رضا علاءالدین

زندگی نامه رضا علاءالدین

اگر گوشی خریده باشید شاید برای یکبار نام  پاساژ علاءالدین  به گوشتان خورده باشد. پاساژ علاءالدین نخستین مرکز تخصصی خرید و فروش و تعمیرات موبایل و اقلام ارتباطی است که نزدیک به دو دهه است که در بازار تهران فعالیت دارد. اصلا می‌دانید مالک پاساژ علاء‌الدین کیست؟ این کارآفرین موفق چه کرده که امروزه مجتمع مذکور با همه حاشیه‌هایی که در مدت فعالیتش داشته، همچنان جایگاه خود را بین مشتریان و فروشندگان حفظ کرده است. پس اگر به زندگی نامه افراد مشهور و ثروتمند کشور علاقمندید، بهتر است کمی بیشتر در مورد رضا علاءالدین، صاحب و مالک سرقفلی تمامی مغازه‌های این مجتمع بدانید.

رضا علاءالدین مالک پاساژ علاالدین

رضا علاءالدین کیست

به گزارش روزنامه قانون، خاندان علاءالدین روسی‌الاصل بوده و اجدادش حدود ۱۰۰ سال پیش از روسیه به ایران مهاجرت کرده و در کار واردات علاءالدین (بخاری) بوده‌اند. خود ایشان اصالتاً دماوندی و در یک خانواده ۷ نفره به دنیا آمده و زیر تعلم، پدربزرگ این خانواده موسی علاءالدین افسرعالی رتبه ارتش کسب و کار را شروع کرده اند. با اینکه میزان تحصیلات رضا علاءالدین تا دیپلم ریاضیست ولی بعنوان یکی از معدود سرمایه داران بدون وام در ایران شناخته شده است. پاساژ علاءالدین، بازار تحریر، پاساژهای مروی و هزاران مغازه در تهران تنها گوشه‌ای از دارایی‌های این خانواده می‌باشد.

پاساژ علاءالدین

تاریخچه پاساژ علاءالدین

معروف‌ترین مراکز خرید و فروش گوشی تلفن‌همراه در تهران “پاساژ علاءالدین ” در تقاطع خیابان حافظ و جمهوری واقع شده است. حاج رضا علاءالدین در ابتدای دهه ۱۳۵۰ از طریق مغازه پلاستیک‌فروشی پدر، کاسبی خود را شروع و گسترش داده و محل پاساژ را در ‌سال ۷۴ خریده است. ساخت‌وساز این زمین ۴‌سال طول ‌کشیده و از ‌سال ۷۸ تا ۷۹ واگذاری حدود ۱۱۰۰ مغازه در ۱۱طبقه و طی سه فاز انجام شده است.

ساعات فعالیت پاساژهای حاج رضا علاءالدین

پاساژ علاءالدین جایگاه خاصی برای کارآفرینان و جوانان فعال دارد. این پاساژ میزبان یک جامعه جوان و پرانرژی است که از ساعت۶:۳۰ صبح تا ۲۳:۳۰ شب در مغازه های خود کار می‌کنند. مالک این پاساژ به این نکته اشاره دارد که برای بسیاری از افراد فعال در این مجموعه، تعطیلی چند روزه چالش برانگیز است. چرا که بیشتر جوان‌های ۲۰ تا ۳۰ ساله‌ای که در آن کار می‌کنند، بچه مایه دار نیستند که اگر دو روز مغازه شان تعطیل باشد، با مشکل رو به رو نشوند.

سیستم فروش مغازه های مجتمع علاءالدین

این مغازه‌ها با اقساط پرداختی خریداری شده‌اند. به این صورت که ۱۵ تا ۲۰ درصد مبلغ مغازه به عنوان پیش پرداخت در چند مرحله دریافت شده و باقی تا ۵۰ ماه قسط بندی شده است. بسیاری از صاحبان این مغازه ها تمام دارایی‌هایشان را برای راه‌اندازی این تجارت‌ به کار گرفته‌اند.

نظر رضا علاءالدین از زندگی مصالمت آمیز با جوانان

رضا علاءالدین، با تمرکز بر ثبات و رشد کسب‌وکارها، بر ضرورت حفظ زندگی آرام و تعادل در پاساژ تأکید دارد. او معتقد است که پاساژ، یک محیط پویا است که از تلاش و کوشش جوانان پر انرژی بهره می‌برد. از طرفی سیستم فروش اقساطی مغازه‌ها، نشان از ارتباط نزدیک و دوسویه میان مالکان و فعالان این مجموعه است که باعث پیوند قوی و بلندمدت بین طرفین می‌شود. این سیستم فروش، فرصتی طولانی‌مدت برای پرداخت و توسعه کسب‌وکار برای فعالان محلی فراهم می‌کند.

پاساژ علاءالدین
پاساژ رضا علاءالدین

نظر مغازه‌داران در رابطه با مدیریت دیکتاتوری سنتی

حرف‌هایی که از مدیریت پاساژ علاءالدین زده می شود حکایت از چیز دیگری دارد. مغازه‌داران از یک مدیریت دیکتاتوری سنتی حرف می‌زنند که حتی کوچکترین فعالیت نیز باید با هماهنگی آنها صورت گیرد. برای مثال باربرهایی که در این پاساژ فعالیت می‌کنند لازم است با توافق تیم مدیریت انتخاب ‌شوند. یا بدون اجازه نمی‌توانید هر میز مغازه را در اختیار داشته باشید، زیرا ماهانه ۱۰ میلیون تومان هزینه اعمال می‌شود. اینها قوانین عجیب و غریبی هستند که مغازه‌داران را معترض کرده است. اصلا چرا باید برای تهیه اینترنت و خط تلفن از سوی مدیریت محدودیت اعمال شود. حتی مغازه‌داران کوچکتر مجبورند قیمت‌هایی از ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان برای بهره‌مندی از امتیازات فضای مجازی به مدیریت هزینه کنند.

رقابت در بازار تهران

چند سالی می‌شود که تبلیغات منفی علیه این مجموعه موجب کاهش مخاطبان و خریداران موبایل از آن شده است. بررسی‌های خبرنگاران از ساختار واگذاری مغازه‌ها در علاءالدین و گفت‌وگو با برخی از مغازه‌داران در این مجموعه نشان می‌دهد که بالا بودن نرخ اجاره در مغازه‌ها و کرایه‌های میلیونی آن موجب شده تا مغازه‌داران برای پرداخت اجاره بها به هر کاری در این پاساژ دست بزنند. در طبقه زیرین این مرکز نیز اکثر مغازه‌ها گوشی‌های کارکرده می‌ فروشند که به گفته فروشندگان سود فروش این نوع گوشی‌ها به مراتب بالاتر از گوشی‌های نو است.  زیرا مغازه‌داران به دلیل بی‌اطلاعی مصرف‌کننده  گوشی‌ها را به  قیمت‌های ناباورانه‌ای خرید و فروش می کنند.

حال آن‌که افتتاح یک مجموعه عظیم و شیک‌تر در همین زمینه ۲۰۰ متر پایین‌تر با ۱۸۰ مغازه در پنج طبقه در چند متری علاءالدین رقابت تنگاتنگی را در تقاطع حافظ و جمهوری برای موبایل‌فروشان ایجاد کرده است.

پاساژ علاءالدین

گردش مالی پاساژ علاءالدین

به نظر شما ۱۱۰۰ واحد تجاری بازار علاءالدین، چند هزار میلیارد تومان ارزش داشته باشد؟ پنج هزار میلیارد تومان؟ ده هزار میلیارد تومان؟ صد هزار میلیارد تومان؟ مهم این است که این همه واحد تجاری در قلب پایتختی که ۴۰-۳۰ میلیون شهروند ایرانی از کل کشور به آن چشم دوخته‌اند، ارزش بسیار بالایی دارد. مجتمع تجاری علاءالدین بورس اصلی گوشی موبایل در تهران و به‌تبع آن در ایران است. این پاساژ هر روز بیش از ۳۰ هزار بازدیدکننده داشته و بیش از هزارمیلیاردتومان ارزش دارد که انتظار می‌رود روزانه ۱۰ ها میلیارد تومان گردش مالی داشته باشد. برآوردهای تقریبی ارزش اقتصادی بازار علاءالدین بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده که این رقم حداقل ارزش اقتصادی ۱۱۰۰ واحد تجاری این پاساژ است.

علاءالدین مقرر تجمع نمایندگان اصلی گوشی فروشان کشور

اکثر شرکت‌های بزرگ موبایل‌سازی ایران ، در آنجا نمایندگی اصلی داشته و گوشه‌ای از بازار را برای خود دفتر کاری کرده‌اند. در و دیوار این ساختمان از داخل مملو از پوسترهای تبلیغاتی است. نا گفته نماند که این میزان موفقیت رضا علاءالدین بدون وابستگی  به رانتی خاص منجر به چنین دارایی افسانه‌ای شده است. پس بهتر است که بدون قضاوت نادرست از زندگی این افراد موفق درس بگیریم.

بیشتر بدانیم۱۵ مهارت موفقیت شغلی مدیران (انواع مهارت‌های مدیریتی)

مدیریت پاساژ علاءالدین

آنچه ساختمان علاء‌الدين را از ديگر پاساژها متفاوت كرده، نحوه مديريت مالكیت اين مجموعه است. «علاءالدين» بازار منطقه را در دست گرفته و نمونه‌ای از يك مجموعه موفق محسوب می‌شود. در واقع نبض گوشى موبايل ایران در آنجا مى زند. این پاساژ مغازه‌های كوچك زيادی دارد. کاسب‌های پاساژ ، سود كم می‌گیرند ولى در عوض فروش زیادی دارند. اين استراتژى براى فتح بازار تهران جوابدهی بهتری دارد. حاج رضا علاءالدین اعتقاد دارد كه برای اینکه مجموعه راه بيفتد مغازه‌ها را به افراد جوان و جوياى كار باید سپرد.

 

درآمد سرقفلی مغازه‌های پاساژ علاء الدین

از آنجایی که حاج رضا خود خريدار و فروشنده اصلي است، كه به هيچ‌كس «مالكيت» واگذار نكرده و همه‌ی مغازه دارن سرقفلي ‌نشين او هستند. به همین دلیل تمام مغازه‌های سرقفلی موظفند به مالک اصلی، اجاره مشخصی پرداخت کنند. البته از افرادی که اقساط آنها تمام نشده و سند رسمی به نامشان زده نشده حق شارژ گرفته نمی شود.مبلغ این هزینه ماهيانه ۳۰ تا ۴۰ هزارتومان است. به موجب قانون سرقفلی، هیچ مغازه داری صاحب تمام و کمال مغازه نیست و باید برای خرید و فروش یا اجاره مغازه خود از صاحب اصلی آن اجازه بگیرد.

تخریب طبقات بدون مجوز پاساژ علاءالدین

چگونه شاخ غول علاءالدین شکست؟

چیزی طول نکشید که آهک و گچ و مصالح دیگر، نایلون‌های ریز ریز شده، خاک و گرد و غبار، قفسه‌ها و کمدهای واژگون شده، شیشه‌های شکسته، پله برقی واژگون با پله‌های تلنبار شده زیر پلکان، کپه‌ای از جعبه مدل‌های مختلف گوشی موبایل، همه در طبقه ۷ و منفی ۳ پخش و پلا شد. درهای آهنی و زنگ زده واحد‌ها نیمه باز بود و داخل مغازه‌های تعمیرات موبایل پاساژ علاءالدین  دیده می‌شد.  آن شب کسی از علاءالدین نرفته بود. کرکره‌ها را پایین کشیده و جلوی در مغازه خود روی زمین چمباتمه زده بودند.

علت تخریب  چه بوده است؟

حدود ۱۱۰ واحد طبقه‌هفت پاساژ علاءالدین تخرب و پلمب شده بود. بر اساس رای صادره دیوان عدالت اداری، طبقه هفتم پاساژ علاءالدین تهران به مساحت ۲ هزار و ۷۳ مترمربع بنا که غیر مجاز ساخته شده، تخریب شده بود. همچنین بخش‌هایی از طبقه منفی ۳ که هزار وشصت وسه مترمربع انبار تجاری بصورت غیر مجوز به واحد تجاری تبدیل شده بود باید به وضعیت قبلی برمی گشت. البته علت این اقدام، عدم قدرت سازه برای تحمل بار بود، اما بعدا مشخص شد آقای علاءالدین سال ۹۱ مجوز این طبقه را از شهرداری گرفته بود.

واکنش  رضا علاءالدین به متواری بودن از ایران

علاءالدین در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: “پس از شنیدن شایعه فرار من از کشور، خود را به دادسرای ناحیه ۱۲ رسانده و با سرپرست دادسرا قرار ملاقات گذاشتم”. رضا علاءالدین گفت:” من و پدرم هیچ پرونده بازی نداشته و نداریم که بخواهیم از کشور خارج شویم.”  وی  اظهار داشت: “به من اجازه دیدار با سرپرست دادسرا داده نشد، اما پس از وقفه‌ای کوتاه در قرار ملاقات، اعلام شد که به دلیل تشابه اسمی من با یک شخص دیگر، اسم من به اشتباه برده شده و فرد مذکور، شخص دیگری است.”

پاساژ علاءالدین

پروژه هایی که حاج رضا علاءالدین برای پاساژ در نظر دارد

حاج رضا علاءالدین قصد دارد ۱۰ پاساژ مشابه را در ۱۰ نقطه مختلف تهران تاسیس کند. او می‌خواهد هر پاساژ به یک صنف و کالای خاص اختصاص داده شود تا یک قطب تجارتی ویژه برای آن کالا در کشور ایجاد شود. مساعدت مسئولان در ایجاد شرایط مناسب برای کارآفرینان و فراهم کردن فرصت‌های سرمایه‌گذاری، باعث کارآفرینی بیشتر در این حوزه خواهد شد.

 

خبر کذب: مالک پاساژ بزرگ علاءالدین بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت

برخی کانالهای تلگرامی خبری منتشر کردند که مالک پاساژ علاالدین بر اثر ابتلا به کرونا درگذشته که فرزند ایشان کذب بودن خبر را تصدیق کردند. خبر در رابطه با عموی ایشان بوده و گفتند که پدر ایشان حاج رضا در سلامت کامل به سر می‌برند. درگذشت عموی ایشان هم  بر اثر سکته قلبی بود نه ابتلا به کرونا و به دلیل پروتکل‌های  کرونایی خاکسپاری بدون تشریفات بوده است.  تب و تاب پس از شیوع کرونا در کشور باعث شد که، این شایعه در اثر بی اطلاعی مردم پرو بال گرفته و در فضای مجازی پخش شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *