هر آنچه باید در مورد رمز موفقیت بیل گیتس بدانیم

بیل گیتس نامی است که با موفقیت، نوآوری و نوع دوستی طنین‌اندازه شده است. سفر موفقیت گیتس با علاقمندی زیادش به کامپیوتر شروع شد و تا بنیانگذاری یکی از تاثیرگذارترین شرکت‌های فناوری جهان، یعنی مایکروسافت و کمک‌های بشر دوستانه او پیش رفت. در این مقاله رمز موفقیت بیل گیتس، مختصری از زندگی او و دستاوردهایی که از خود بر جای گذاشته است را بررسی می‌کنیم تا بفهمیم برای موفقیت باید چکار کرد؟

علاوه بر آن، اگر در مسیر موفقیت هستید همچنین می‌توانید به دوره رایگان روانشناسی پول نیز نگاهی داشته باشید.

بیل گیتس و دستاورد‌های او

بیل گیتس در سال ۱۹۷۵ مایکروسافت را راه‌اندازی کرد.

بیل گیتس متولد ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ در سیاتل به دنیا آمد. او یکی از بنیانگذاران مایکروسافت، بزرگترین شرکت نرم‌افزاری کامپیوترهای شخصی در جهان است. سفر زندگی او از یک دانش آموز علاقمند به فناوری شروع شد و با تلاش‌های بی‌وقفه‌اش به جایی رسید که اکنون یک کارآفرین، خیر و ثروتمندترین فرد جهان است.

گیتس از سنین پایین به کامپیوتر علاقه داشت. والدینش به استعداد او پی بردند و او را در مدرسه لیک ساید، مدرسه‌ای که به داشتن امکانات کامپیوتری پیشرفته‌اش معروف بود، ثبت نام کردند. آن جا بود که گیتس اولین تجربه عملی خود را با کامپیوتر داشت. سپس به دانشگاه هاروارد رفت و در رشته حقوق به تحصیل ادامه داد اما همچنان در اشتیاق و علاقه خود به کامپیوتر غرق بود. در حقیقت، مسیر بیل گیتس و توصیه‌های او تا حدی به ما کمک می‌کند تا بفهمیم آیا تنها راه موفقیت درس است یا نه.

در سال ۱۹۷۵، بیل گیتس و دوست دوران کودکی‌اش پل آلن، مایکروسافت را تاسیس کردند. هدف آن‌ها این بود که هر کس یک کامپیوتر شخصی داشته باشد و در آن زمان، این یک هدف عالی بود. در راستای رسیدن به این هدف، مایکروسافت، سیستم عامل اولین کامپیوتر شخصی که در آن زمان تولید شد را برنامه‌نویسی کرد و با این کار، به رشد و پیشرفت باورنکردنی رسید.

در سال ۲۰۰۰، گیتس و همسرش ملیندا، بنیاد بیل و ملیندا گیتس را با هدف ارتقای سلامت جهانی، کاهش فقر و گسترش دسترسی به آموزش و فناوری راه‌اندازی کردند. تلاش‌های بشر دوستانه آن‌ها تاثیر مثبتی بر زندگی‌های زیادی در سراسر جهان داشته و جهان را به مکانی بهتر تبدیل کرده است.

گیتس علی‌رغم تمام موفقیت‌هایش، در طول دوران حرفه‌ای خود با چالش‌هایی رو به رو بود. سخت‌گیری‌های دولت ایالات متحده به مایکروسافت و انتقاد از روش‌های تجاری این شرکت، از جمله این موانع بودند. با همه این مشکلات، انعطاف‌پذیری و سازگاری گیتس به او اجازه داد تا بر این موانع غلبه کند و به موفقیت برسد.

میراث بیل گیتس بسیار فراتر از صنعت نرم‌افزار در جهان است. کارهای بشردوستانه او، زندگی‌های بی‌شماری را بهبود بخشیده است؛ از ریشه‌کنی بیماری‌ها تا بهبود دسترسی به تحصیل و آموزش. تلاش‌های او برای حل چالش‌های جهانی، همچنان الهام‌بخش نسل‌های آینده است.

راز موفقیت بیل گیتس چیست؟

رمز موفقیت بیل گیتس سختکوشی است.

