاب برزیل در ۶۵ سالگی
- برنده جایزه کالج سلطنتی پزشکان و جراحان کانادا در ۶۶ سالگی
- برنده جایزه Paul C. Bucy از طرف دانشگاه شیکاگو به دلیل کمکهای موثر او به آموزش جراحی مغز و اعصاب در ۶۶ سالگی
- برنده جایزه ابن سینا توسط انجمن پزشکان و دندانپزشکان ایران در آلمان در سال ۱۳۸۵
- برنده جایزه چهره ماندگار علمی ایران در سال ۱۳۸۵
- برنده جایزه دوستی کشور چین در ۷۰ سالگی
- برنده جایزه INC از طرف انستیتوی جراحی اعصاب برزیل در ۷۲ سالگی
- برنده جایزه حلقه لایبنیتز هانوفر در سال ۲۰۱۳
- برنده جایزه ملی کیفیت ایران در حوزه پزشکی در ۷۶ سالگی
- برنده بیست و هفتمین جایزه بینالمللی خوارزمی ایران توسط رئیس جمهور در ۷۷ سالگی
- برنده جایزه سازمان جهانی مالکیت فکری برای بهترین مبتکر در ۷۷ سالگی
- برنده جایزه نورون طلایی از طرف آکادمی جهانی جراحی مغز و اعصاب در ۷۷ سالگی
- برنده جایزه طلایی ملی صربستان از طرف رئیس جمهور در ۷۹ سالگی
- برنده جایزه علمی افضلی پور دانشگاه کرمان در سال ۱۳۹۴
- برنده جایزه بخش جراحی مغز و اعصاب دانشگاه کلمبیا در ۷۹ سالگی
- برنده جایزه فدراسیون انجمنهای جراحی مغز و اعصاب آمریکای لاتین در ۷۹ سالگی
- برنده جایزه انجمن قاعده جمجمه اروپا در ۷۹ سالگی
پیر امیدیار مانند پروفسور سمیعی دستاوردهای زیادی در سطح جهانی (در حوزهای متفاوت) دارد. شما میتوانید در مقاله زندگینامه پیر امیدیار در مورد ایشان بخوانید.
۲- مدالها
مدالهای دریافتی دکتر سمیعی عبارتند از:
- مدال نوبل توسط استاد بخش جراحی مغز و اعصاب موسسه کارولینسکا در ۵۰ سالگی
- مدال Obrador اسپانیا در ۵۲ سالگی
- مدال Jamieson استرالیا در ۵۴ سالگی
- مدال Sir Charles Balance انگلستان در ۶۰ سالگی
- مدال طلایی ارسطو یونان در ۶۱ سالگی
- نشان طلایی توسط گارد ترافیک آلمان برای جشن تولد ۶۵ سالگی پروفسور سمیعی و ۲۵ سالگی او به عنوان جراح مغز و اعصاب
- مدال افتخار انجمن جراحی مغز و اعصاب لهستان در ۶۷ سالگی
- مدال Krause Fedor از طرف انجمن جراحی مغز و اعصاب آلمان در ۷۰ سالگی
- مدال افتخار چین توسط نخست وزیر در ۷۰ سالگی
- مدال طلای انجمن جراحی مغز و اعصاب آمریکا در ۷۳ سالگی
- مدال افتخار دانشکده پزشکی دانشگاه چارلز جمهوری چک در ۷۵ سالگی
- مدال افتخار انجمن جراحی مغز و اعصاب کلمبیا در ۷۵ سالگی
- مدال طلای علمی از طرف دانشگاه مسینا به عنوان رهبری جهانی در جراحی مغز و اعصاب و دانشمندی برجسته در ۷۶ سالگی
- مدال طلایی انجمن جراحی مغز و اعصاب اسپانیا در ۷۶ سالگی
- مدال طلایی دانشگاه آنتیوکیا کلمبیا در ۷۶ سالگی
- مدال افتخاری تبریز در سال ۱۳۹۳
- مدال طلایی انجمن جراحی مغز و اعصاب کلمبیا در ۸۰ سالگی
- اولین مدال طلایی Konovalov و کاشت درخت سیب به افتخار پروفسور سمیعی در مرکز ملی علمی و عملی جراحی مغز و اعصاب Burdenko روسیه در ۸۰ سالگی
۳- مشهورترین جراح متخصص مغز و اعصاب – افتخارات
دکتر سمیعی بارها در سراسر دنیا مورد تقدیر قرار گرفته است که شامل موارد زیر است:
- مقام ارشد پزشکی رئیس جمهور ایالات متحده در سفر خود به آلمان در ۵۰ سالگی
- تجلیل از طرف دانشگاه بلگراد در طول شصت و پنجمین سالگرد جراحی مغز و اعصاب و پنجاهمین سالگرد کلینیک جراحی مغز و اعصاب در یوگسلاوی در ۵۱ سالگی
- افتخار شهروندی شهر روساریو آرژانتین در ۵۷ سالگی
- انتخاب به عنوان تنها عضو گروه پزشکی هیات امنا نمایشگاه جهانی EXPO 2000 هانوفر در ۵۸ سالگی
- تقدیر از طرف انجمن بینالمللی پایگاه جمجمه آمریکا به دلیل رهبری او که باعث پیشرفت شده بود، در ۵۹ سالگی
- جایزه مهمان ویژه شهر San Pedro Sula در ۵۹ سالگی
- تقدیر از سمت WFNS در یازدهمین کنگره بینالمللی جراحی مغز و اعصاب آمستردام در ۶۰ سالگی
- برگزاری سمپوزیوم صدمین سالگرد تولد Elyseu Paglioli توسط دانشگاه پورتو آلگره به افتخار پروفسور مجید سمیعی در ۶۰ سالگی
- ۲ بار تقدیر از طرف انجمن جراحی مغز و اعصاب ترکیه در ۶۱ و ۶۲ سالگی
- تقدیر از سمت انجمن جراحی مغز و اعصاب برزیل به پاس قدردانی از دکتر سمیعی به دلیل حمایتهای او از جامعه جراحی مغز و اعصاب برزیل در ۶۱ سالگی
- ۲ بار قدردانی توسط انجمن جراحی مغز و اعصاب پان عرب در ۶۱ و ۶۳ سالگی
- حضور افتخاری در گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه فلوریدا در ۶۳ سالگی
- قدردانی از سوی بنیاد بینالمللی نوروبیونیک به دلیل تلاشهای او برای تحقق هدف “نابینایان باید دوباره ببینند، ناشنوایان باید دوباره بشنوند و معلولان باید دوباره راه روند.” در ۶۳ سالگی
- تقدیر از دکتر سمیعی در طی هفتادمین سالگرد انجمن جراحان مغز و اعصاب آمریکا در ۶۴ سالگی
- افتتاح تندیس پروفسور سمیعی در پارک شهر رشت در سال ۱۳۸۲ برای قدردانی از دستاوردهای بیشمار او
- به پاس قدردانی از ریاست ۲۵ ساله پروفسور سمیعی در کلینیک جراحی مغز و اعصاب هانوفر، نام سالن کنفرانس بیمارستان نورداشتات به نام او اختصاص یافت؛ “سالن کنفرانس مجید سمیعی”. در ۶۶ سالگی
- تاسیس جامعه بینالمللی جراحی مغز و اعصاب پروفسور سمیعی، شاگردان و دوستان او به نام MASSIN در ۶۶ سالگی
- تقدیر توسط مجله چینی جراحی مغز و اعصاب به دلیل همکاری او با این مجله در ۶۷ سالگی
- اهدا اولین حلقه افتخار شهر هانوفر برای کمکهای او به شهرت شهر در سراسر جهان در ۶۷ سالگی
- به دلیل قدردانی از کمکهای دکتر سمیعی در جراحی قاعده جمجمه در کل جهان، مرکز آموزش جراحی قاعده جمجمه در پکن به نام او نامگذاری شد در ۶۷ سالگی
- ساخت پیادهرو افتخاری در هانوفر به نام پروفسور مجید سمیعی در ۶۸ سالگی
- عضو افتخاری انجمن خیرین مدرسهساز ایران در سال ۱۳۸۵
- تقدیر توسط رئیس دانشگاه Hacettepe آنکارا به دلیل خدمات ایشان در جراحی مغز و اعصاب در ۶۹ سالگی
- تقدیر توسط Encyclopedia Iranica به دلیل خدمات او در علم پزشکی در ۶۹ سالگی
- تقدیر از طرف دانشگاه رباط مراکش به دلیل نقش موثر دکتر سمیعی در آموزش و توسعه جراحی مغز و اعصاب در مراکش و آفریقا در ۷۰ سالگی
- تقدیر از او در نشست داخلی WFNS و کنگره جراحی مغز و اعصاب استرالیایی آسیایی در ۷۰ سالگی
- برگزاری جشنی توسط شهردار هانوفر به مناسبت سیامین سالگرد حضور دکتر سمیعی در هانوفر در ۷۰ سالگی
- تاسیس موسسه بینالمللی بهداشت پروفسور سمیعی در ۷۲ سالگی
- تجلیل از طرف سمپوزیوم بینالمللی عصب چهرهای رم به دلیل کمکهای برجسته دکتر سمیعی در درمان اختلالات عصبی چهرهای در ۷۲ سالگی
- تقدیر از طرف WFNS به پاس قدردانی از خدمات پروفسور به فدراسیون در ۷۲ سالگی
- نامگذاری دبیرستانی در رشت به نام او در سال ۱۳۸۹؛ “دبیرستان پروفسور سمیعی”
- برگزاری کنفرانس ویژه توسط انجمن جراحان مغز و اعصاب بنگلادش به افتخار پروفسور سمیعی در ۷۴ سالگی
- اهدا اولین “مدال افتخار مجید سمیعی” توسط WFNS در ۷۴ سالگی
- انتصاب سفیر ویژه آفریقا توسط WFNS در ۷۴ سالگی
- افتتاح بخش ویژه پروفسور سمیعی در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۹۱
- چاپ تمبر پروفسور مجید سمیعی توسط شرکت ملی پست ایران در سال ۱۳۹۱
- نامگذاری “بلوار پروفسور مجید سمیعی” در شهر رشت در سال ۱۳۹۱
- ساخت سنگبنای “بنیاد علم و دانش پروفسور مجید سمیعی” در دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال ۱۳۹۱
- شهروند افتخاری شهر رشت در سال ۱۳۹۱
- انتخاب “سفیر بهزیستی” از طرف سازمان بهزیستی در سال ۱۳۹۲
- انتخاب به عنوان “جراح مغز و اعصاب سال ۲۰۱۳” توسط مجله رسمی WFNS
- چاپ تمبر پروفسور مجید سمیعی توسط شرکت پست آلمان در سال ۲۰۱۳
- شهروندی افتخاری اصفهان در سال ۱۳۹۳
- مهمان افتخاری یزد در سال ۱۳۹۳
- شهروند افتخاری شهر شنژن چین در سال ۲۰۱۴
- شهروند افتخاری همدان در سال ۱۳۹۴
- شهروند افتخاری کرمان در سال ۱۳۹۴
- عضو افتخاری انجمن حلقه دوست دانشگاه کرمان در سال ۱۳۹۵
- شهروند افتخاری ساری در سال ۱۳۹۵
از جمله افراد موفق مانند پروفسور سمیعی میتوان به حسن خسروشاهی اشاره کرد. ما در مقاله زندگی نامه حسن خسروشاهی در مورد او بیشتر صحبت میکنیم.
آثار پروفسور سمیعی
پروفسور سمیعی بیش از ۵۰۰ مقاله علمی و ۱۷ کتاب مرجع درباره مغز نوشته است.
برخی از کتابهای او عبارتند از جراحی ضایعات مخچه، جراحی قاعده جمجمه، جراحی تومورهای ستون فقرات، تشخیص و درمان سیرنگومیلیا ، اطلس جراحی قاعده جمجمه، ضایعات اعصاب محیطی، جراحی ناحیه سلار و سینوسهای پارانازال، جراحی کلیوس، جراحی مننژیومهای قاعده جمجمه، مایعات جمجمهای و لابیرنتی و…
- بیشتر بخوانید: رمز موفقیت وارن بافت
پروفسور سمیعی الان کجاست؟
دکتر مجید سمیعی در حال حاضر در آلمان اقامت دارد.
وظایف فعلی دکتر سمیعی
دکتر مجید سمیعی رئیس بیمارستان علوم اعصاب هانوفر در آلمان است که خود بنیانگذار آنجا بود.
کلام آخر
پروفسور مجید سمیعی یکی از برترین جراحان مغز و اعصاب در دنیا است که در طول زندگی خود، به آموزش و ارتقای این رشته ارادت زیادی داشت. با بررسی زندگی نامه پروفسور سمیعی دریافتیم یکی از افرادی است که جوایز، مدالها و افتخارات زیادی کسب کرده، سخنرانیهای زیادی انجام داده است. ما در مقالهای جداگانه، در مورد زنان موفق ایرانی دیگری صحبت کردهایم که برای آشنایی با آنها میتوانید این مقاله را بخوانید.
منابع:
پروفسور سمیعی در مراسم دورهمی
سخنرانی دکتر سمیعی درباره مغز در تالار برتلزمن
مراسم تقدیر از پرفسور سمیعی در دانشگاه علوم پزشکی ایران
تقدیر دانشگاه شیراز از پروفسور سمیعی
سوالات متداول درباره پروفسور سمیعی
پروفسور سمیعی چه تاثیری بر جراحی مغز و اعصاب داشته؟
او با معرفی روشهای جراحی پیشرفته و تربیت نسل جدیدی از جراحان، تاثیر عمیقی بر این حوزه گذاشته و به ارتقای استانداردهای جراحی مغز و اعصاب کمک کرده است.
چرا پروفسور سمیعی در جهان شناخته شدهست؟
پروفسور سمیعی بهخاطر مهارتهای جراحی و تلاشهایش در پیشرفت علم جراحی مغز و اعصاب، در سطح بینالمللی شناخته شده و مورد احترام است.
پروفسور سمیعی به چه دستاوردهایی در جراحی مغز و اعصاب رسیده؟
پروفسور سمیعی بهعنوان یکی از برجستهترین جراحان مغز و اعصاب جهان، با ابداع روشهای نوین جراحی و آموزش جراحان بینالمللی دستاوردهای قابلتوجهی کسب کرده است.
- بررسی زندگینامه ایلان ماسک
- بررسی زندگی نامه پروفسور سمیعی
- معرفی ۱۷ نفر از تأثیرگذارترین کارآفرین های موفق ایرانی بههمراه زندگینامه
- بررسی زندگینامه استیو جابز
- مروری بر زندگینامه مارک زاکربرگ
- زندگینامه بیل گیتس
- نگاهی به زندگی نامه وارن بافت
- زندگینامه سرگی برین
- ۲۲ مورد از افراد موفق ایرانی و دلیل موفقیت آنها
- آشنایی با زندگینامه لری پیج (آغاز شرکت گوگل)
- زندگینامه استیو بالمر
- نگاهی به زندگینامه جف بیزوس
- زندگینامه برنارد آرنو (بزرگترین تولیدکننده کالاهای لوکس)
- بررسی زندگینامه پیر مراد امیدیار
- نگاهی به زندگینامه امید کردستانی
- رضا علاءالدین صاحب پاساژ علاءالدین | زندگینامه علاءالدین
- زندگی نامه حسن خسرو شاهی
- نگاهی به زندگی نامه اسحاق لاریان
- زندگینامه افراد مشهور و موفق جهان در سرتاسر تاریخ (موفق ترین افراد جهان)
- بررسی زندگینامه مانی مشعوف
- زندگینامه اسدالله عسگراولادی
- زندگینامه کارلوس اسلیم هلو (بیوگرافی مالک Telemax)
- بررسی زندگینامه آلبرت اینشتین
- آشنایی با زنان موفق ایرانی
- زندگینامه توماس ادیسون
- زندگینامه موکش آمبانی (بیوگرافی ثروتمندترین فرد آسیا)
- زندگینامه مایکل بلومبرگ (راز موفقیت مالک بلومبرگ LP)
- زندگینامه لری الیسون (راز موفقیت و خالص دارایی او)
- زندگینامه یک کارآفرین زن موفق ایرانی + ۸ توصیه مهم ایشان به مدیران
- آشنایی با افراد موفق ایرانی که از صفر شروع کردند
25 دیدگاه دربارهٔ «بررسی زندگی نامه پروفسور سمیعی»
خلاصه زندگینامه پروفسور سمیعی
سال تولد: ۲۹ خرداد ۱۳۱۶
محل تولد: تهران
محل زندگی: آلمان هانوفر
ملیت: ایرانی المانی
اصالت: گیلانی
شغل: جراح مغز و اعصاب
همسر: مهشید سمیعی
فرزندان: امیر سمیعی و امیره سمیعی
بیوگرافی پروفسور سمیعی جوایز و افتخارات:
• نشان افتخار درجه یک دولت فدرال آلمان سال ۱۹۸۸
• جایزه ابن سینا سال ۲۰۰۶
• چهرههای ماندگار سال ۲۰۰۶
• جایزه جشنواره خوارزمی سال ۲۰۱۴
• مدال طلای نیکولای پیروگوف سال ۲۰۱۸
• جایزه برترین جراح مغز جهان از آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب سال ۲۰۱۴
حیف که همچین استعدادهایی باید خارج از ایران باشن و باعث پیشرفت کشورهای دیگه شن چرا ایران نموندن واقعا خیلی ناراحت کننده ست
بیوگرافی پروفسور سمیعی و دانشمندای ایرانی رو میخونم به ادامه تحصیلم امیدوار میشم ارشد برق دانشگاه شریف امیدوارم منم بتونم برای ایران افتخار آفرین بشم
ایرانی بودنشون افتخار داره و تو ایران نبودنشون مایه شرمساریه
خیلی ممنون از مقاله خوبتون. من همیشه به زندگی افراد موفق علاقه داشتم و خیلی دوست دارم در مورد زندگینامه پروفسور سمیعی بیشتر بدونم. به نظر شما چه چیزی تو زندگی ایشون باعث این همه موفقیت شده؟
درود خانم بهرامی، چه سوال خوبی پرسیدین. به نظر من یکی از مهمترین دلایل موفقیت پروفسور سمیعی، پشتکار و تلاش بی وقفه ایشون بوده. ایشون از جوانی هدف مشخصی داشتن و برای رسیدن به اون خیلی سخت تلاش کردن. همینطور عشق و علاقه شون به کارشون هم خیلی تاثیرگذار بوده.
سلام و خسته نباشید. مقاله تون خیلی جالب بود. من خیلی تحت تاثیر زندگی پروفسور سمیعی قرار گرفتم. مخصوصا اینکه ایشون تونستن تو سطح جهانی اینقدر بدرخشن. آیا میدونین امیره سمیعی چه نسبتی با ایشون داره؟ اسمشون خیلی شبیه به همه.
سلام آقای کاظمی، خیلی خوشحالم که زندگی پروفسور سمیعی روتون تاثیر گذاشته. در مورد نسبت امیره سمیعی با ایشون، بله، امیره سمیعی پسر پروفسور سمیعی هستن و ایشون هم در زمینه پزشکی فعالیت دارن و راه پدرشون رو ادامه میدن.
تشکر میکنم از نویسنده محترم. من یه سوال داشتم. به نظر شما چرا خلاصه زندگینامه پروفسور سمیعی اینقدر برای جوون های امروزی میتونه الهام بخش باشه؟ من خودم وقتی داستان زندگیشون رو میخونم خیلی انگیزه میگیرم که بیشتر تلاش کنم.
عرض ادب خانم کریمی، دقیقا همینه! خلاصه زندگینامه پروفسور سمیعی نشون میده که با وجود همه محدودیت ها و مشکلاتی که ایشون در ابتدای راه داشتن، تونستن به یکی از برجسته ترین جراحان مغز و اعصاب دنیا تبدیل بشن. این به جوون ها امید میده که هیچ چیز غیرممکن نیست.
واقعا ممنونم از این مقاله. من دنبال یه مطلب جامع در مورد زندگینامه پروفسور سمیعی میگشتم. خیلی خوب بود که به دستاوردهای مهم ایشون اشاره کردین. میشه لطفا در مورد سال های اولیه زندگیشون و چالش هایی که باهاش روبرو بودن هم بگین؟
سلام آقای جعفری، چه سوال خوبی پرسیدین. در مورد سال های اولیه زندگی پروفسور سمیعی، ایشون در یه خانواده فرهنگی در رشت به دنیا اومدن و از همون دوران کودکی علاقه زیادی به علم و دانش داشتن. برای ادامه تحصیل به آلمان رفتن و اونجا با چالش های زیادی روبرو شدن ولی با پشتکار تونستن موفق بشن.
سلام. ممنون از مطلب خوبتون. من یه تجربه ای دارم در مورد آشنایی با پروفسور سمیعی. چند سال پیش تو یه کنفرانس ایشون رو از نزدیک دیدم. واقعا شخصیت فوق العاده ای دارن. به نظر شما مهمترین ویژگی شخصیتی امیره سمیعی که باعث موفقیتشون شده چیه؟
درود خانم احمدی، چه تجربه جالبی داشتین! پروفسور سمیعی واقعا شخصیت کاریزماتیک و تاثیرگذاری دارن. در مورد مهمترین ویژگی شخصیتی امیره سمیعی، به نظر میرسه ایشون هم مثل پدرشون خیلی باهوش، پرتلاش و متعهد به کارشون هستن و سعی دارن راه پدرشون رو با نوآوری و دانش بیشتر ادامه بدن.
خیلی ممنون از مقاله تون. من یه سوال داشتم. به نظر شما چرا با وجود این همه موفقیت، زندگینامه پروفسور سمیعی اونقدر که باید تو کشور خودمون بهش پرداخته نشده؟ من فکر میکنم خیلی از جوون ها میتونن از ایشون الگو بگیرن.
سلام آقای رضایی، این سوال خیلی مهمیه. متاسفانه درسته که به اندازه ای که باید به زندگی و دستاوردهای پروفسور سمیعی در کشورمون پرداخته نشده. امیدوارم رسانه های ما بیشتر به معرفی این چهره های موفق بپردازن تا جوون ها بتونن ازشون الگو بگیرن.
سلام و تشکر از مقاله مفیدتون. من همیشه فکر میکردم پروفسور سمیعی فقط یه جراح مغز و اعصاب خیلی ماهره ولی الان که خلاصه زندگینامه پروفسور سمیعی رو خوندم فهمیدم که ایشون تو زمینه های دیگه هم فعالیت های خیلی مهمی داشتن. واقعا آدم بزرگی هستن.
عرض ادب زهرا خانم، دقیقا همینطوره! پروفسور سمیعی علاوه بر جراحی مغز و اعصاب، تو زمینه آموزش و پژوهش هم فعالیت های خیلی گسترده ای داشتن و مراکز علمی مهمی رو در ایران و آلمان تاسیس کردن. ایشون واقعا یه چهره بین المللی و افتخار برای ایران هستن.
ممنون از مطلب تون. من یه سوال داشتم در مورد زندگینامه پروفسور سمیعی. آیا ایشون فقط تو ایران فعالیت داشتن یا تو کشورهای دیگه هم کار کردن؟ من شنیدم که تو آلمان هم یه مرکز مهم به اسم ایشون هست. درسته؟
سلام آقا سعید، سوال خوبی پرسیدین. پروفسور سمیعی علاوه بر فعالیت های گسترده در ایران، سال های زیادی در آلمان فعالیت داشتن و ریاست بیمارستان خصوصی علوم اعصاب هانوفر رو هم بر عهده داشتن که یکی از معتبرترین مراکز درمانی دنیاست.
سلام. ممنون از مقاله جالب تون. من یه مقدار در مورد نسبت امیره سمیعی با پروفسور سمیعی کنجکاوم. آیا ایشون از اعضای خانواده پروفسور هستن؟ اگه هستن چه نقشی تو زندگی ایشون داشتن؟
درود خانم حسینی، بله، همونطور که گفتم امیره سمیعی پسر پروفسور سمیعی هستن. به نظر میرسه ایشون نقش مهمی در ادامه راه پدرشون دارن و تو مدیریت و توسعه مراکز علمی که پروفسور سمیعی تاسیس کردن، فعال هستن.
خیلی ممنون از این مقاله های خوبی که میذارین. راستش من خیلی به سرگذشت آدم های موفق علاقه دارم، مخصوصا کسایی که از یه جایی شروع کردن و به موفقیت های خیلی بزرگی رسیدن. مثلا من خیلی زندگینامه استیو جابز رو دوست دارم. آیا شما مقاله ای هم در مورد زندگی نامه افراد موفق دیگه مثل بیل گیتس تو سایتتون دارین؟ خیلی دوست دارم در مورد اون هم بخونم.
درود خانم طاهری، چه سلیقه خوبی دارین! استیو جابز واقعا یه نابغه بود. خوشحالم که به اینجور داستان ها علاقه دارین. اتفاقا ما یه مقاله درباره زندگی نامه بیل گیتس هم داریم که فکر میکنم براتون خیلی جذاب باشه. بیل گیتس هم یه جورایی از صفر شروع کرد و با یه ایده ساده تونست دنیای کامپیوتر رو زیر و رو کنه. پیشنهاد میکنم حتما یه سر به اون مقاله هم بزنین، مطمئنم چیزای جالبی توش پیدا میکنین. کافیه تو سایت بگردین دنبال زندگینامه بیل گیتس. امیدوارم لذت ببرین از خوندنش!