وبینار رایگان کارخانه پولسازی

سیستم ۷ مرحله‌ای خلق ثروت

وبینار کارخانه پولسازی

برنامه ریزی افراد موفق چگونه است؟

وب‌سایت Businessdasher گزارش می‌دهد که ۷۱ درصد از کسب‌و‌کار‌هایی که به سرعت در حال رشد هستند، برنامه مکتوبی دارند که اغلب از آن استفاده می‌کنند. به نقل از همین وب‌سایت، کسب‌و‌کار‌هایی با طرح تجاری، ۸۵.۱۹ درصد سریع‌تر از آن‌هایی که برنامه تجاری ندارند، به رشد و موفقیت می‌رسند.
این‌ها فقط آمار تاثیر برنامه‌ریزی در حوزه موفقیت کاری بودند. برنامه‌ریزی می‌تواند علاوه‌بر موفقیت در بیزینس، به ما در تمام حوزه‌های زندگی کمک کند؛ برای همین تقریباً همه افراد موفق برای هر روز خود برنامه‌ای مشخص دارند. ما می‌خواهیم در این مقاله در مورد اینکه برنامه‌ریزی افراد موفق چگونه است، صحبت کنیم.

نام افراد موفق سمت شغلی
ایلان ماسک مدیرعامل تسلا
بیل‌گیتس بنیان‌گذار مایکروسافت
وارن بافت بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار در جهان و رئیس برکشایر هاتاوی
برایان تریسی کارآفرین و نویسنده آمریکایی در حوزه‌های موفقیت و کسب‌و‌کار
دارن هاردی نویسنده آمریکایی و سخنران انگیزشی
باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا

منظور از برنامه ریزی روزانه چیست؟

برنامه‌ریزی روزانه شکلی از مدیریت زمان است.

برنامه‌ریزی روزانه شکلی از مدیریت موثر زمان است که به افراد کمک می‌کند تا فعالیت‌های روزانه خود را مشخص و به آن‌ها عمل کنند. این کار شامل تهیه لیستی از کارهای روزانه، تعیین اهداف روز، اولویت‌ها، حتی انتخاب وعده‌های غذایی و تعیین مقدار پولی که می‌خواهید در آن روز خرج کنید، است.

نحوه برنامه‌ریزی کردن و کارهایی که قصد انجام آن‌ها را دارید می‌تواند بر مدیریت زمان و برنامه‌ریزی روزانه شما تاثیر بگذارد. از این رو توصیه می‌شود قبل از برنامه‌ریزی، روزتان را از قبل سازماندهی کنید؛ این کار به شما کمک می‌کند تا کارهای مهم را زودتر انجام دهید و از زمان‌تان حداکثر استفاده را بکنید.

 

وبینار کارخانه پولسازی

اگر دنبال «افزایش درآمد» هستی و نمی‌دونی از کجا شروع کنی این وبینار رایگان مختص تویه

تاریخ وبینار: شنبه ۱۳ اردیبهشت ساعت ۱۲
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
تا برگزاری وبینار!

 

در حقیقت، از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر به برنامه‌ریزی روزانه اهمیتی نمی‌دهند و تاثیر آن را بسیار دست کم می‌گیرند در حالی که نباید این‌طور باشد. اگر شما هم جزو این ۹ نفر هستید، این مقاله را بخوانید و نظرتان را تغییر دهید.

 

 

 

 

برنامه ریزی روزانه افراد موفق چگونه است؟

اکثر افراد موفق در دنیا، برنامه‌ریزی روزانه و عادات مثبتی دارند که این عوامل در موفقیت آن‌ها بسیار تاثیرگذار بوده است. در این قسمت، برنامه ریزی افراد موفق را بررسی می‌کنیم:

1_ برنامه روزانه ایلان ماسک

ایلان ماسک مدیرعامل تسلا، راز موفقیت خود را داشتن یک روتین سخت و با دقت برنامه‌ریزی‌شده در زندگی می‌داند. به گفته خودش، او از هر دقیقه از روزش نهایت استفاده را می‌کند. ماسک به سخت‌کوشی خارق‌العاده‌اش معروف است و اغلب بیش از ۱۲۰ ساعت در هفته کار می‌کند. او تقریبا هر روز هفته را کار می‌کند؛ در یکی از مصاحبه‌ها گفته است “به ندرت پیش می‌آید که یکشنبه بعد از ظهر مرخصی داشته باشم”!

او شب‌ها ۶ ساعت می‌خوابد و روز خود را از ساعت ۷ صبح شروع می‌کند. معمولا صبحانه نمی‌خورد اما هر روز پس از بیدار شدن دوش می‌گیرد و به نظرش این کار به او کمک می‌کند تا ایده‌های عالی در ذهنش جرقه بزنند. ایلان روز خود را با تکنیک پومودورو می‌گذراند. به گفته ماسک، این تکنیک به او اجازه می‌دهد تا در یک زمان مشخص روی یک کار تمرکز کند؛ این روش، کارایی او را بهبود می‌بخشد.

علاوه‌بر این، او همچنین زمانی را صرف چک کردن ایمیل‌ها، خوردن وعده‌های غذایی، رسیدگی به جلسات کاری و حتی فعالیت در شبکه‌های اجتماعی می‌کند. اگرچه ممکن است برنامه روزانه ایلان ماسک بهترین برنامه نباشد اما نشان‌دهنده تعهد او به کار کردن در بیشتر ساعات روز است.

ما در سایت پتانسیل مقاله‌ای در مورد زندگینامه ایلان ماسک منتشر کرده‌ایم که می‌توانید برای آشنایی بیشتر با او، این مقاله را مطالعه کنید.

2_ برنامه روزانه بیل گیتس

برنامه ریزی افراد موفق؛ بیل گیتس

بیل گیتس بنیان‌گذار مایکروسافت، به کمک یک سبک زندگی منظم توانسته در حرفه‌اش موفق شود و به رشد شخصی برسد. برنامه روزانه بیل گیتس به این صورت است؛

  • ساعت ۷ صبح از خواب بیدار می‌شود.
  • از ساعت ۷ تا ۷:۳۰ ورزش کاردیو انجام می‌دهد.
  • از ساعت ۷:۳۰ تا ۸ اخبار نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال و اکونومیست مربوط به موضوعات سلامت را مطالعه می‌کند.
  • از ساعت ۸ تا ۱۲ کار می‌کند.
  • از ۱۲ تا ۱۳ ناهار می‌خورد، استراحت می‌کند یا به جلسات کاری‌اش رسیدگی می‌کند.
  • از ساعت ۱۳ تا ۱۷ دوباره به کارهایش در شرکت ادامه می‌دهد.
  • از ساعت ۱۷ تا ۱۸ استراحت می‌کند، پیاده‌روی می‌کند و با خانواده‌اش وقت می‌گذراند.
  • از ساعت ۱۸ تا ۱۹ در کنار خانواده‌اش شام می‌خورد.
  • از ساعت ۱۹ تا ۲۱ به کارهای شخصی‌اش رسیدگی می‌کند مانند مطالعه کردن، ملاقات با دوستان، شرکت در رویدادها یا پیگیری کارها
  • از ساعت ۲۱ تا ۲۲ کتاب‌های غیرداستانی با موضوعات متفاوت را می‌خواند.
  • ساعت ۲۲ به رختخواب می‌رود. به عقیده او، باید شب‌ها ۷ ساعت بخوابد تا در طول روز عملکرد مطلوبی داشته باشد.

برای آشنایی بیشتر با بیل گیتس مقاله زندگینامه بیل گیتس را بخوانید.

 

 

 

3_ برنامه روزانه وارن بافت

وارن بافت، بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار در جهان و رئیس برکشایر هاتاوی به سبک زندگی ساده و منضبطی که دارد، مشهور است. برنامه روزانه او به شرح زیر است:

  • وارن بافت سحرخیز است و معمولا حدود ساعت ۶:۳۰ صبح از خواب بیدار می‌شود.
  • صبح‌ها ساعات قابل توجهی را صرف خواندن روزنامه می‌کند تا از رویدادهای جهانی و اخبار مالی مطلع شود.
  • معمولا صبحانه‌اش را در مک دونالد می‌خورد.
  • صبح زود به شرکت می‌رود؛ سرمایه‌گذاری‌هایش را مدیریت می‌کند، گزارش‌ها را بررسی می‌کند و تصمیمات استراتژیک می‌گیرد.
  • زمانی را صرف جلسات کاری‌اش می‌کند که شامل جلسه معارفه با مدیران، تحلیل‌گران سرمایه‌گذاری و شرکای تجاری است.
  • زمان قابل توجهی را صرف مطالعه و تحقیق به خصوص در حوزه سرمایه‌گذاری می‌کند و بخش‌هایی مانند کسب و کار، صنایع و روند بازار مالی را تجزیه و تحلیل می‌کند.
  • اغلب با همکاران تجاری یا دوستانش ناهار می‌خورد. این زمان، فرصتی را برای برقراری ارتباط با دیگران، بحث در مورد استراتژی‌های سرمایه‌گذاری و به اشتراک گذاشتن بینش‌ها و ایده‌ها با یکدیگر برای آن‌ها فراهم می‌کند.
  • بعد از ظهر معمولا فعالیت‌های مربوط به تجارت را انجام می‌دهد مانند جلسات بیشتر، تجزیه و تحلیل گزارش‌های مالی و تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری.
  • پس از آن، زمانی را به ورزش و استراحت کردن اختصاص می‌دهد. فعالیت مورد علاقه‌اش، بازی یوکلل است.
  • عصرهای او شامل وقت گذراندن با خانواده‌اش است.
  • گاهی اوقات شب‌ها به رویدادهای اجتماعی در حوزه‌های بشردوستانه و تجاری، مراسم خیریه و قرارهای کاری به صرف شام می‌رود.
  • بنا بر گزارش‌ها، وارن بافت ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه دارد تا به‌خوبی استراحت کند و برای روز بعد آماده شود.

ما در مقاله نگاهی به زندگی نامه وارن بافت حقایق جالب دیگری را در مورد او گفته‌ایم که پیشنهاد می‌دهیم این مقاله را بخوانید.

ما در مقاله راز موفقیت وارن بافت چیست؟، راز‌های زندگی وارن بافت را هم برملا کرده‌ایم که می‌توانید این مقاله را هم مطالعه کنید.

 

 

4_ برنامه روزانه برایان تریسی

برایان تریسی بر عادات مثبت صبحگاهی تاکید دارد.

برایان تریسی، کارآفرین و نویسنده آمریکایی در حوزه‌های موفقیت و کسب و کار است. او معتقد است که با برنامه‌ریزی روزانه می‌توانید سطح هوشیاری، نشاط و تمرکز خود را در طول روز بالا ببرید. به عقیده او، زمان ایده‌آل برای برنامه‌ریزی روزانه، شب قبل است.

برایان می‌گوید ساعات بعد از بیدار شدن از خواب، مهم‌ترین ساعات روز هستند زیرا بر تمام اتفاقات بعدی روز تاثیر می‌گذارند. او توصیه می‌کند عادات مثبت صبحگاهی برای خودتان ایجاد کنید تا ذهن‌تان برای روزی که در پیش دارید آماده شود. به‌‌عنوان مثال، هر روز بعد از بیدار شدن از خواب به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه یک مطلب مثبت، سازنده، نشاط‌آور و الهام‌بخش بخوانید؛ این کار باعث می‌شود در طول روز خلاق‌تر باشید، استرس‌تان کمتر باشد و بهره‌وری بیشتری داشته باشید. حتی انعطاف‌پذیری‌تان نیز بالاتر می‌رود و در مواجه با اتفاقات غیرمنتظره روز، واکنش موثرتری نشان خواهید داد.

علاوه‌بر این، او بر ورزش صبحگاهی تاکید می‌کند و بر این باور است که شرایط فیزیکی شما را تقویت می‌کند. یکی دیگر از عادت‌های صبحگاهی عالی، خوردن آب بیشتر و غذاهای مغذی سالم مانند میوه‌ها، سبزیجات و محصولات با غلات کامل و پروتئین بالا است. در عین حال، از غذاهای چرب، شیرین و دارای کربوهیدرات بالا اجتناب کنید زیرا شما را خسته، خواب‌آلود و سنگین می‌کند. به یاد داشته باشید که اولین وعده غذایی صبح، شما را برای کل روز تنظیم می‌کند و انرژی‌تان را بالا می‌برد. لیستی از تمام کارهایی که باید در روز انجام دهید را تهیه و کارهایی که اولویت دارند را مشخص  کنید.

 

 

 

 

5_ برنامه روزانه دارن هاردی

دارن هاردی نویسنده آمریکایی و سخنران انگیزشی است. در این قسمت، به مراحل مدیریت زمان و نحوه برنامه‌ریزی روزانه که توسط دارن هاردی پیشنهاد شده است، می‌پردازیم:

  • اهداف‌تان را به‌طور دقیق تعیین کنید. اهداف باید مشخص، قابل اندازه‌گیری، قابل دستیابی، مرتبط و زمان‌بندی شده، باشند تا دستیابی به آن‌ها امکان‌پذیر باشد.
  • برای افزایش کارایی‌تان در طول روز، از ابزارهای مدیریت زمان و برنامه‌ریزی استفاده کنید مانند اپلیکیشن‌ها، دفترهای پلنر، جدول‌های برنامه‌ریزی و…
  • کارهایتان را اولویت‌بندی کنید.
  • در صورت امکان برای انجام کارها زمان تعیین کنید.
  • اشتباهات و اتفاقات پیش‌بینی نشده را به‌طور هوشمندانه مدیریت کنید. از تجربیات‌تان درس بگیرید و آن‌ها را به‌عنوان فرصتی برای رشد و بهبود در نظر بگیرید.
  • در طول روز به برنامه خود نگاه کنید و عملکردتان را ارزیابی کنید تا اگر نیاز به تغییرات بیشتری دارد، آن را اعمال کنید.

 

 

6_ برنامه روزانه باراک اوباما

برنامه ریزی افراد موفق؛ باراک اوباما

باراک اوباما چهل و چهارمین رئیس جمهور ایالت متحده بود که تغییرات زیادی در کشور خود ایجاد کرد. اوباما بیشتر وقت‌ها برای انجام حجم زیادی از کار‌ها مجبور بود که تا دیر وقت کار کند؛ اما با این حال او در زندگی خود برنامه‌ریزی داشت. بیایید نگاهی دقیق‌تر به نحوه برنامه‌ریزی باراک اوباما در زندگی بیندازیم:

  1. اوباما در دوران رئیس جمهوری خود معمولاً ساعت ۷ صبح از خواب بیدار میشد.
  2. او بلافاصله بعد از بیدارشدن، ۴۵ دقیقه را صرف تمرینات قلبی و وزنه‌برداری می‌کرد.
  3. او قبل از رفتن به دفتر، حتماً با خانواده‌اش صبحانه می‌خورد.
  4. اوباما در زمان فعالیت در دفتر، از ساعت ۹ صبح تا ۱۶.۳۰ بعد از ظهر روی کار‌های خود تمرکز می‌کرد.
  5. رئیس جمهور سابق آمریکا بعد از برگشت به خانه، هیچ وقت زمان صرف شام با خانواده‌اش را از دست نمی‌داد.
  6. او قبل از رفتن به رخت‌خواب، جلسات روز بعد را بررسی می‌کرد.
  7. اوباما هیچ وقت بدون ورزش و صرف صبحانه از خانه خارج نمیشد.

 

چرا باید برنامه ریزی روزانه داشته باشیم؟
برنامه‌ریزی روزانه باعث کاهش استرس می‌شود.

وارد کردن برنامه‌ریزی روزانه به روتین زندگی یک کار راحت و ضروری است که باعث ایجاد تعادل در زندگی می‌شود. این کار به شما کمک می‌کند تا بتوانید در طول روز به تمام کارهایتان رسیدگی کنید.

بیایید به اهمیت برنامه‌ریزی روزانه و نحوه به کار بردن آن نگاهی بیندازیم. در این‌جا چند دلیل وجود دارد برای این‌که چرا باید هر چه زودتر، برنامه‌ریزی روزانه را وارد روتین زندگی‌مان کنیم:

1_ کاهش استرس

دانستن این‌که در طول روز قرار است چه کارهایی انجام دهید، به میزان قابل توجهی استرس ما را کم می‌کند. با کاهش استرس، افراد با آرامش، تمرکز و انگیزه بیشتری می‌توانند کارهای شخصی و حرفه‌ای خود را در طول روز انجام دهند.

یک راهکار خوب برای کاهش تنش‌های روزانه این است؛ فعالیت‌هایی که برای سلامت جسمی و روانی شما حیاتی هستند مانند خوردن یک وعده غذایی سالم یا ۳۰ دقیقه ورزش کردن را در برنامه‌ریزی‌تان قرار دهید.

2_ ارزیابی شخصی

برنامه‌ریزی روزانه این امکان را به شما می‌دهد تا بررسی کنید و بفهمید که آیا توانایی انجام کارهای لیست‌شده را دارید یا نه؟ می‌توانید به برنامه‌ریزی روزانه پایبند باشید یا نه؟ می‌توانید اولویت‌هایتان را کشف کنید یا نه؟ و… این به شما کمک می‌کنید که تا حدی نسبت به خودتان، زندگی شخصی‌تان و اهداف‌تان شناخت پیدا کنید.

3_ افزایش انعطاف‌پذیری

هیچکس نمی‌تواند اتفاقات غیرمنتظره را پیش‌بینی کند؛ به همین دلیل به افراد گفته می‌شود که هنگام برنامه‌ریزی روزانه، بخشی از آن را به شرایط اضطراری اختصاص دهید. این راهکار به افزایش آمادگی، انعطاف‌پذیری، سازگاری، تاب‌آوری و کاهش آشفتگی و درماندگی آن‌ها کمک می‌کند.

برنامه ریزی درست چگونه است؟

هیچ یک از ما با مهارت‌هایی مثل برنامه‌ریزی موثر، سازماندهی کارها و بهره‌وری بالا به دنیا نیامده‌ایم. این‌ها مهارت‌هایی هستند که باید با ایجاد عادت تقویت شوند تا کارایی ما را بهبود بخشند. در این قسمت، یک راهنمای گام به گام در مورد چگونگی ایجاد یک برنامه‌ریزی روزانه درست و موثر آورده‌ایم:

1_ از ابزارهای برنامه‌ریزی استفاده کنید

از ابزارهای برنامه‌ریزی استفاده کنید.

برای یک برنامه‌ریزی موثر می‌توانید از ابزارهای برنامه‌ریزی و مدیریت زمان استفاده کنید. اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای متنوعی برای برنامه‌ریزی روزانه وجود دارند که به شما امکان می‌دهند برای راحتی بیشتر، برنامه روزانه‌تان را در موبایل، تبلت یا لپ‌تاپ خود داشته باشید. علاوه‌بر این، اگر ترجیح می‌دهید به صورت مکتوب برنامه‌ریزی کنید، ابزارهای دیگری در این زمینه وجود دارند که دارای تقویم و لیست کارهایی هستند که می‌خواهید انجام دهید (to-do lists). تقویم برای درج تاریخ انجام کارها و قرار ملاقات‌ها مهم است و لیست کارها برای مدیریت وظایف.

به‌طور کلی، روش‌های مختلفی برای برنامه‌ریزی روزانه در دسترس است. به یاد داشته باشید آن‌چه برای یک فرد مفید است ممکن است برای فرد دیگری کارآمد نباشد. بنابراین مهم است که ابزار مناسب و مورد علاقه خودتان را پیدا کنید.

 

 

 

 

2_ به روش مناسبی برنامه‌ریزی کنید

روش برنامه‌ریزی شما تا حدودی به شرایط فعلی‌تان بستگی دارد. به‌عنوان مثال اگر کاری دارید که باید در سریع‌ترین زمان ممکن آن را انجام دهید، در برنامه‌ریزی باید اتفاقات غیرمنتظره، چالش‌ها یا تغییرات پیش‌بینی نشده را در نظر بگیرید؛ در یک کلام شما باید در برنامه خود انعطاف‌پذیری لازم را داشته باشید.

بنابراین قبل از این‌که برای روزتان برنامه‌ریزی کنید، لیستی از وظایف مهم را تهیه کنید و آن‌چه ممکن است در طول روز اتفاق افتند را در نظر بگیرید. به‌عنوان مثال شرایطی مانند بچه‌دار شدن، ایجاب می‌کند که احتمال هرگونه تغییراتی در برنامه‌تان وجود دارد مثل بیمار شدن، بی‌خوابی و…

3_ اولویت‌های خود را مشخص کنید

شناسایی کارهای مهم روزانه و تعیین نحوه انجام آن‌ها قبل از هر کار دیگری، یک گام اساسی برای داشتن برنامه‌ریزی موثر است. با اولویت‌بندی کارها می‌توانید مشخص کنید که چه کارهایی باید زودتر انجام شوند و چه کارهایی را می‌توانید در روزها یا هفته‌های بعد انجام دهید.

برای شروع این کار، دو یا سه مورد از مهم‌ترین کارها در لیست‌تان را شناسایی کنید و آن‌ها را علامت بزنید. رسیدگی به کارهای مهم به شما انگیزه می‌دهد تا در روزهای بعد، کارهای کم اهمیت‌تر را نیز انجام دهید.

4_ از شب قبل برنامه‌ریزی کنید

از شب قبل برنامه‌ریزی کنید.

برای داشتن یک برنامه‌ریزی روزانه موثر سعی کنید هر روز عصر، برنامه‌ریزی روز بعد را انجام دهید. وقتی برنامه خود را از شب قبل آماده می‌کنید، می‌توانید عوامل بیشتری مانند ساعت بیدار شدن در صبح را هم مشخص کنید.

علاوه‌بر این، با تعیین مدت زمان حدودی که هر کار یا قرار ملاقات طول می‌کشد، می‌توانید برنامه‌ریزی دقیقی برای روز بعدتان داشته باشید.

5_ در برنامه‌ریزی‌تان، زمانی را به استراحت کردن اختصاص دهید

هنگام برنامه‌ریزی روزانه، در فواصل منظم یک تا دو ساعته، چندین زمان برای استراحت کردن در نظر بگیرید. استراحت بین کارها به شما این امکان را می‌دهد که انرژی بیشتری کسب کنید و با تمرکز بالاتری سراغ کارهایتان بروید؛ این کار، بهره‌وری و انگیزه شما را افزایش می‌دهد.

استراحت کردن می‌تواند شامل فعالیت‌های سرگرم‌کننده، معاشرت با دیگران، دراز کشیدن، قدم زدن و… باشد.

6_ در طول روز به برنامه‌تان نگاه کنید

پس از برنامه‌ریزی، بسیار مهم است که در طول روز مدام به آن مراجعه کنید تا همه کارهای لیست را به اتمام برسانید. به‌عنوان مثال اگر اتفاق غیرقابل پیش‌بینی رخ داد، پس از تمام شدن آن اتفاق و با مراجعه به برنامه‌ریزی‌تان می‌توانید دوباره به کارهایتان ادامه دهید. مرور برنامه‌ریزی روزانه در طول روز همچنین زمان استراحت، غذا خوردن، ورزش کردن و سایر کارها را به شما یادآوری می‌کند.

کلام آخر

در پایان می‌توان نتیجه گرفت که برنامه ریزی افراد موفق، یکی از عوامل اصلی موفقیت آن‌ها بوده است. برنامه‌ریزی روزانه به معنی لیست کردن کارها، در اولویت قرار دادن کارهای مهم و تعیین زمان برای انجام وظایف است. این روش به افراد کمک می‌کند تا در طول روز، اکثر کارهایشان را انجام دهند.

منابع:

 

 

1 دیدگاه دربارهٔ «برنامه ریزی افراد موفق چگونه است؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هدیه پیشنهادی

کارخانه پولسازی

سیستم ۷ مرحله‌ای خلق ثروت

محصول پیشنهادی

دوره روانشناسی پول

روانشناسی پول پایه

۳۰ میلیون تومان

روانشناسی پول پیشرفته

روانشناسی پول پیشرفته

۴۵ میلیون تومان

بیزینس سایکولوژی

بیزنس سایکولوژی

۲۰۰ میلیون تومان

پیمایش به بالا