بیل گیتس برنامه‌نویس و کارآفرین آمریکایی است که پس از تاسیس مایکروسافت در سال ۱۹۷۵، با دارایی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، به عنوان یکی از ثروتمندترین افراد جهان شناخته شده است. موفقیت او تصادفی نبوده، بلکه نتیجه سال‌ها تلاش و کوشش است. در این قسمت، چند راز موفقیت بیل گیتس را بررسی می‌کنیم.

۱- اشتیاق و علاقه

بیل گیتس از زمانی که دانش آموز کلاس هشتم بود، علاقه شدیدی به فناوری و برنامه‌نویسی داشت. سال‌ها قبل زمانی که کامپیوتر در مدارس وجود نداشت، مدرسه بیل گیتس یک تله تایپ مدل ۳۳ خرید که اتفاقا گیتس هم به آن دسترسی داشت و اشتیاق او به کامپیوتر، او را مشتاق‌تر کرد تا درباره نرم‌افزار و سخت‌افزار آن اطلاعات بیشتری کسب کند. مطالعه و یادگیری او درباره کامپیوترها تا جایی پیش رفت که اگر تله تایپ مدرسه دچار مشکل می‌شد، بیل گیتس آن را درست می‌کرد.

۲- یادگیری از طریق تمرین

پس از آن، مدرسه او کامپیوتر دیگری به نام PDP-10 خرید که متعلق به شرکت (CCC)Computer Center Corporation  بود.  دانش آموزان مدرسه از جمله بیل گیتس وارد سیستم‌های امنیتی این کامپیوتر شدند و آن را هک کردند و این منجر به ممنوعیت استفاده آن‌ها از آن کامپیوتر شد. پس از این ممنوعیت، بیل گیتس به همراه سه نفر از دوستانش به CCC پیشنهاد دادند به آن‌ها اجازه دهند مدت بیشتری با کامپیوتر کار کنند تا بتوانند باگ‌های نرم‌افزاری آن را پیدا کنند و CCC هم پیشنهاد آن‌ها را پذیرفت. بیل گیتس و دوستانش روی آن کامپیوتر کار کردند و در این تجربه کاری، زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی از جمله Fortran، Lisp و زبان ماشین را یاد گرفتند و این تجربه، آن‌ها را قادر ساخت تا به برنامه‌نویسی تسلط پیدا کنند.

بیل گیتس مهارت‌های خود را با تمرین مداوم توسعه داد و این نکته برای هر کسی که به دنبال رسیدن به موفقیت است، درس بزرگی است.

۳- زود شروع کردن

بیل گیتس تنها ۱۳ سال داشت که کار با کامپیوتر را شروع کرد. وقتی کاری را از اوایل زندگی خود شروع کنید، نه تنها شانس موفق شدن‌تان بیشتر از سایر افراد می‌شود، بلکه کمتر احتمال دارد که در طول مسیر تسلیم شوید. همچنین وقتی کارتان را زود شروع می‌کنید، آن‌قدر سرسخت می‌شوید که راحت‌تر می‌توانید نصیحت‌های غلط اطرافیان در مورد این که چه کار کنید و چه کار نکنید را نادیده بگیرید.

۴- رئیس خود بودن

بیل گیتس در سنین کم به یک رئیس تبدیل شده بود. او سزاوار ریاست بود و همین اتفاق او را در یک موقعیت عالی قرار داد و توانست موفقیت را برای بیل رقم بزند.

او می‌گوید:

اگر رویای خود را نسازید، شخص دیگری شما را استخدام می‌کند تا رویای او را بسازید.

۵- تصمیم گیری

گیتس در ۱۷ سالگی شرکت خود را راه‌اندازی کرد.

در ۱۷ سالگی، زمان آن بود که بیل گیتس تصمیمی در رابطه با علاقه خود، یعنی برنامه‌نویسی بگیرد. او علاقه خود را دنبال کرد و به همراه دوستش پل آلن که او هم به برنامه‌نویسی علاقه داشت، در شرکت Traf-O-Data، شرکتی متخصص در حوزه ساخت سیستم‌های شمارش ترافیک بر اساس پردازنده ۸۰۰۸ اینتل و ارائه گزارش به مهندسان ترافیک، سرمایه‌گذاری کردند.

در سال ۱۹۷۵، گیتس و آلن به شرکت سیستم‌های ابزار دقیق و تله‌متری (MITS) گفتند که برنامه‌ای برای Altair 8800 نوشته‌اند در حالی که چنین کاری نکرده بودند، آن‌ها فقط می‌خواستند بدانند که این شرکت چه‌قدر به این کار اشتیاق نشان می‌دهد. پس از آن که رئیس MITS ملاقات با آن‌ها را قبول کرد، گیتس و آلن در طی چند هفته، برنامه Altair خود را ساختند؛ این برنامه با یک مینی کامپیوتر کار می‌کرد و مترجم BASIC روی آن اجرا می‌شد. این ملاقات منجر به موفقیت آن‌ها شد؛ زیرا هر دو آن‌ها در شرکت MITS استخدام شدند.

در همین زمان بود که آن‌ها استارتاپ خود، یعنی مایکروسافت را تاسیس کردند. راه‌اندازی شرکت جدید یک ریسک بزرگ بود؛ اما زمان‌بندی هوشمندانه و تکنیک‌های تجاری در این مسیر به آن‌ها کمک کرد.

۶- سخت کار کردن

در سال ۱۹۸۰، مایکروسافت با مشکل مالی مواجه شد. در همین زمان بود که بیل گیتس از تحصیل خود در هاروارد انصراف داد و قید موفقیت در دانشگاه را زد تا در مایکروسافت کار کند. همچنین گیتس و آلن تصمیم گرفتند از شرکت MITS استعفا دهند تا تمام تمرکزشان فقط روی مایکروسافت باشد و برای بهبود محصولات و خدمات آن تلاش کنند. در همین زمان بود که بعد از تلاش‌ها و شکست‌های پی در پی، به موفقیت دست پیدا کردند.

نقطه عطف مایکروسافت زمانی بود که رقیب خود، یعنی Digital Research را شکست داد. مایکروسافت زودتر از رقیبش، سیستم عاملی به نام MS-DOS را برای استفاده در اولین کامپیوترهای شخصی شرکت IBM برنامه‌نویسی کرد و به آن‌ها ارائه داد. سپس در سال ۱۹۸۱، اولین کامپیوتر شخصی شرکت IBM به نام IBM PC معرفی شد؛ در حالی که سیستم عامل MS-DOS روی آن قرار داشت و مایکروسافت با فروش این سیستم عامل، به سود ۵۰۰ هزار دلاری رسید.

مایکروسافت به توسعه محصولاتش ادامه داد و در سال ۱۹۹۰، آفیس را منتشر کرد. آفیس به یکی از کاربردی‌ترین مجموعه نرم‌افزارها در بین کاربران عادی و به خصوص کاربران اداری تبدیل شد.

در نتیجه چنین تجربیاتی، مایکروسافت به بزرگترین سازنده سیستم عامل در جهان تبدیل شد.

۷- ریسک پذیری

یکی از رازهای موفقیت بیل گیتس، ریسک پذیری است.

راه‌اندازی کسب و کار شبیه قمار کردن است؛ زیرا مطمئن نیستید که موفق می‌شوید یا نه. تنها تفاوت بین آن‌ها این است که برای راه‌اندازی یک کسب و کار می‌توانید به اندازه کافی برنامه‌ریزی کنید تا شانس موفق شدن‌تان را بالا ببرید.

این نقل قول از بیل گیتس نه فقط برای کارآفرینان حائز اهمیت است، بلکه برای کل زندگی کاربرد دارد: “دنیا پر از عدم قطعیت است و زندگی هیچ قانونی ندارد؛ گاهی باید چیزهایی را فدا کنید تا به موفقیت برسید.” یادتان باشد در انتهای روز مردمی هستند که کارتان را زیر سوال می‌برند، اما اگر شهامت ادامه دادن داشته باشید، هیچ چیز نمی‌تواند سد راه شما شود.

بیل گیتس می‌گوید:

کسب و کار یک بازی پولی است که قوانین کم و ریسک‌های زیادی دارد.

۸- درس گرفتن از اشتباهات

زمانی که اشتباهی پیش می‌آید، از سرزنش کردن خودتان و دیگران دست بردارید؛ اغلب افرادی که سرزنش می‌کنند سعی دارند با این کار عذاب وجدان خود را کم کنند تا از شر احساس گناه خلاص شوند.

اشتباهات خود را بپذیرید و از آن‌ها درس بگیرید تا یاد بگیرید که وقتی برای بار دوم در آن موقعیت قرار گرفتید، چه کارهایی را نباید انجام دهید.

۹- تجربه کسب کردن در مسیر زندگی

مهم نیست که چقدر کتاب می‌خوانید، چقدر درس خوانده‌اید یا چقدر اطلاعات دارید، هیچ چیز به اندازه زندگی و تجربیات منحصر به فرد آدم‌ها نمی‌تواند آن‌ها را برای رو به رو شدن با دنیای واقعی و چالش‌ها آماده کند.

۱۰- کار گروهی

بیل گیتس هرگز به تنهایی کار نکرد؛ او با دوستش پل آلن مایکروسافت را راه‌اندازی کرد و سپس با یک تیم شروع به کار کردند.

او از همان ابتدا علاقه زیادی به کار کردن با دیگران داشت؛ زیرا از نظر گیتس، کار کردن با دیگران فرصت‌های جدیدی به او می‌داد و توانست از دیگر کارآفرینان موفق، چیزهای زیادی یاد بگیرد. همچنین او بر این باور بود که روابطش با این افراد، مسیر موفقیت او را هموارتر کرد.

کار کردن گروهی به جای کار کردن به تنهایی، باعث می‌شود راحت‌تر به موفقیت دست پیدا کنید.

۱۱- صبور بودن

هیچ چیز آسان به دست نمی‌آید؛ از جمله موفقیت. بیل گیتس و پل آلن، مایکروسافت را روی پایه‌های ضعیفی تاسیس کردند اما با سخت‌کوشی و صبوری توانستند بر چالش‌ها غلبه کنند و موفق شوند. این نشان می‌دهد که هیچ میان‌بری برای رسیدن به موفقیت وجود ندارد؛ موفق شدن زمان می‌برد و نیازمند صبر و فداکاری است. گیتس می‌گوید:

صبر، کلید اصلی رسیدن به موفقیت است.

۱۲- پایداری

گیتس برای دستیابی به اهدافش بسیار محکم و استوار بود.

مسیر موفقیت بیل گیتس آسان نبود. او همیشه تلاش می‌کرد تا محصولات مایکروسافت را تا حد امکان توسعه دهد و موفق هم شد؛ اما متوجه شد در حوزه‌ای مشغول به فعالیت است که سرمایه‌گذاری زیاد و رقابت سختی بین شرکت‌های مختلف نرم‌افزاری وجود دارد.

علی‌رغم این‌که این شرکت با چالش‌هایی مواجه است، اما مایکروسافت و بیل گیتس همچنان بسیار موفق هستند.

مایکروسافت اکنون یکی از با ارزش‌ترین شرکت‌های جهان است و بیش از ۲ تریلیون دلار ارزش دارد. اگرچه بیل گیتس در سال ۲۰۰۸ از مایکروسافت استعفا داد، اما این شرکت همچنان به رشد خود ادامه داده است.

بررسی قوانین زندگی بیل گیتس

بیل گیتس از قوانینی در زندگی صحبت می‌کند که در هیچ مدرسه‌ای آن‌ها را یاد نمی‌دهند و به قدری قوی هستند که مسیر آدم‌ها را تغییر می‌دهند. در واقع، این قوانین او را به موفق‌ترین و ثروتمندترین مرد جهان تبدیل کرد.

  • این واقعیت را بپذیرید که زندگی منصفانه نیست؛ از زندگی انتظار نداشته باشید چیزهایی را به شما بدهد که فکر می‌کنید لایق آن هستید.
  • دنیا هیچ اهمیتی به عزت نفس شما نمی‌دهد؛ خودتان باید در این دنیا چیزهایی به دست آورید زیرا دنیا به هیچ وجه آن‌ها را به شما نمی‌دهد.
  • با مدرک دیپلم نمی‌توانید دستمزد شش رقمی داشته باشید؛ باید برای چیزی که می‌خواهید به دست آورید سخت کار کنید، هیچ کس آن را به شما نمی‌دهد.
  • اگر فکر می‌کنید معلم‌تان سختگیر است، صبر کنید تا رئیسی پیدا کنید؛ پس از وارد شدن به حوزه شغلی، متوجه می‌شوید که رئیس‌تان بسیار سختگیرتر از معلم‌تان است.
  • هیچ فرصت شغلی را از دست ندهید؛ هر شغلی فرصتی است برای رشد، یادگیری و کسب درآمد.
  • اگر اشتباه کردید، این تقصیر والدین‌تان نیست؛ از سرزنش کردن خود و اطرافیان‌تان خودداری کنید و مسئولیت اشتباهات و شکست‌هایتان را بپذیرید.
  • مستقل و مسئولیت‌پذیر باشید و از اعمال خوب و بدی که هر روز انجام می‌دهید آگاه باشید.
  • شاید در مدرسه برنده و بازنده وجود نداشته باشد ولی در زندگی وجود دارد. مدرسه و اتفاقاتی که در مدرسه می‌افتد، کمترین شباهتی به زندگی واقعی ندارد.
  • زندگی منتظر شما نمی‌ماند؛ وقتی زندگی شروع می‌شود، فقط ادامه می‌یابد. بنابراین وقت خود را صرف انجام کارهای ارزشمند کنید.
  • آنچه در تلویزیون می‌بینید زندگی واقعی نیست؛ در زندگی واقعی مردم باید کافی‌شاپ را ترک کنند و سرکار بروند. در مورد همه چیز واقع‌بین باشید.
  • با آدم‌های متخصص خوب رفتار کنید؛ زیرا این احتمال وجود دارد که برای یکی از آن‌ها کار کنید و اگر این اتفاق افتاد به یاد داشته باشید که آن‌ها معمولا حافظه بسیار خوبی دارند. وقت خود را با افرادی بگذرانید که به شما نیاز دارند، چیزهای خوبی به شما یاد می‌دهند و شما را به اهداف‌تان نزدیکتر می‌کنند.

قانون موفقیت بیل گیتس

فعالیت رقبای خود را بررسی کنید.

اگر به دنبال فرمول موفقیت واقعی هستید، هیچ الگویی بهتر از بیل گیتس نیست. اما قانون موفقیت بیل گیتس چیست؟ چه چیزی او را به ثروتمندترین مرد جهان تبدیل کرده است؟ و چگونه ویژگی‌های افراد موفق را شخصی کنیم؟

۱- فعالیت‌های رقبا را در نظر داشته باشید

اولین قانون موفقیت بیل گیتس این است که همیشه مراقب فعالیت رقبای خود است. به طوری که بررسی سایت‌های رقبا به صورت روزانه برای او تبدیل به یک عادت صبحگاهی شده است.

۲- برای عملی شدن ایده‌هایتان صبور باشید

قانون دوم این است که استوار و ثابت قدم باشید. هر ایده حداقل به ۳ – ۴ سال زمان نیاز دارد تا عملی شود و شما در این مدت زمان باید سخت روی آن کار کنید. مایکروسافت در ابتدا ضعیف بود اما گیتس اعتقاد راسخی به ایده‌های خود و آلن داشت و هر دو سخت‌کوش، ثابت قدم و صبور بودند.

۳- سخت کار کنید

افراد فقط از طریق سخت‌کوشی می‌توانند رویاهای خود را به واقعیت تبدیل کنند. همانطور که گیتس از دانشگاه انصراف و شرکت MITS استعفا داد تا برای مایکروسافت سخت‌تر تلاش کند.

۴- انعطاف‌پذیر باشید

بیل گیتس شدیدا معتقد است که تغییر و انعطاف‌پذیری برای بقا و رشد هر شرکتی ضروری است. نمی‌توان به کارهای همیشگی ادامه داد و تبدیل به بزرگترین و موفق‌ترین شرکت دنیا شد.

۵- به چشم‌انداز خودتان باور داشته باشید

نمی‌توان کسی را که می‌داند به کجا می‌رود و به اهدافش باور دارد را متوقف کرد. برای گیتس، چشم‌انداز، همه چیز است و همین دیدگاه او بود که باعث شد ویندوز مایکروسافت بخشی از همه کامپیوترهای شخصی شود.

۶- از هر کاری که انجام می‌دهید لذت ببرید

به گفته بیل گیتس، اگر کسی می‌خواهد بهترین نتیجه را از کارش بگیرد، باید از کاری که انجام می‌دهد لذت ببرد. شرط اول هر کاری علاقه است، افراد باید کاری که دوست دارند را انجام دهند.

۷- بهترین افراد را استخدام کنید تا هر روز به موفقیت نزدیک‌تر شوید

راز موفقیت مایکروسافت، نیروی کار آن‌هاست. نیروی کار به قدری تاثیرگذار است که می‌تواند منجر به رشد یا پسرفت شرکت شود. داشتن نیروی کار قوی به مواجه، مقابله و هدایت شرکت به سمت اهداف جدید کمک می‌کند.

نکته طلایی قانون موفقیت بیل گیتس

توانایی “نه گفتن”، مهمترین مهارتی است که هر کس باید یاد بگیرد.

اگرچه عوامل مختلفی بر موفقیت بیل گیتس تاثیر گذاشته است، اما برخی از آن‌ها نقش پررنگ‌تری داشتند که عبارتند از:

۱- توانایی “نه گفتن”

بیل گیتس این نکته را از وارن بافت آموخت. داشتن توانایی “نه گفتن” برای همه افراد ضروری است؛ چه در حال تلاش برای رسیدن به موفقیت باشید چه نه. در این دنیای شلوغ، دانستن این که چه زمانی و چگونه به پروژه‌های کاری غیرضروری، قرارهای دوستانه و سایر درخواست‌ها نه بگویید تا زمان‌تان را از دست ندهید، مهمترین مهارتی است که هر کس باید آن را یاد بگیرد.

۲- انتقاد پذیر بودن

اگر کسی خواست از شما انتقاد کند، فرار نکنید؛ بایستید، گوش دهید، از او تشکر کنید و یاد بگیرید. گوش دادن به انتقاد تقریبا همیشه به ما دید جدیدی می‌دهد که از آن خبر نداشتیم و اتفاقا به آن نیاز داشتیم.

گیتس در یکی از کتاب‌هایش گفته:

از خبرهای بد استقبال کنید تا متوجه شوید کجا باید بهتر عمل کنید.

۳- خوش‌بین بودن

گیتس معتقد است بدون خوش‌بینی، هیچ‌کس نمی‌تواند شرکتی راه‌اندازی کند، روی ایده‌های جدید سرمایه‌گذاری کند یا کارهای جدیدی انجام دهد.

او در سال ۲۰۱۳، در سخنرانی افتتاحیه دانشگاه استنفورد گفت:

خوش‌بینی اغلب به عنوان امید کاذب در نظر گرفته می‌شود؛ اما گاهی اوقات ناامیدی نیز کاذب است.

۴- آمادگی داشتن برای شکست‌ها

درست است که موفقیت لذت‌بخش‌تر از شکست است؛ اما این شکست‌ها هستند که درس‌های بیشتری به ما می‌دهند و بهترین فرصت برای رشد و پیشرفت هستند.

گیتس در کتاب جاده پیش رو می‌گوید:

موفقیت معلم بدی است؛ زیرا افراد باهوش را فریب می‌دهد. آن‌ها فکر می‌کنند هرگز نمی‌توانند شکست بخورند.

محول کردن کارها به دیگران چه نتایج مثبتی دارد؟

زمانی که بیل گیتس رئیس مایکروسافت بود، این شرکت بیش از ۱۲۸ هزار کارمند در سراسر جهان داشت. او بر این باور بود که کارمندان یک شرکت، تاثیرگذارترین عامل برای رشد و پیشرفت آن شرکت هستند.

گیتس توصیه می‌کند که هنگام استخدام نیروی کار، به دنبال بهترین افراد باشید. کارمندان خوب دارای ویژگی‌های خوبی از جمله مسئولیت‌پذیری، سخت‌کوشی، انعطاف‌پذیری و… هستند و واگذاری کارها به آن‌ها، به احتمال زیاد منجر به موفق شدن کسب و کارتان می‌شود.

کلام آخر

راز موفقیت بیل گیتس به عنوان یک کارآفرین را می‌توان به اشتیاق و علاقه بی‌اندازه‌اش به کامپیوتر، تلاش‌های بی‌وقفه، توانایی یادگیری از شکست‌ها، صبوری و سرسخت بودن او نسبت داد.

تمام فعالیت‌های او از تاسیس مایکروسافت تا تلاش‌های نوع دوستانه‌اش برای بهبود اوضاع جهان، منبع الهام‌بخشی برای همه آدم‌هاست. بدون شک، میراث او مسیر موفقیت را برای نسل‌های آینده هموار خواهد کرد.

منابع:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *