زنان موفق ایرانی

آشنایی با زنان موفق ایرانی

در این مطلب به معرفی برخی از زنان موفق ایرانی می‌پردازیم که بهتر است همه آن‌ها را بشناسند و با دستاوردهای آن‌ها آشنا شوند. این زنان در حوزه‌های مختلف به دستاوردهای ارزشمندی دست یافته‌اند، موفقیت‌های بزرگی برای خود رقم زده‌اند و تغییرات مثبتی در دنیا ایجاد کرده‌اند.

اگر در حال طی کردن مسیر موفقیت هستید و یکی از اهداف‌تان موفقیت مالی است، توصیه می‌کنیم از دوره رایگان روانشناسی پول استفاده کنید.

زنان موفق ایرانی کدام‌اند؟

انوشه انصاری اولین زن ایرانی است که به فضا رفت.

برخی از زنان موفق ایرانی که در حوزه تخصصی خود نقش مهمی را ایفا کرده و در دنیا تاثیرگذار بوده‌اند عبارتند از:

۱_ انوشه انصاری

انوشه انصاری در تاریخ ۱۲ سپتامبر ۱۹۶۶ در شهر مشهد به دنیا آمده است. او کارآفرین ایرانی-آمریکایی و اولین زن ایرانی است که به فضا رفت. انوشه در سال ۱۳۶۳ در نوجوانی به آمریکا مهاجرت کرد. او در سال ۱۹۸۸ مدرک لیسانس خود را در رشته مهندسی الکترونیک و کامپیوتر از دانشگاه جورج میسون و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه جورج واشنگتن دریافت کرد.

در سال ۱۹۹۳ انوشه، همسرش حمید انصاری و برادر همسرش امیر انصاری شرکت فناوری ارتباط از راه دور تله‌کام (Telecom Technologies) را بنیان‌گذاری کردند. همچنین در سال ۲۰۰۶، انوشه یک شرکت دیگر به نام پرودیا سیستمز (Prodea Systems) را تاسیس کرد و هم‌اکنون به عنوان مدیر کل در این شرکت در حال فعالیت است.

علاوه‌بر این، انوشه انصاری همیشه عاشق فضانوردی بود. او در ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶ به فضا رفت و پس از گذراندن اقامت ۸ روزه خود در آن‌جا، در ۲۹ سپتامبر به زمین بازگشت.

 

 

۲_ مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی ریاضی‌دان ایرانی بود که در ۳ می ۱۹۷۷ در تهران به دنیا آمد و در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۷ در کالیفرنیا درگذشت. او اولین زن و اولین ایرانی بود که در سال ۲۰۱۴ مدال فیلدز، بالاترین جایزه در ریاضیات را دریافت کرد.

میرزاخانی در دبیرستان فرزانگان تهران درس می‌خواند و در سال‌های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵ برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی شد. او در سال ۱۹۹۹ مدرک کارشناسی در رشته ریاضی را از دانشگاه صنعتی شریف تهران گرفت و در سال ۲۰۰۴، مدرک دکتری خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد.

مریم از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ به عنوان محقق و استادیار در دانشگاه پرینستون فعالیت کرد و در سال ۲۰۰۸ استاد دانشگاه استنفورد شد. مریم میرزاخانی به سرطان پستان مبتلا بود و پس از ۴ سال جنگیدن با این بیماری، سرطان به مغز استخوانش گسترش یافت و در ۴۰ سالگی درگذشت.

۳_ ثریا دارابی

ثریا دارابی از بنیان‌گذاران سایت Zady است.

ثریا دارابی یکی دیگر از زنان موفق ایرانی است که در سال ۱۳۶۲ در اهواز به دنیا آمد. او یکی از بنیان‌گذاران وب‌سایت Zady در حوزه مد و فشن و همچنین یکی از متخصصان حوزه دیجیتال مارکتینگ و تکنولوژی است.

ثریا مدرک تاریخ هنر خود را در سال ۲۰۰۵ از دانشگاه جرج تاون آمریکا گرفت و بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی یکی از مدیران بازاریابی نیویورک تایمز شد. او با ۲۳ سال سن، یکی از اولین و جوان‌ترین مدیران مشارکت‌های دیجیتال و رسانه‌های اجتماعی در نیویورک تایمز بود و در این شغل به توسعه استراتژی‌های مربوط به مدیران در رسانه‌های دیجیتال و اجتماعی می‌پرداخت. به همین دلیل است که اکنون او را به عنوان یکی از پیشروان حوزه دیجیتال در جهان می‌شناسیم.

او مدتی به عنوان رهبر بخش محصولات در شرکت Drop.io کار کرد که یک سرویس مشارکت آنلاین بود و هم‌اکنون متعلق به شرکت فیسبوک است. در سال ۲۰۰۹، برنامه foodspotting را راه‌اندازی کرد که یک راهنمای محلی در حوزه آشپزی است. این برنامه از سوی شرکت اپل و مجله اینترنتی وایرد به ‌عنوان “اپلیکیشن برتر سال” انتخاب شد.

در سال ۲۰۱۲، مجله Inc او را به عنوان یکی از “۳۰ مدیر برتر زیر ۳۰ سال در جهان” معرفی کرد. همچنین در سال ۲۰۱۵، مجله فورچون او را یکی از “۴۰ مدیر برتر زیر ۴۰ سال” اعلام کرد. ثریا دارابی در سال ۲۰۱۴ به عنوان یکی از رهبران جوان سازمان اقتصادی جهان انتخاب شد و از آن زمان بارها به سخنرانی در این سازمان پرداخته است.

۴_ پریسا تبریز

پریسا تبریز در سال ۱۳۶۱ در ایالات متحده آمریکا به دنیا آمده است. او متخصص امنیت رایانه‌ای و یکی از مدیران ارشد گوگل است که در این شرکت به او لقب “شاهزاده امنیت” را داده‌اند.

پریسا در سال ۲۰۰۱ برای تحصیل در رشته علوم کامپیوتر وارد دانشگاه ایلینوی شد و در سال ۲۰۰۶ مدرک کارشناسی خود را دریافت کرد و از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. او در سال ۲۰۰۷ به عنوان یکی از مهندسان امنیت داده وارد شرکت گوگل شد.

در سال ۲۰۱۲ نشریه فوربس، پریسا تبریز را به عنوان یکی از “۳۰ چهره برتر در زمینه تکنولوژی” معرفی کرد. همچنین در سال ۲۰۱۷ مجله وایرد نام پریسا را در فهرست “۲۰ فرد تاثیرگذار پیشگام در حوزه تکنولوژی” قرار داد و یک سال بعد، مجله فورچون او را به عنوان یکی از “۴۰ فرد تاثیرگذار زیر ۴۰ سال” انتخاب کرد.

 

 

۵_ رکسانا ورزا

رکسانا ورزا یکی از زنان موفق ایرانی است

رکسانا ورزا در سال ۱۹۸۵ در کالیفرنیا به دنیا آمد. او مدیر بزرگ‌ترین مرکز رشد استارتاپی در جهان به نام “استیشن اف” و یکی از معروف‌ترین چهره‌ها در دنیای تکنولوژی است.

استیشن اف در سال ۲۰۱۷ افتتاح شد. این شرکت، محل کسب و کار اداری استارتاپ‌های نوپا است. شرکت استیشن اف با فراهم کردن سرمایه مورد نیاز استارتاپ‌های نوپا به آن‌ها کمک می‌کند تا رشد کنند.

رکسانا در دبیرستان و دانشگاه رشته زبان ادبیات فرانسه خواند و قبل از استیشن اف به مدت سه سال رهبری فعالیت‌های استارتاپی مایکروسافت در فرانسه را بر عهده داشت. او در سال ۲۰۱۳ از سوی بیزینس اینسایدر به عنوان یکی از “۳۰ زن مهم دنیای تکنولوژی زیر ۳۰ سال” انتخاب شد.

۶_ مینو اختر زند

مینو اختر زند یکی دیگر از زنان موفق ایرانی است که در سال ۱۳۳۵ در تهران متولد شد و هم‌اکنون استاندار یونشوپینگ سوئد است. پس از دریافت دیپلم، به عنوان دانشجوی مهمان در موسسه سلطنتی-فناوری سوئد در رشته برق به این کشور مهاجرت کرد. مینو پس از فارغ‌التحصیلی، در شرکت انرژی و برق سوئد به عنوان رئیس راه‌آهن سوئد انتخاب شد و پس از آن عضو هیئت رئیسه دانشگاه سودرتورن در استکهلم شد.

۷_ ماریا خرسند

ماریا خرسند در سال ۱۳۳۶ در شهر ساری به دنیا آمد. او یکی از بنیان‌گذاران فناوری بلوتوث است و هم‌اکنون به عنوان مسئول تولید سخت‌افزار شرکت دل در سوئد در حال فعالیت است.

ماریا در سال ۱۹۷۹ به لس آنجلس مهاجرت کرد. او در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه ایالتی فولرتون کالیفرنیا به تحصیل پرداخت و مدرک کارشناسی ارشد خود را از آن‌جا دریافت کرد. در سال ۲۰۱۴، به دلیل کمک‌های ارزشمند ماریا در صنعت تجارت سوئد، مدال پادشاه به او اعطا شد.

۸_ فرح کریمی

فرح کریمی یا فرحناز کریمی در سال ۱۳۳۹ به دنیا آمده است. او یک سیاست‌مدار ایرانی-هلندی است. فرح تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران گذراند و برای تحصیلات دانشگاهی در رشته طراحی صنعتی به دانشگاه صنعتی اصفهان رفت اما پس از دو سال، دانشگاه را ترک کرد.

فرح پس از مهاجرت به هلند، فعالیت‌های سیاسی خود را در سطح بین‌المللی انجام داد و به مسائلی از جمله محیط‌زیست و حقوق بشر توجه زیادی دارد. او از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ در پارلمان کشور هلند فعالیت می‌کرد.

 

 

۹_ پردیس ثابتی

پردیس ثابتی ژنتیک‌دان است.

پردیس ثابتی در سال ۱۹۷۹ در شهر تهران به دنیا آمد. در سال ۱۳۵۷ خانواده او به فلوریدا مهاجرت کردند. او زیست‌شناس محاسباتی، ژنتیک‌دان پزشکی و ژنتیک‌دان فرگشتی ایرانی-آمریکایی است.

پردیس در سال ۱۹۹۷ لیسانس زیست‌شناسی خود را از موسسه فناوری ماساچوست، در سال ۲۰۰۲ دکتری ژنتیک را از دانشگاه آکسفورد و در سال ۲۰۰۶ دکتری پزشکی را از دانشگاه پزشکی هاروارد  دریافت کرد.

پردیس ثابتی از سوی گروه بین‌المللی Creators Synectics به عنوان یکی از “۱۰۰ چهره نابغه در جهان” معرفی شده است. همچنین در سال ۲۰۱۲، مجله اسمیتسونین جایزه نبوغ آمریکایی در رده علوم طبیعی را به او اعطا کرده است.

۱۰_ رکسانا مصلحی

رکسانا مصلحی در ایران به دنیا آمده و در کانادا بزرگ شده است. او محقق، اپیدمیولوژیست ژنتیکی و متخصص اپیدمیولوژی است که به دلیل شیوه بسیار عالی تدریسش و تحقیقات بی‌شمارش در دنیا به شهرت رسیده است.

رکسانا مدرک لیسانس، فوق لیسانس و دکتری خود را از دانشگاه بریتیش کلمبیا دریافت کرده است. او هم‌اکنون استادیار همه‌گیرشناسی مطالعه نحوه انتشار بیماری‌ها، عوامل بیماری‌زا و آمار زیستی در دانشگاه آلبانی است.

او مطالعات دقیق و مفهومی درباره پیش‌آگاهی و پیشگیری از سرطان دارد و اکثر تحقیقاتش به مطالعه و نشانه‌های آغازین سرطان اختصاص دارد. علاوه‌بر آن، بخش زیادی از پژوهش‌هایش در مورد شناسایی عوامل ژنتیکی و محیطی تاثیرگذار در سلامتی انسان و تعیین ریسک سلامت این عوامل بر بیماری‌های پیچیده است.

او به دلیل تدریس فوق‌العاده‌اش از مدرسه سلامت آلبانی برنده جایزه سیب طلایی شده است. همچنین به دلیل تحقیقاتی که انجام داده از سوی موسسه ملی بهداشت (NIH) دو جایزه به او اعطا شده است.

۱۱_ رودابه بختیار

یکی دیگر از زنان موفق ایرانی رودابه بختیار یا رودی بختیار است. او در سال ۱۹۶۶ در کالیفرنیا به دنیا آمد و تا سال ۱۳۵۷ در ایران بزرگ شد. رودابه بختیار مجری و خبرنگار ایرانی-آمریکایی است.

رودابه مدرک کارشناسی خود را در رشته زیست‌شناسی از دانشگاه کالیفرنیا دریافت کرد. او در سال ۱۹۹۰ به دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه نیویورک رفت اما تحصیلاتش را تمام نکرد. همچنین برای تحصیل در رشته معماری وارد دانشگاه هاروارد شد اما آن را نیز نیمه‌کاره رها کرد.

او در سال ۱۹۹۶ خبرنگار شبکه خبری CNN بود و به مدت ۹ سال در این شبکه مشغول به کار بود. همچنین در سال ۲۰۰۶ به شبکه خبری فاکس‌نیوز پیوست و حدود ۱۰ سال با این شبکه همکاری کرد.

 

 

۱۲_ کریستین امان‌پور

کریستیان امانپور خبرنگار بوده و از زنان موفق ایرانی است

کریستیان امانپور زاده ۱۲ ژانویه ۱۹۵۸ در لندن و خبرنگار و مجری تلویزیونی ایرانی-بریتانیایی است. او هم‌اکنون به عنوان خبرنگار ارشد بین‌المللی در شبکه خبری CNN  مشغول به کار است و در میان تمام خبرنگاران دنیا، بیشترین دستمزد را دریافت می‌کند.

کریستین در رشته روزنامه‌نگاری در دانشگاه رودآیلند تحصیل کرد و پس از اتمام تحصیلاتش به شبکه خبری CNN  پیوست. او در سال ۲۰۰۲ جایزه ادوارد آر مارو (Edward R. Murrow) را دریافت کرد و در سال ۲۰۰۷ به عنوان فرمانده فرمان امپراتوری بریتانیا (CBE) انتخاب شد.

۱۳_ مونا جراحی

مونا جراحی متولد ژانویه ۱۹۷۹ است. او یک محقق، دانشمند، فیزیک‌دان و ریاضی‌دان ایرانی-آمریکایی است. مونا در سن ۲۱ سالگی مدرک مهندسی الکترونیک را از دانشگاه صنعتی شریف گرفت و برای تحصیل در مقاطع بالاتر به آمریکا مهاجرت کرد. در سال ۲۰۰۳ مدرک کارشناسی ارشد و در سال ۲۰۰۷ مدرک دکتری خود را از دانشگاه استنفورد دریافت کرد و برای ادامه تحصیل در مقطع پسا دکتری به دانشگاه کالیفرنیا رفت. او در حال استاد دانشگاه کالیفرنیا است.

او به دلیل تحقیقات و پروژه‌هایش در گسترش دانش پلاسمونیک در ساخت وسایل نانو الکترونیک و نانوفتونیک و صنعتی کردن فناوری تراهرتز، در کاخ سفید نشان “استعداد برتر حرفه‌ای جوان سال” را از رئیس جمهور آمریکا یعنی باراک اوباما دریافت کرد.

۱۴_ شهرزاد رفعتی

شهرزاد رفعتی در سال ۱۹۸۰ در تهران متولد شد. او کارآفرین ایرانی-کانادایی و یکی از مشهورترین و ثروتمندترین کارآفرینان در کانادا است. شهرزاد در سال ۲۰۰۰ به کانادا مهاجرت کرد و در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه بریتیش کلمبیا تحصیل کرد.

او در سال ۲۰۰۵ کمپانی‌ای چندرسانه‌ای خود به نام Broad band TV را تاسیس کرد که یک سرویس پخش آنلاین ویدئو است و هم‌اکنون مدیر ارشد این شرکت است. شهرزاد رفعتی در سال ۲۰۱۲ جایزه “۴۰ فرد موفق زیر ۴۰ سال” را دریافت کرد و در سال ۲۰۱۵ به عنوان “برترین کارآفرین زن کانادا” انتخاب شد.

۱۵_ فریناز کوشانفر

فریناز کوشانفر پژوهشگر است.

فریناز کوشانفر در سال ۱۳۵۵ در تهران به دنیا آمد. او پژوهشگر ایرانی-آمریکایی است که در زمینه مهندسی کامپیوتر و الکترونیک تحقیق می‌کند و در حال حاضر استاد دانشگاه کالیفرنیا است.

فریناز در مدرسه فرزانگان درس خواند. او مدرک کارشناسی خود را در رشته برق از دانشگاه شریف دریافت کرد و برای ادامه تحصیل به آمریکا مهاجرت کرد. مقطع ارشد و دکتری را در رشته برق و کامپیوتر در دانشگاه کالیفرنیا گذراند. او همچنین در حین خواندن دکتری، در رشته آمار و احتمال در مقطع کارشناسی ارشد نیز در حال تحصیل بود.

در سال ۲۰۰۸ مجله تکنولوژی ریویو (Technology Review) جایزه “مخترع جوان سال” را به فریناز کوشانفر اعطا کرد. همچنین در سال ۲۰۱۱ جایزه “نخبه علوم جدید و مهندسی” را از رئیس جمهور آمریکا یعنی باراک اوباما دریافت کرد.

 

 

۱۶_ ترانه رضوی

ترانه رضوی در سال ۱۹۶۰ به دنیا آمده است. او یک پزشک داخلی ایرانی در کالیفرنیا است و به نام “پزشک گوگل” شناخته می‌شود. ترانه مدرک پزشکی خود را از دانشگاه جورج واشنگتن دریافت کرده است و هم‌اکنون به عنوان پزشک در شرکت گوگل مشغول به کار است و سلامت کارکنان این شرکت را بررسی می‌کند. او در یکی از مصاحبه‌هایش گفته که روزی ۱۴ ساعت کار می‌کند.

۱۷_ گلی عامری

گلی عامری سیاست‌مدار است.

گلی عامری یکی از زنان موفق ایرانی است که در سال ۱۳۳۵ در تهران به دنیا آمده است. او سیاست‌مدار و تاجر ایرانی-آمریکا و همچنین بنیان‌گذار و رئیس اجرایی شرکت مشارکت جهانی (Global Engagement) است.

گلی در ۱۷ سالگی برای ادامه تحصیل به آمریکا مهاجرت کرد. او در دانشگاه استنفورد درس خواند و مدرک فوق لیسانس خود را از این دانشگاه در رشته ارتباطات دریافت کرد.

او در سال ۲۰۰۵ در شصت و یکمین نشست کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد، از طرف جورج بوش به عنوان یکی از اعضای هیات سه نفره آمریکا انتخاب شد. همچنین در سال ۲۰۰۷ از طرف NW Women’s Journal در فهرست “۱۰۰ زن قدرتمند شمال غرب آمریکا” قرار گرفت.

۱۸_ آلینوش طریان

آلینوش طریان ملقب به “مادر نجوم” و “بانوی اختر فیزیک ایران” در سال ۱۲۹۹ در یک خانواده ارمنی در تهران به دنیا آمد. او از پایه‌گذاران اخترفیزیک، نخستین رصدخانه فیزیک خورشیدی و نخستین تلسکوپ خورشیدی در ایران است.

آلینوش پس از فارغ‌التحصیلی از مدرسه برای تحصیل در رشته فیزیک وارد دانشگاه تهران شد. او پس از مدتی به فکر ادامه تحصیل با بورس تحصیلی افتاد اما دکتر حسابی به دلیل زن بودن آلینوش، او را از این فکر منصرف کرد. یکی از انگیزه‌های اصلی آلینوش برای درس خواندن تا مدارج عالیه، اثبات غلط بودن این تفکر بود که زنان در زمینه علوم پایه و مهندسی استعداد ندارند. سرانجام با هزینه شخصی و با کمک پدرش برای تحصیل به پاریس رفت و پس از دریافت مدرک دکتری در سال ۱۳۳۷ به ایران بازگشت تا استاد دانشگاه تهران شود.

آلینوش خانه خود را وقف دانشجویان نیازمند و کتابخانه خود را به کتابخانه ملی اهدا کرد. او سال‌های پایانی عمرش در خانه سالمندان بود و در ۹۰ سالگی درگذشت.

کلام آخر

با بررسی زندگی‌نامه برخی از زنان موفق ایرانی که در این مطلب به آن‌ها پرداختیم می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که این افراد با سخت‌کوشی، باور به خود و توانایی‌هایشان، اعتماد به نفس و پشتکار کافی توانسته‌اند چنین دستاوردهای بزرگی را برای خود رقم بزنند.

منابع:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *