راهکارهایی برای موفقیت در کار

همه افراد آرزو دارند در کا‌رشان موفق شوند و از آن لذت ببرند و زندگی خوبی برای خودشان بسازند؛ خبر خوب این است که موفق شدن در کار تجربه‌ای است که تا حد زیادی تحت کنترل خودتان است. موضوع اصلی این است که بفهمید به چه کاری علاقه دارید و همان را دنبال کنید و سپس به کمک راهکارها و ایجاد عاداتی مثبتی از جمله وقت شناس بودن، محتاط بودن، تحویل به موقع کارها، یاد گرفتن مداوم مطالب جدید، کنجکاو بودن، برقراری رابطه اجتماعی با همکاران، به حداقل رساندن محرک‌های مزاحم و… به سوی موفقیت در کار قدم بردارید.

راهکارهایی برای موفقیت در کار

شغلی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید

موفق شدن در شغل و حرفه به چیزی بیش از انجام دادن کارها وابسته است؛ در واقع موفقیت در کار مستلزم آن است که افراد فعال باشند. در واقع این که افراد چگونه کارشان را انجام می‌دهند به اندازه کاری که انجام می‌دهند مهم است.

یک مجموعه کاری موفق مجموعه‌ای است که کارمندان آن به طور مستمر در حال تکامل، یادگیری و مشارکت در جهت رسیدن به اهداف استراتژیک هستند.

راهکارهای زیر می‌توانند به شما کمک کنند تا در شغل خود موفق شوید:

۱- شغلی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید

اولین و مهمترین قدم برای موفقیت در کار، انتخاب شغل است و شغلی که می‌توانید در آن موفق باشید تا حدود زیادی به تعریف شما از موفقیت بستگی دارد به عنوان مثال آیا می‌خواهید شغلی می‌خواهید که بتوانید راحت به مسافرت بروید یا شغل ثابتی را می‌خواهید که زندگیتان روال منظمی داشته باشد؟ آیا شغلی را می‌خواهید که درآمد زیادی داشته باشد یا پول دغدغه اصلی شما نیست؟

در ابتدا باید اولویت‌هایتان را مشخص کنید و بدانید که به چه کاری بیشتر از همه علاقه دارید و از انجام آن لذت می‌برید و احساس رضایت دارید، سپس می‌توانید شغل مورد نظرتان را پیدا کنید. داشتن شغلی که از آن لذت می‌برید نه تنها کل زندگی شما را لذت بخش می‌کند، بلکه احتمال موفقیت شما در کار را نیز افزایش می‌دهد زیرا همه آدم‌ها در کارهایی که از انجام آن‌ها لذت می‌برند، بهتر عمل می‌کنند. به عبارت ساده، موفقیت در کار به معنای انجام کاری است که دوست دارید.

۲- وقت شناس و آن تایم باشید

هر مجموعه‌ای قوانین خاصی برای زمان بندی کارها و شروع کارش دارد؛ شما به عنوان کارمند باید قوانین مجموعه درباره شروع ساعت کاری را بدانید و خودتان را با این زمان وفق دهید و خیلی زودتر یا دیرتر از زمان گفته شده کارتان را شروع نکنید.

۳- محتاط باشید

اگر در محیطی کار می‌کنید که دیگران هم آن‌جا حضور دارند، به آن فضا احترام بگذارید؛ به عنوان مثال چه هنگام مکالمه و چه هنگام حرف زدن با همکارانتان خیلی بلند صحبت نکنید. علاوه بر آن، سعی کنید تا حد امکان تعاملات رو در رو داشته باشید تا روابط حرفه‌ایتان قوی‌تر شود.

۴- کارهایتان را به موقع تحویل دهید

سعی کنید کارهایتان را تا زمان تعیین شده انجام دهید و اگر فکر می‌کنید نمی‌توانید از پس آن برآیید، زودتر این موضوع را با مدیر خود در میان بگذارید.

۵- همیشه در حال یاد گرفتن چیزهای جدید باشید

یادگیری مستمر کلید موفقیت و پیشرفت است؛ در واقع یادگیری مداوم، یک راه عالی برای گسترش مهارت‌ها، توانایی‌ها و رشد کردن است. بنابراین مرحله اول این است که به توانایی‌های خودتان اعتماد داشته باشید، نقاط قوت و ضعف‌تان را بشناسید و برای تقویت نقاط قوت خود کارهایی انجام دهید تا در شغل‌تان پیشرفت کنید. به طور کلی یاد گرفتن چیزهای جدید چه در زندگی شخصی و چه در زندگی حرفه‌ای، فرصت‌های جدیدی به شما می‌دهد تا مهارت‌ها و توانایی‌های خود را افزایش دهید.

یادگیری مداوم چیزهای جدید می‌تواند به سادگی امتحان غذای جدید یا رانندگی در مسیری متفاوت باشد. می‌توانید سرگرمی جدیدی را شروع کنید مثلا فعالیتی که همیشه دوست داشتید آن را امتحان کنید اما برای آن وقت نداشتید یا حتی می‌توانید خودتان را با چیزی که از آن می‌ترسید به چالش بکشید.

در محل کار، مسیر شغلی افرادی که می‌خواهید به جایگاه آن‌ها برسید را نگاه کنید و به دنبال آموزش‌هایی باشید که در پیشرفت شغلی به شما کمک می‌کنند و برای کسب این آموزش‌ها زمانی را تعیین کنید. به طور کلی همیشه تغییرات شغلی ایجاد کنید؛ اگرچه بسیاری از مواقع این تغییرات ترسناک یا دشوار است اما این به این معنا نیست که سودمند نیستند.

همیشه در حال یاد گرفتن چیزهای جدید باشید

۶- کنجکاو باشید

وقتی شما برای اولین بار وارد یک محیط کاری جدیدی می‌شوید احتمالا در مورد نقش‌ها و مسئولیت‌هایتان سوالاتی می‌پرسید؛ اکثر افراد وقتی مدت زیادی در یک محیط کار می‌کنند دیگر سوال نمی‌پرسند در حالی که یکی از آیتم‌های موفق شدن در کار این است که افراد در مورد زمینه‌های مختلف کسب و کارشان و کارهایی که همکارانشان انجام می‌دهند کنجکاو باشند و بخواهند درباره آن‌ها اطلاعاتی کسب کنند. اگرچه انجام این کارها ضروری نیست و جزو وظایف کاری شما نیست اما دانشتان را درباره شغلتان بالا می‌برد و حتی ممکن است بتوانید در پروژه‌های تیمی با سایر اعضای تیم همکاری کنید.

۷- مسئولیت‌پذیر باشید

اگر می‌خواهید در شغلتان موفق شوید باید مسئولیت پیروزی‌ها و شکست‌هایتان را به عهده بگیرید؛ پیروزی‌هایتان را جشن بگیرید و از شکست‌هایتان درس بگیرید و اجازه ندهید شما را پایین بکشند. در بسیاری از اوقات، شکست‌ها بسیار موثرتر از موفقیت‌ها هستند؛ همه افراد موفق در جهان اگر اشتباهات خود را نپذیرفته بودند و از آن‌ها درس نگرفته بودند، در جایگاه امروزی‌شان قرار نمی‌گرفتند.

۸- با مدیرتان در ارتباط باشید

اگر هدف شما پیشرفت در شغلتان است، جلسه‌های منظمی با مدیرتان داشته باشید؛ این جلسات نه تنها به شما این فرصت را می‌دهد که در مورد هر موضوعی با مدیرتان صحبت کنید و سوالاتتان را از او بپرسید، بلکه به شما این امکان را می‌دهد تا در مورد کاری که می‌خواهید در آن پیشرفت کنید یا به آن علاقه دارید نیز با مدیرتان مشورت کنید. این جلسه‌ها یک راه عالی است برای نشان دادن علاقه‌تان به جایگاه و وظیفه شغلی که دارید و این که در حال برنامه ریزی هستید تا به جایگاه‌های بهتری دست پیدا کنید.

۹- با همکارانتان روابط اجتماعی برقرار کنید

محل کار می‌تواند یک جای مناسب برای ایجاد روابط حرفه‌ای و شخصی با افراد مختلف باشد. واقعیت این است که شما تقریبا نصف عمر خود را در محل کارتان می‌گذرانید و اگر فرصت برقراری رابطه اجتماعی با همکارانتان را از دست بدهید، نمی‌تواند شادتر بودن در محل کار را تجربه کنید.

۱۰- کار و زندگیتان باید با هم تعادل داشته باشد

موفقیت در کار به معنای بیش از حد کار کردن نیست؛ اگر خیلی سخت کار کنید مطمئن باشید دچار فرسودگی شغلی خواهید شد. داشتن تعادل میان کار و زندگی، کلید موفقیت و رضایت شغلی است. بنابراین برای خانواده خود وقت بگذارید و وقت‌هایی را برای استراحت و تفریح به خودتان اختصاص دهید. یادتان باشد که داشتن تعادل سالم میان کار و زندگی به معنای تلاش نکردن نیست، بلکه صرفا به این معناست که برای اطرافیانتان و همچنین برای خودتان وقت بگذارید.

کار و زندگی باید با هم تعادل داشته باشد

۱۱- برای خودتان هدف تعیین کنید

هدف‌گذاری منطقی، نقشه راه رسیدن به موفقیت است. اهداف باید دو ویژگی داشته باشند؛ دست یافتنی و سودمند. تعیین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت با داشتن این دو ویژگی، مطمئنا به شما کمک می‌کند تا به هدف نهایی خود برسید و در شغلتان پیشرفت کنید.

۱۲- سخنرانی کنید

برای بسیاری از مردم صحبت کردن در جمع ترسناک است اما انجام این کار به شما امکان می‌دهد تا ایده‌هایتان را در یک محیط حرفه‌ای مطرح کنید و ناگفته نماند که صحبت کردن در جمع و ارائه ایده‌ها همیشه مدیران و اعضای تیم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر می‌خواهید این راهکار را امتحان کنید، جلسه‌های کاری یک فرصت عالی برای اجرای این راهکار هستند.

ایجاد عاداتی برای موفقیت در کار

برای برخی از افراد موفقیت در کار یک اتفاق دست نیافتنی به نظر می‌رسد در حالی که اینطور نیست. در تحقیقات VitalSmarts، پژوهشی بر بیش از ۱۸۰۰ کارمند انجام شد و به این نتیجه رسیدند که مهمترین عاملی که منجر به موفقیت در کار می‌شود شانس، استعداد و حتی نحوه تصمیم‌گیری‌ نیست، بلکه عادت‌ها هستند و در واقع شرکت‌کنندگان حدود ۴۶٪ از موفقیت حرفه‌ای خود را ناشی از داشتن عادات صحیح می‌دانند. (منبع علمی)

موضوع هیجان‌انگیز این است که بسیاری از این عادت‌ها بسیار ساده هستند و اگر دوست دارید در کارتان موفق شوید و فکر می‌کنید به اندازه کافی با استعداد نیستید، می‌توانید موارد زیر را انجام دهید؛ این ۵ عادت شما را در مسیر شغلی درستی قرار می‌دهد. ابتدا یک یا مورد را شروع کنید و ببینید که چطور پیش می‌رود؛ در این مسیر باید ثابت قدم باشید و همچنین فراموش نکنید که به خودتان پاداش دهید.

۱- محرک‌هایی که باعث حواس پرتی‌تان می‌شود را به حداقل برسانید

زمانی که این محرک‌های مزاحم را کاهش می‌دهید می‌توانید ببینید که چگونه کارهایتان را با تمرکز بیشتر و در زمان کمتری انجام می‌دهید.

یکی از اصلی‌ترین این محرک‌ها، موبایل و صدای پیام‌ها است. برای مدیریت این محرک می‌توانید موبایل خود را در طول روز فقط در زمان‌های تعیین شده چک کنید؛ حتی می‌توانید این زمان‌ها را در دفتر برنامه‌ریزی خود بنویسید.

یک تکنیک برای کاهش عوامل حواس پرتی این است که یک کار مهم و ضروری برای روزتان انتخاب کنید و آن را اول روز انجام دهید.

محرک‌هایی که باعث حواس پرتی‌تان می‌شود را به حداقل برسانید

۲- مرزهای سالمی را برای خودتان تعیین کنید

یکی از بهترین مرزهای سالمی که می‌توانید در این مسیر برای خودتان تعیین کنید این است که برنامه‌ریزی روزانه داشته باشید تا زمان‌تان هدر نرود.

یک راه دیگر برای تعیین حد و مرز این است که مهارت “نه گفتن” را یاد بگیرید؛ می‌توانید یادگیری این مهارت را در موقعیت‌های آسان امتحان کنید به عنوان مثال زمانی که پیشخدمت رستوران به شما پیشنهاد دسر می‌دهد، اگر میل ندارید خیلی راحت نه بگویید یا اگر فروشنده جنسی را به شما پیشنهاد می‌دهد در صورتی که آن را نمی‌خواهید به او نه بگویید. ممکن است احمقانه به نظر برسد ولی حتی می‌توانید به اتاقی بروید و چندین بار با صدای بلند “نه” بگویید تا به گفتن آن عادت کنید.

۳- با همکارانتان روابط اجتماعی داشته باشید

ایجاد روابط اجتماعی با همکاران به شما کمک می‌کند تا در کارتان موفق‌تر باشید زیرا افراد جدید می‌توانند دیدگاه‌های جدیدی به شما ارائه دهند، رابطه با آدم‌های جدید اعتماد به نفس را بالا می‌برد، شما را انعطاف پذیرتر می‌کند و همکاران در زمینه شغلی می‌توانند بهترین مشاوران ما باشند. بنابراین سعی کنید با مدیران مجموعه خود آشنا شوید، سایر افرادی که در بخش‌های دیگر مشغول هستند را ملاقات کنید و با کارمندان جدیدتان ارتباط بگیرید.

۴- مهارت‌های شنیداری خود را تقویت کنید

گوش دادن یکی از مهارت‌های ارتباطی اساسی است که اغلب در محل کار نادیده گرفته می‌شود. در یک مطالعه در سال ۲۰۲۰، پژوهشگران به چنین نتیجه‌ای رسیدند که از هر ۱۰ کارمند، یک نفر می‌گوید که هنگام شکایت و انتقاد کردن، مدیرش به او گوش نمی‌کند و در نتیجه کارمندان احساس حمایت نمی‌کنند و این بر عملکرد آن‌ها تاثیر می‌گذارد. همچنین ۳۱٪ از شرکت‌کنندگان این پژوهش گفته‌اند که مدیران آن‌ها مهارت همدلی کردن ندارند و به شکایت‌های آن‌ها توجهی نمی‌کنند. (منبع علمی)

بنابراین بهتر است گوش دادن فعال را تمرین کنید؛ یکی از راه‌های انجام این کار، توجه به زبان بدن و دیگر نشانه‌های غیرکلامی است. مهارت گوش دادن باعث ایجاد اعتماد می‌شود و حتی به شما کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرید و در حرفه خود پیشرفت کنید.

۵- مهارت‌ها و دستاوردهای خود را دست کم نگیرید

برای پیشرفت کردن در کار و موفق شدن، باید دستاوردهایتان را به رسمیت بشناسید؛ این دستاوردها عبارتند از مهارت‌هایی که دارید، تعداد افرادی که استخدام کرده‌اید، بررسی واقع‌ بینانه عملکردهایتان، تعداد مشتری‌هایی که دارید، بودجه و سهامی که دارید، مقدار پولی که پس انداز کرده‌اید، جوایزی که برنده شده‌اید و…

تکنیک‌های سریع برای موفقیت در کار

با به کارگیری تکنیک‌های زیر خیلی سریع می‌توانید به موفقیت در کار برسید:

۱- تعریفتان از موفق شدن در کار را تعیین کنید

از آن جایی که هر کس تعریف متفاوتی از موفق شدن دارد، شما باید قبل از انجام هر کاری برای خودتان مشخص کنید که از نظر شما، رسیدن به چه اهدافی به معنای موفق شدن است.

۲- از وظایفتان اطلاع داشته باشید

وقتی بدانید کارفرمای شما دقیقا چه کاری از شما می‌خواهد، خیلی سریع می‌توانید در کارتان موفق شوید.

۳- کارها را تیمی انجام دهید

شرکت‌ها زمانی موفق‌تر می‌شوند که همکارانشان به صورت تیمی کار کنند؛ ترکیب مهارت‌ها، نقاط قوت و ایده‌های افراد در گروه باعث موفقیت در کار می‌شود.

۴- مهارت‌های رهبری را یاد بگیرید

مهارت‌های رهبری مانند تمرکز بالا، صداقت، شجاعت، فروتنی، همکاری و ارتباط خوب، افراد را به موفقیت نزدیک‌تر می‌کند.

۵- نگرش مثبت داشته باشید

نگرش مثبت و نگاه کردن به جنبه‌های مثبت یک موضوع، نتایج مثبتی را به همراه می‌آورد در حالی که بدبینی دشمن موفق شدن است زیرا بدبینی می‌تواند چالش‌های قابل حل را به چالش‌های غیرقابل حل و سخت تبدیل کند.

۶- مدیریت زمان را یاد بگیرید

مدیریت زمان یعنی برنامه‌ریزی برای انجام وظایف، پاسخ به ایمیل‌ها، برقراری تماس‌های تلفنی، جلسات کاری و…

۷- انتقاد پذیر باشید

شنیدن انتقادات از سمت مدیران و همکاران، یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای تقویت مهارت‌ها و پیشرفت شغلی است.

۸- انعطاف پذیر باشید

کسی که می‌خواهد در حرفه خود موفق شود باید انعطاف ‌پذیر باشد؛ افراد منعطف و سازگار می‌توانند بر مشکلات غلبه کنند و به حرکت به سمت اهدافشان ادامه دهند.

۹- زود تسلیم نشوید

به خصوص زمانی که با شکست مواجه می‌شویم، تسلیم شدن راحت است؛ در حالی که اگر می‌خواهیم موفق شویم، تسلیم شدن گزینه مناسبی نیست.

۱۰- ابتکار عمل به خرج دهید

امروزه کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که ایده‌های جدیدی داشته باشند تا فرصت‌های جدیدی در کسب و کارشان ایجاد شود.

۱۱- عملکردتان را ارزیابی کنید

یک راه ایده‌آل برای ارزیابی عملکرد شغلی این است که به اهداف و جدول زمانی رسیدن به آن‌ها نگاه کنید.

۱۲- نیازهای شغلی را پیش بینی کنید

باید به خوبی از نیازهای مدیر و تیم خود آگاه باشید و یک قدم از مدیرتان جلوتر باشید تا به موفقیت در کار دست پیدا کنید.

۱۳- به حرف‌هایتان عمل کنید

عمل کردن بسیار ارزشمندتر از حرف زدن است و برای موفقیت در کار هم باید به مدیرتان نشان دهید که چه توانایی‌هایی دارید.

۱۴- قابل اعتماد باشید

افرادی که به خصوص در اوایل کارشان اعتماد مدیرشان را به دست می‌آورند و به وعده‌های خود عمل می‌کنند، در کار هم موفق‌تر خواهند بود.

۱۵- مهارت حل مسئله داشته باشید

کارمندانی که در کار موفق می‌شوند کسانی هستند که مشکلات مختلف در محل کارشان را حل می‌کنند.

۱۶- مهارت کنترل خشم داشته باشید

لازمه موفقیت در کار این است که افراد بتوانند عصبانیتشان را کنترل کنند و با همکارانشان مهربان باشند.

۱۷- خوش برخورد باشید

سعی کنید برخورد دوستانه و در عین حال حرفه‌ای و اخلاقی در محیط کارتان با همکاران داشته باشید و فروتن باشید.

۱۸- قوانین محل کار را رعایت کنید

یکی از عوامل موثر بر موفق شدن در کار این است که کارمندان، قوانین محل کارشان را درک کنند و از آن‌ها پیروی کنند.

۱۹- از دیگران کمک بگیرید

یک راه آسان برای افزایش مهارت این است که در زمینه‌هایی که ضعیف هستید، از کارمندان قوی‌تر کمک بگیرید.

۲۰- از کارمندان ارشد مشورت بگیرید

کارمندان ارشد شما را راهنمایی می‌کنند تا نقاط ضعفتان را بشناسید، خودتان را به چالش بکشید، و در مسیر موفقیت حرکت کنید.

کلام آخر

با به کارگیری این راهکارها و عادت‌ها برای موفقیت در کار، اعتماد به نفستان افزایش می‌یابد، مهارت‌هایتان بهبود می‌یابد و به اهداف خود در محل کار و زندگی دست پیدا می‌کنید.

منابع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *