وبسایت Lendingtree گزارش میدهد که ۳۷ درصد از زنان و ۲۲ درصد از مردان قادر به پس انداز پول نیستند. آماری که در وبسایت CNBC منتشر شدهاند نیز نشان میدهند که زنان در سال ۲۰۲۲ مبلغ ۳۱۴۶ دلار و مردانه ۷۰۰۷ دلار پس انداز داشتند. این آمار ثابت میکند که حدود یک چهارم افراد (بهخصوص خانمها) نحوه پس اندازکردن را نمیدانند. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، باید فرمول پس انداز را یاد بگیرید تا به موفقیت مالی برسید. ما در این مقاله میخواهیم درباره قانون پس انداز پول صحبت کنیم.
مزایای پس انداز پول چیست؟
پسانداز کردن، یکی از بخشهای ضروری ثروتمند شدن و ساختن آینده مالی ایمن است. کنار گذاشتن مقداری پول، کمک میکند از موانع و چالشهای زیادی در زندگی خلاص شوید و فرصتی برای لذت بردن از یک زندگی با کیفیت را برای شما فراهم میکند. دلایل زیادی برای پس انداز کردن وجود دارد که در اینجا به برخی از مهمترین آنها میپردازیم:
۱_ داشتن امنیت مالی بلند مدت
مهمترین مزیت پسانداز کردن این است که امنیت مالی طولانیمدتی را برای شما فراهم میکند. عدم امنیت مالی و هزینههای غیرمنتظره میتواند بر سلامت روانی شما تاثیر بگذارد. آینده غیرقابل پیشبینی است و هر زمان ممکن است شرایط اضطراری مالی رخ دهد. از این رو، پسانداز این امکان را به شما میدهد که یک امنیت مالی برای هزینههای آینده خود و نیازهای مالی برنامهریزینشدهتان ایجاد کنید. در نتیجه، هر چه بیشتر پسانداز کنید، آرامش بیشتری خواهید داشت زیرا برای هر اتفاقی در زندگی، آمادگی کافی دارید.
۲_ داشتن استقلال مالی
وقتی صحبت از استقلال به میان میآید، نمیتوان اهمیت پسانداز کردن را نادیده گرفت. استقلال مالی نقش مهمی در خودکفایی دارد و به شما کمک میکند تا مطابق با خواسته خود زندگی کنید. به عنوان مثال، شما این آزادی و اختیار را دارید تا پول خود را برای چیزهایی که دوست دارید خرج کنید و زندگی راحت و غنی داشته باشید.
۳_ رسیدن به اهداف زندگی
اگر بخواهیم رو راست باشیم باید این واقعیت را بپذیریم که بسیاری از اهداف زندگی ما با پول به دست میآید؛ از ادامه تحصیل گرفته تا خرید خانه. هر چه زودتر برای اهداف خود پسانداز کنید، احتمال اینکه سریعتر به آنها برسید بیشتر است.
اهداف مختلف خود را فهرست کنید و استراتژیهای پسانداز کردن برای رسیدن به اهداف کوتاهمدت مانند تعطیلات و اهداف بلند مدت مانند دوران بازنشستگی را ایجاد کنید.
- بیشتر بخوانید: راهکارهای جدید برای مدیریت پول
- بیشتر بخوانید: تفاوت پس انداز و سرمایه گذاری
۴_ کاهش استرس
داشتن پسانداز کافی به شما این امکان را میدهد تا زندگی کاملتری داشته باشید و در مورد برنامههای آینده خود از جمله بازنشستگی و هزینههای غیرمنتظره مانند مریض شدن، استرس کمتری داشته باشید. به بیان دیگر، با پسانداز کردن، شما میدانید که بودجه کافی برای عبور از موقعیتهای مختلف زندگی را دارید و از این جهت، راحت و آسوده هستید.
- بیشتر بخوانید: موفقیت چیست؟
- بیشتر بخوانید: موفقیت در کار
روش های پس انداز پول
گاهی اوقات سختترین بخش پسانداز کردن، شروع آن است. در ادامه، ۱۵ تا از روش های پس انداز پول را با یکدیگر بررسی میکنیم؛ این راهنمای گام به گام به شما کمک میکند تا استراتژیهای ساده و واقعبینانهای را برای خود طراحی کنید و بتوانید برای اهداف کوتاهمدت و بلند مدت خود پسانداز کنید.
۱_ هزینههای خود را بنویسید
اولین قدم برای شروع پسانداز این است که بدانید در ماه چقدر پول خرج میکنید. از این رو، تمام هزینههای خود را بنویسید. هنگامی که هزینهها را نوشتید، آنها را دستهبندی کنید مانند پوشاک، خوراک، مسکن، وام و… سپس مجموع هزینههای هر دسته را حساب کنید. به این صورت میتوانید بفهمید در کدام دسته، چه مقدار پول خرج میکنید تا مبلغی را نیز برای پسانداز کردن کنار بگذارید.
۲_ پسانداز را در برنامه بودجهبندی خود لحاظ کنید
مهمترین نکته برای پسانداز سریع پول، بودجهبندی است. بودجهبندی به افراد این امکان را میدهد تا برای درآمد خود برنامهریزی کنند و بر امور مالی خود کنترل داشته باشید. حتما هنگام بودجهبندی، هزینههای پیشبینینشدهای مانند دکتر رفتن، خراب شدن ماشین و… را در نظر بگیرید.
همچنین حتما یک دسته به نام “پسانداز” را در برنامه خود لحاظ کنید تا هر ماه مجبور باشید مبلغی را پسانداز کنید. میتوانید در ابتدا مبلغ کمی از درآمدتان را پسانداز کنید و سپس با گذشت زمان، این مبلغ را ۱۵ الی ۲۰٪ افزایش دهید. نحوه بودجهبندی به طور خلاصه به این صورت است:
- تمام امور مالی خود شامل درآمد و هزینههایتان به مدت ۳۰ روز را بنویسید.
- سپس درآمد خود را با مخارج ماهانهتان مقایسه کنید تا متوجه شوید در ماه چقدر خرج میکنید و چقدر پسانداز.
- هزینههای خود را به هزینههای ثابت و متغیر تقسیم کنید. هزینههای ثابت شامل اجاره و قبوض و هزینههای متغیر شامل خوراک، تفریح و… میشود.
- تا جایی که میتوانید هزینههای متغیرتان را کاهش و میزان پساندازتان را افزایش دهید.
- پیشرفتتان را بهطور منظم ارزیابی کنید و در صورت لزوم، تغییراتی در آن ایجاد کنید.
برای بودجهبندی، اپلیکیشنهای مختلفی در دسترس است که میتوانید از آنها نیز کمک بگیرید.
۳ـ در صورت لزوم، هزینههایتان را کاهش دهید
اگر نمیتوانید آنقدر که میخواهید، پسانداز کنید، شاید وقت آن رسیده باشد که هزینههایتان را کاهش دهید. در این شرایط بهتر است به لیست هزینههای ماهانهتان نگاهی بیندازید و موارد غیر ضروری مانند سرگرمی، تفریح و سایر موارد این چنینی را کاهش دهید. همچنین بهتر است به دنبال راههایی برای صرفهجویی در هزینههایی مانند قبوض برق، آب، تلفن همراه و… باشید.
ایدههای دیگری برای کاهش هزینههای روزمره وجود دارد که عبارتند از:
- جایگزین کردن فعالیتهای رایگان: به دنبال سرگرمیها و تفریحات رایگان یا کم هزینه باشید.
- بررسی هزینههای تکرار شونده: هزینههایی مانند اشتراکها و عضویتهایی که از آنها استفاده نمیکنید را لغو کنید، به خصوص اگر به طور خودکار تمدید میشوند.
- کاهش تعداد دفعات رستوران و کافه رفتن: نه فقط به دلیل کاهش هزینهها، بلکه برای سلامت خودتان سعی کنید بیشتر در خانه غذا بخورید و کمتر به رستوران و کافه روید.
- عجول نبودن هنگام خرید: اگر شما هم در برابر خریدهای غیر ضروری وسوسه میشوید، چند روز برای خرید آن وسیله صبر کنید. در این مدت ممکن است متوجه شوید که به آن وسیله نیازی ندارید و به جای خریدنش میتوانید پولتان را پسانداز کنید.
برای آموزش تخصصیتر، توصیه میکنیم از دوره رایگان روانشناسی پول نیز استفاده کنید.
۴_ یک روز در ماه هیچ پولی خرج نکنید
برای اینکه صرفهجویی در پول را به یک عادت تبدیل کنید، هر ماه یک روز را مشخص کنید و در آن روز مطلقا هیچ پولی خرج نکنید. این عادت به این معنی است که مثلا در آن روز باید تمام وعدههای غذاییتان را با توجه به مواد اولیهای که در خانه دارید انتخاب کنید.
هنگامی که به این کار عادت کردید، میتوانید آن را به دو روز در ماه و حتی یک روز در هفته برسانید تا به مرور زمان و بهطور نامحسوس، میزان پسانداز ماهانه خود را افزایش دهید.
- بیشتر بخوانید: چگونه به موفقیت برسیم؟
- بیشتر بخوانید: پس انداز به روش ژاپنی
- بیشتر بخوانید: افراد موفق ایرانی
۵_ خودتان وسایلتان را تعمیر کنید
یک راه عالی برای پسانداز پول این است وسایلی که خراب میشود را خودتان تعمیر کنید. این روزها به لطف یوتیوب، آپارات و به طور کلی اینترنت، میتوانید نحوه تعمیر تقریبا هر چیزی را به صورت آنلاین ببینید؛ از نشتی لولهها گرفته تا زیپ لباس. قطعا تعمیر وسایل مقرونبهصرفهتر است تا اینکه آنها را برای تعمیر نزد شخص دیگری ببرید یا به طور کامل آن وسیله را عوض کنید.
۶_ لوازم استفاده نشده خود را بفروشید
یکی دیگر از روش های پس انداز پول این است که وسایل استفاده نشده یا حتی وسایل در حد نویی که به کارتان نمیآید را در پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین مانند دیوار، شیپور، کمدا و… بفروشید. این کار نه تنها به خلوت شدن خانهتان کمک میکند، بلکه میتواند به معنای کسب مقداری پول نیز باشد.
همچنین این ایده را نیز در نظر داشته باشید که لوازم نه چندان مهمتان را از همین سایتها، با قیمت مناسبتر خریداری کنید و در هزینه برخی از چیزها صرفهجویی کنید.
۷_ قبل از خرج کردن، فکر کنید
یکی از دشمنان اصلی پسانداز کردن، تسلیم شدن در برابر ارضای فوری نیازها یا ولخرجی کردن است. به توصیه کارشناسان این حوزه، قبل از پرداخت یک مبلغ قابل توجه، حداقل ۳ الی ۴ روز به خودتان فرصت دهید و در مورد آن فکر کنید. این کار به شما زمان کافی میدهد تا از سایر وسایل و قیمتهای بهتر در جاهای دیگر آگاه شوید. همچنین این کار، قسمت تکانشی مغز که خواستار ترشح فوری سروتونین ناشی از خرید جدید است را کنترل میکند و میتوانید با منطق بیشتری پیش روید.
- بیشتر بخوانید: موانع موفقیت
- بیشتر بخوانید: انواع موفقیت
۸_ برای پسانداز کردن هدف داشته باشید
یکی از مهمترین راهکارها برای پسانداز کردن، تعیین هدف است. به این فکر کنید که هدفتان از پسانداز کردن چیست؛ یعنی برای چه چیزی میخواهید پول جمع کنید، به چه مقدار پول نیاز دارید و تا چه مدت باید برای آن پول جمع کنید. اهداف پسانداز کردن از نظر بازه زمانی به دو بخش تقسیم میشوند:
- اهداف کوتاه مدت: مدت زمان پسانداز کوتاه مدت یک تا سه سال است و میتواند برای مواردی از جمله صندوق اضطراری یعنی هزینه وقایع پیشبینینشده در زندگی، پیش پرداخت ماشین و… مورد استفاده قرار گیرد.
- اهداف بلند مدت: مدت زمان پسانداز بلند مدت چهار سال یا بیشتر است. این اهداف معمولا برای پیش پرداخت خانه، تحصیل فرزندان، دوران بازنشستگی و… مورد استفاده قرار میگیرد.
۹_ اولویتهای مالی خود را مشخص کنید
پس از تعیین میزان درآمد و هزینهها، اهداف شما بیشترین تاثیر را بر نحوه پسانداز کردنتان میگذارد. به عنوان مثال اگر تصمیم دارید در آینده نزدیک ماشینتان را عوض کنید، میتوانید از لحظه تصمیمگیری، شروع به پسانداز کنید.
یادگیری اولویتبندی مالی و اهداف پسانداز، چشمانداز روشنی از نحوه پسانداز کردن به شما میدهد. بنابراین بسیار مهم است که برای پسانداز کردن هم اهداف کوتاه مدت و هم اهداف بلند مدت داشته باشید و هرگز یکی را جایگزین دیگری نکنید.
۱۰_ از پساندازهای کوچک و کم شروع کنید
در ابتدا، پساندازها و اهداف کوچکی برای خودتان تعیین کنید. حقیقت این است زمانی که افراد یک هدف کوتاهمدت برای خودشان تعیین میکنند، با موفقیت بیشتری برای آن هدف پسانداز میکنند. به عنوان مثال، پسانداز کردن ۱۰۰ هزار تومان در هر ماه به مدت ۶ ماه، بسیار قابل دسترستر از پسانداز کردن ۵۰۰ هزار تومان در هر ماه به مدت یک سال است.
زمانی که به اهداف کوتاهمدتتان برسید، عادت پسانداز کردن در شما ایجاد میشود و شما میتوانید پر قدرتتر به سمت اهداف جدیدتان و بزرگتان ادامه دهید.
۱۱_ برای پسانداز کردن، ابزار مناسبی انتخاب کنید
حسابهای پسانداز و سرمایهگذاری زیادی برای اهداف کوتاه مدت و بلند مدت وجود دارد و شما مجبور نیستید فقط یکی را انتخاب کنید. با دقت همه گزینهها را بررسی کنید و حسابی را انتخاب کنید که حداقل کارمزد، حداقل نرخ بهره و کمترین ریسک را داشته باشد تا بتوانید با خیال راحت برای هدف خود پسانداز کنید. همچنین در نظر داشته باشید که گزینه انتخابی شما باید با مدت زمان مورد نظرتان برای پسانداز کردن همخوانی داشته باشد.
- اهداف کوتاه مدت: اگر میخواهید سریع به پولتان دسترسی داشته باشید یا خیلی زود به پولتان نیاز دارید، باید از حسابهای پسانداز کوتاه مدت استفاده کنید.
- اهداف بلند مدت: اگر میخواهید برای دوران بازنشستگی یا تحصیل فرزندان پسانداز کنید، میتوانید گزینههایی از جمله بیمههای بازنشستگی یا اوراق بهادار مانند سهام و صندوقهای سرمایهگذاری مشترک را در نظر بگیرید.
۱۲_ برای پسانداز، یک حساب جداگانه داشته باشید
یکی دیگر از روش های پس انداز پول، راهاندازی یک حساب پسانداز جداگانه است. یعنی پولی که برای نیازهای روزانه خود خرج میکنید را از پولی که برای پسانداز کنار میگذارید، جدا کنید.
با انجام این کار، مجبور میشوید به بودجه روزانهتان پایبند بمانید و در برابر خرج کردن پول پساندازتان وسوسه نشوید. در نتیجه، پولتان محفوظ میماند و خرج نمیشود.
۱۳_ به صورت اتوماتیک پسانداز کنید
تقریبا اکثر بانکها و برخی از اپلیکیشنها از چنین قابلیتی برخوردار هستند که پول را به طور اتوماتیک از حساب معمولی به حساب پسانداز انتقال دهد. شما میتوانید انتخاب کنید که پولتان چه زمانی، چه مقدار و کجا بهطور اتوماتیک منتقل شود.
مزیت این راهکار این است که پولتان بدون دخالت شما به حساب پساندازتان منتقل میشوند و در این صورت کمتر احتمال دارد که پولتان را جای دیگر خرج کنید.
- بیشتر بخوانید: رازهای موفقیت شغلی
- بیشتر بخوانید: پولدار شدن
۱۴_ اقساط خود را به صورت خودکار پرداخت کنید
شرکتها معمولا در صورت پرداخت نکردن به موقع اقساط، از شما هزینه بیشتری دریافت میکنند. بنابراین بهتر است پرداخت اقساط خود را به صورت خودکار تنظیم کنید تا احتمال پرداخت هرگونه هزینه اضافی از بین برود.
۱۵_ میزان رشد پساندازتان را بررسی کنید
به طور ماهانه برنامه بودجهبندیتان را مرور کنید و پیشرفتتان را در پسانداز کردن و کاهش هزینهها بررسی کنید. این کار به شما کمک میکند به برنامه پسانداز شخصی خود پایبند باشید و اگر مشکلی وجود داشته باشد به سرعت آنها را شناسایی و برطرف کنید. درک نحوه پسانداز کردن پول به شما انگیزه میدهد تا راههای بیشتری برای پسانداز کردن پیدا کنید و سریعتر به اهداف خود برسید.
۱۶_ نوتیفیکیشنهای تبلیغاتی را غیرفعال کنید
با پیشرفت تکنولوژی، حالا بسیاری از فروشگاههای اینترنتی میتوانند برای دارندگان تلفنهای همراه هوشمند نوتیفیکیشنهای تبلیغاتی بفرستند. آنها متن تبلیغاتی وسوسهکنندهای را در نوتیفیکیشن قرار میدهند تا کاربران مجاب به خرید شوند.
با قرارگرفتن در معرض پیشنهادهای وسوسهکننده نوتیفیکیشنهای تبلیغاتی، شاید حتی مجاب شوید که بخشی از پس انداز خود را برای خرید محصولات مختلف بپردازید. برای اینکه وسوسه خرید را کم کنید، بهترین راه غیرفعالکردن نوتیفیکیشنها است.
در اینجا چند راهکار در این زمینه میگوییم:
- از تنظیمات تلفن همراه، نوتیفیکیشنهای مخصوص اپلیکیشنهای فروشگاهی را غیرفعال کنید.
- پیامکهای تبلیغاتی را غیرفعال کنید.
- معمولاً وقتی وارد وبسایتهای فروشگاهی میشوید، پیامی مبنی بر اجازه ارسال تبلیغات به شما نمایش داده میشود که باید روی گزینه “تمایلی ندارم” کلیک کنید.
قانون پس انداز پول چیست؟
قانون پس انداز در واقع روش پس انداز پول را توضیح میدهد. در اینجا ۳ قانون مهم میآوریم که باید همیشه به آنها پایبند باشید:
۱_ قانون ۲۰ درصد
همیشه وقتی پولی به دست میآورید، ۲۰ درصد آن را به حساب پس انداز انتقال دهید. شما باید عادت کنید که با ۸۰ درصد پولتان زندگی بگذرانید، در حالی که ۲۰ درصد دیگر به حساب پس انداز منتقل میشود.
شاید اول فکر کنید که ۲۰ درصد مبلغ زیادی نیست و خیلی نمیتوان بهعنوان پس انداز روی آن حساب باز کرد؛ اما به این بیندیشید که بعد ۵ ماه پس انداز، پولی معادل یک ماه حقوق کاملتان را کنار گذاشتهاید! اگر همین منوال را در پیش بگیرید، ظرف مدت ۵ سال کار، میتوانید یک سال هم مرخصی داشته باشید.
۲_ قانون ردیابی
قانون ردیابی میگوید که شما باید خیلی سریع به این سؤال که داراییهایتان کجاست، پاسخدهید.
- چقدر در حساب پس انداز پول دارید؟
- چقدر بدهکار هستید؟
- چقدر طلبکار هستید؟
اگر کمتر از ۳ ثانیه طول میکشد که به این سؤالها پاسخدهید، یعنی شاید روی هزینهها و درآمد خود تسلطی نداشته باشید. بر اساس قانون ردیابی، شما باید خیلی واضح بدانید که داراییهایتان کجا هستند.
۳_ قانون انتظار
چیزهای خوب نصیب کسانی میشوند که منتظر هستند.
بر اساس قانون انتظار، شما برای خرید محصول موردنظر، باید منتظر بمانید که این پول از جای مناسب تأمین شود تا آن را بخرید. با این قانون، دیگر محصولی را قسطی نمیخرید و جلوی اقساط مختلفی را میگیرید که شاید کمرشکن باشند.
اگر همچنان تمایل به خرید اقساطی یا خرید از بودجه پس انداز خود دارید، به این سوالها پاسخ دهید:
- چقدر پول میپردازید که محصول موردنظر را بخرید؟
- آیا به نرخ بهره آن فکر کردهاید؟
به این فکر کنید که با پولی که برای نرخ بهره میپردازید، چه چیزهای دیگری میتوانستید بخرید!
فرمول پس انداز چیست؟
در اینجا بهترین فرمولهای پس انداز پول را بررسی میکنیم؟
۱_ فرمول پول ۲۰/۳۰/۵۰
قانون ۲۰/۳۰/۵۰ توسط سناتور آمریکایی یعنی الیزابت وارن که یک کارشناس امور ورشکستگی است، ایجاد شد. زمانی که او متخصص ورشکستگی هاروارد بود، یک رویکرد ساده برای پسانداز پول ارائه داد که بعدها به صورت قانون درآمد. این قانون میگوید:
- ۵۰٪ از درآمد خود را برای نیازهای اساسی یعنی اجاره منزل، پرداخت قبوض آب و برق و… صرف کنید.
- ۳۰٪ از درآمد خود را صرف نیازهای خود و هزینههای متغیر کنید مانند خرید وسایل شخصی، تفریح و سرگرمی و…
- و ۲۰٪ از درآمد خود را پسانداز کنید.
مثلا اگر حقوق شما ۱۰ میلیون تومان است، طبق این فرمول میتوانید هر ماه ۲ میلیون از آن را به عنوان پسانداز کنار بگذارید. به این ترتیب شما در یک سال، ۲۴ میلیون پسانداز خواهید کرد.
۲_ فرمول کاکایبو
فرمول کاکایبو یا (Kakeibo) یک فرمول پس انداز ژاپنی است که حدود ۱۰۰ سال در کشور ژاپن رواج دارد. برای استفاده از این فرمول فقط به یک دفترچه نیاز دارید. طبق این فرمول شما باید تمام هزینههای خود را داخل دفترچه بنویسید. برای استفاده از این فرمول به چند نکته توجه داشته باشید:
- تعیین میزان درآمد و هزینه: برای اینکه بدانید چقدر پول دارید و چقدر باید هزینه کنید، تمام درآمد و هزینههای پیش روی خود را در ابتدای هر ماه بنویسید.
- دستهبندی هزینهها: هزینهها را به ۴ قسمت نیازها، خواستهها، فرهنگی و آموزشی و هزینههای غیرمنتظره تقسیم کنید.
- تعیین هدف پس انداز: مشخص کنید که هر ماه باید چقدر پس انداز داشته باشید.
- بازبینی هزینهها: هزینهها را در انتهای ماه بررسی کنید تا بدانید چقدر به هدف پس انداز خود رسیدهاید.
جدول پس انداز پول
شما نیاز به یک جدول برای تعیین هزینهها دارید تا بتوانید طبق آن هزینهها را برآورد و مبلغ پس انداز را مشخص کنید. در اینجا جدولی میآوریم که میتوانید هزینههای روزمره خود در زمینههای مختلف را در آن بنویسید تا بتوانید عملکرد بهتری در مدیریت مالی داشته باشید.
تاریخ | مسکن | غذا | حملونقل | پزشکی | پوشاک | تحصیلات | تفریحات | پس انداز | جمع کل هزینه |
مبلغ کل هزینهها در این ماه: | |||||||||
مبلغ کل پس انداز در این ماه: |
کلام آخر
پسانداز کردن منجر به ایجاد یک ثبات مالی، رسیدن به اهداف، استقلال مالی و کاهش استرس میشود. اگر قصد دارید مقداری از پولتان را پسانداز کنید، میتوانید یکی یا چند تا از روش های پس انداز پول از جمله بودجهبندی، کاهش هزینههای غیرضروری و… را به کار بگیرید.
منابع:
- بهترین راه های پولدار شدن چیست؟
- پس انداز به روش ژاپنی
- راهکارهای جدید برای مدیریت پول
- ۲۵ راهکار پول جمع کردن (چگونه پول جمع کنیم؟)
- چگونه پولدار شویم؟
- چگونه پول خود را دو برابر کنیم؟ ۱۰ راهکار تضمینی
- راه های پولدار شدن در ایران چیست؟
- ۱۳ راهکار برای پولدار شدن بدون سرمایه
- روش های پس انداز پول کداماند؟
- ذهن ثروت ساز چگونه به دست میآید؟
- بررسی روشهای پول درآوردن آسان
- بهترین راه پس انداز خانم خانه دار | ۱۳ روش واقعی
- ۱۰ روش برای آموزش پس انداز به کودکان
- آموزش پس انداز برای خرید خانه (۶ تکنیک)
- بررسی روشهای مدیریت مالی در زندگی مشترک
- موفقیت مالی چیست؟ (۱۰ تکنیک قدرتمند)
- سرمایه در گردش چیست؟ (۶ راه افزایش سرمایه)
- قانون ۵۰-۳۰-۲۰ ؛ موثرترین روش برنامه ریزی مالی برای مبتدیان