زندگی نامه وارن بافت

نگاهی به زندگی نامه وارن بافت

وارن بافت یکی از موفق‌ترین تاجران تمام دوران است که تکنیک‌های سرمایه‌گذاری او در شرکت برکشایر هاتاوی، دهه‌ها مورد تحسین قرار گرفته است. بافت در ۳۰ سالگی میلیونر و در ۵۶ سالگی میلیاردر شد. در سال ۲۰۰۸، مجله فوربز او را به عنوان “ثروتمندترین مرد جهان” معرفی کرد. در این محتوا، زندگی نامه وارن بافت را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

روانشناسی پول یکی از دوره‌های مفیدی است که به صورت رایگان در اختیار شما قرار گرفته است، در صورت تمایل می‌توانید با کلیک بر لینک، از این دوره استفاده کنید.

داستان زندگی وارن بافت از کودکی تا جوانی

وارن بافت تنها پسر خانواده بود.

وارن ادوارد بافت، مردی که به دلیل استعداد سرمایه‌گذاری‌اش به اوراکل اوماها معروف است در ۳۰ آگوست ۱۹۳۰ در اوماها، نبراسکا به دنیا آمد.

پدرش هاروارد بافت یک تاجر و سیاستمدار موفق و از سرمایه‌گذاران اولیه کوکاکولا بود. او اهمیت دانش مالی و اصول صحیح سرمایه‌گذاری را به وارن یاد داد و به او کمک کرد تا خودش بتواند به تنهایی فکر کند و تصمیم بگیرد. همچنین وارن را تشویق کرد مطالعه زیادی در این حوزه داشته باشد، ایده‌های مختلف را بررسی کند و سوالاتش را بپرسد. پدرش همیشه به او می‌گفت که اگر نمی‌تواند جواب سوال‌هایش را بدهد، خود وارن باید برود و در مورد آن بیشتر بیاموزد.

مادرش لیلا استال بافت، خانه‌دار بود و خرج و مخارج خانواده را مدیریت می‌کرد. او همچنین در انجام کارهای خیر فعال بود و به خیریه کمک می‌کرد. مادر وارن او را تشویق کرد که به دنبال علایقش برود، مهارت‌هایش را توسعه دهد و از آن‌جایی که خودش یک نیکوکار فعال بود، کمک کرد تا وارن نیز بخشنده و دلسوز باشد.

پدر و مادر وارن بافت در دوران کودکی او، شرایط ایمن و پرورش‌دهنده‌ای را برایش فراهم کرده بودند و این شرایط او را برای موفقیت‌هایش در آینده آماده کرد. آن‌ها وارن بافت را مسئولیت‌پذیر و با اعتماد به نفس بالا بزرگ کردند.

او از سنین پایین به تجارت و سرمایه‌گذاری علاقه نشان داد. در زندگی نامه وارن بافت آمده است که در ۷ سالگی کتاب هزار راه برای کسب ۱۰۰۰ دلار را از کتابخانه عمومی اوماها امانت گرفته بود.

بافت از همان دوران، فعالیت‌های کارآفرینانه‌ای مانند فروش آدامس، نوشابه، توپ گلف، تمبر و نشریات ماهنامه را شروع کرد و اولین سهام خود را در سن ۱۱ سالگی خرید و در ۱۳ سالگی سود زیادی کسب کرد. او همچنین وال استریت ژورنال و سایر نشریات مالی را می‌خواند. علاقه وارن به سرمایه‌گذاری و کسب و کار زمانی بیشتر شد که پدرش در ۱۵ سالگی او را به بورس نیویورک برد.

او دوران ابتدایی را در مدرسه رز هیل و دوران دبیرستان را در مدرسه وودرو ویلسون به اتمام رساند. به طور کلی، در مدرسه عملکرد عالی داشت و به همین دلیل همه نمراتش A بودند. سرانجام در ۱۶ سالگی از دبیرستان فارغ‌التحصیل شد.

او با انجام کارهای مختلف در دوران کودکی و نوجوانی، تا زمانی که دیپلم خود را گرفت حدود ۹۸۰۰ دلار پس‌انداز کرده بود که معادل امروزی آن حدود ۱۱۲ هزار دلار است.

تحصیلات دانشگاهی وارن بافت

بافت زیر نظر بنجامین گراهام درس خواند.

پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، وارن دوست داشت فورا وارد دنیای کسب و کار شود اما پدرش مخالفت کرد و به همین دلیل مجبور شد برای دانشگاه اقدام کند. او برای تحصیل در رشته مدیریت به دانشگاه پنسیلوانیا رفت و پس از دو سال از این دانشگاه انصراف داد و به دانشگاه نبراسکا رفت تا در رشته اصول تجارت و سرمایه‌گذاری به تحصیل ادامه دهد. در نهایت مدرک لیسانسش را در رشته مدیریت بازرگانی گرفت. سپس برای ادامه تحصیل به دانشگاه کلمبیا رفت و زیر نظر بنجامین گراهام که به پدر سرمایه‌گذاری ارزشی معروف است، اصول سرمایه‌گذاری را یاد گرفت و در سال ۱۹۵۱، مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه کلمبیا در رشته اقتصاد دریافت کرد.

پس از آن، برای مطالعه بیشتر در زمینه اقتصاد، در موسسه مالی نیویورک ثبت نام کرد و بلافاصله، از جانب گراهام پیشنهاد همکاری گرفت.

 

 

اولین سرمایه‌گذاری وارن بافت

در زندگینامه وارن بافت آمده است که اولین سرمایه‌گذاری او در اوایل دهه ۴۰ بود، یعنی زمانی که وارن ۱۱ سال داشت. او پس از بررسی قیمت‌های روزانه سهام، اولین سهام خود را به قیمت، هر سهم ۳۸ دلار خریداری کرد. مدتی بعد قیمت این سهام به ۲۷ دلار کاهش پیدا کرد و وارن ناامید شد اما با آگاهی‌اش نسبت به فراز و نشیب‌های بورس صبر کرد تا قیمت آن به ۴۰ دلار رسید و بلافاصله آن‌ها را فروخت.

اگرچه وارن سود خود را از فروش آن سهام به دست آورد، اما چند سال بعد قیمت سهامی که فروخت به ۲۰۰ دلار در هر سهم رسید. این تصمیم تا پایان عمر به یادش ماند و حتی طرز فکر او را در مورد سرمایه‌گذاری تغییر داد.

این واقعیت به او دو درس مهم آموخت:

  • بین ارزش و قیمت تفاوت وجود دارد.
  • باید به اندازه کافی صبور باشد تا به نتایج خارق‌العاده‌ای برسد.

پس از آن، سفر تجاری او در دنیای کسب و کار آغاز شد.

تاسیس برکشایر هاتاوی

بافت برکشایر هاتاوی را به یک شرکت هلدینگ تبدیل کرد.

پس از پایان تحصیلات مقطع ارشد و دوستی با مربی و قهرمان خود گراهام، وارن بافت به عنوان تحلیل‌گر اوراق بهادار و فروشنده سرمایه گذاری در سال ۱۹۵۴ وارد شرکت گراهام-نیومن شد. او در آن‌جا متوجه شد که علی‌رغم توافق بر سرمایه‌گذاری ارزشی، در عمق و ابعاد سرمایه‌گذاری تفاوت زیادی با یکدیگر دارند.

سرانجام در سال ۱۹۵۶ گراهام شرکت خود را جمع کرد و بافت تصمیم گرفت با ۱۰۵۱۰۰ دلار و با ۷ شریک، شرکت خود را راه‌اندازی کند. جالب است بدانید که از این همه پول، تنها ۱۰۰ دلار از آن متعلق به وارن بود.

بافت شرکت خود را با نام “Buffett Associates” در اوماها تاسیس کرد. او در این شرکت، پول سرمایه‌گذاران را ادغام و در سهام سرمایه‌گذاری می‌کرد. در این مدت، وارن خود را یک سرمایه‌گذار معرفی کرد و چندین سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی مانند کوکاکولا، امریکن اکسپرس و ژیلت انجام داد. سرمایه‌گذاری‌های او نتیجه داد و دارایی خالصش به طور قابل توجهی افزایش یافت تا جایی که در اوایل ۳۰ سالگی یک میلیونر شده بود.

در سال ۱۹۶۱ این شرکت اولین خرید عمده خود را انجام داد؛ یعنی شرکت محصولات کشاورزی Dempster Mill. اما مشکلاتی داشت که به تنهایی قادر به حل آن نبود. بافت برای حل مشکلاتش از چارلی مانگر کمک گرفت تا خرید جدیدش بدون دردسر و با نظم بیشتری انجام شود. سرانجام بافت در سال ۱۹۶۳ شرکت Dempster Mill را به قیمت ۲.۳ میلیون دلار فروخت.

تا سال ۱۹۶۲، شرکت بافت ۷.۲ میلیون دلار سرمایه و ۹۰ شریک در سراسر کشور داشت.

او در سال ۱۹۶۷، شرکت نساجی برکشایر هاتاوی را خرید که به ادعای بافت، بدترین سرمایه‌گذاری او بود. با وجود اینکه برکشایر هاتاوی یک شرکت متوسط بود اما بافت شروع به سرمایه‌گذاری در آن کرد تا جایی که برکشایر هاتاوی را به یک شرکت هلدینگ تبدیل کرد و در سال ۱۹۷۰ تصمیم گرفت Buffett Associates را تعطیل کند.

در این دهه، بافت و مانگر رویکرد سرمایه‌گذاری خود را تغییر دادند و شروع کردند به خرید شرکت‌های معروف و بزرگی که پایه‌های قوی داشتند؛ اما مشکلات موقتی آن‌ها باعث شده بود سهام آن‌ها کاهش پیدا کنند. آن‌ها معتقد بودند در دراز مدت می‌توان این شرکت‌ها را بهبود داد.

 

 

دستاوردهای وارن بافت

بافت و گیتس بنیاد Giving Pledge را راه‌اندازی کردند.

وارن بافت به عنوان یکی از ثروتمندترین افراد جهان، چندین دستاورد مهم در زندگی خود داشته که در اینجا به برخی از دستاوردهای برجسته او اشاره می‌کنیم:

۱- ثروت

تا سال ۲۰۲۱، دارایی خالص وارن بافت حدود ۱۰۲ میلیارد دلار تخمین زده شد و او را به یکی از ثروتمندترین افراد جهان تبدیل کرد. ثروت بافت از سرمایه‌گذاری‌های موفق او در شرکت‌هایی مانند کوکاکولا، امریکن اکسپرس و برکشایر هاتاوی به دست آمده است. بافت متعهد شده است که بیشتر دارایی خود را به امور خیریه ببخشد.

اگر درباره‌ی دلایل اصلی موفقیت وارن بافت کنجکاو هستید، به مقاله‌ی «رمز موفقیت وارن بافت» مراجعه کنید. در این مقاله به اصلی‌ترین دلایل و رازهای موفقیت او پرداخته‌ایم.

۲- سرمایه‌گذاری موفق

او در دوران حرفه‌ای خود خیلی خوب در بازار عمل کرد و برای سرمایه‌گذاران بازدهی زیادی داشت. فلسفه سرمایه‌گذاری او بر اصول سرمایه‌گذاری ارزشی استوار است. بافت از طریق شرکت سرمایه‌گذاری خود یعنی برکشایر هاتاوی، کسب و کارهای زیادی به دست آورد و به یکی از تاثیرگذارترین چهره‌ها در دنیای پول تبدیل شد.

۳- فعالیت‌های نیکوکاری

وارن بافت به تلاش‌های بشردوستانه‌اش نیز شهرت دارد. او و بیل گیتس در سال ۲۰۱۰، Giving Pledge را با هدف تشویق میلیاردرها به فعالیت در امور خیریه، راه‌اندازی کردند. بافت متعهد شده است که ۹۹٪ از دارایی خود را به امور خیریه اختصاص می‌دهد.

جوایز و افتخارات وارن بافت

وارن بافت در طول زندگی خود افتخارات و جوایز متعددی دریافت کرده است از جمله:

  • او بارها به عنوان یکی از ۱۰۰ فرد تاثیرگذار مجله تایم انتخاب شده است.
  • در سال ۲۰۰۸ توسط فوربز به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته شد.
  • در سال ۲۰۰۹، پس از بیل گیتس دومین فرد ثروتمند در ایالات متحده بود.
  • بافت و گیتس در مجله فارین پالیسی در سال ۲۰۱۰ به عنوان دو متفکر تاثیرگذار جهانی معرفی شدند.
  • در سال ۲۰۱۱ مدال آزادی ریاست جمهوری که بالاترین افتخار غیرنظامی در ایالات متحده است را از باراک اوباما دریافت کرد.
  • در سال ۲۰۱۲ به تالار مشاهیر کسب و کار بین‌المللی معرفی شد.

 

 

فعالیت‌های انسان‌ دوستانه‌ی وارن بافت

وارن بافت بنیاد سوزان تامپسون بافت را تاسیس کرده است.

“بنیاد بافت” یک سازمان خیریه است که در سال ۱۹۶۴ در اوماها، نبراسکا توسط وارن بافت تشکیل شد. این سازمان در سال ۲۰۰۴، با درگذشت همسر وارن بافت، یعنی سوزان بافت، به “بنیاد سوزان تامپسون بافت” تغییر نام پیدا کرد.

این بنیاد در زمینه بهداشت باروری در حال فعالیت است و کمک هزینه‌های زیادی را برای سقط جنین، داروهای پیشگیری از بارداری و… به افراد اعطا می‌کند. همچنین به دانشجویان نبراسکا بورسیه تحصیلی می‌دهد. هم اکنون رئیس این بنیاد دختر وارن بافت، یعنی سوزی است.

سایر فعالیت‌های انسان دوستانه وارن بافت عبارتند از:

  • متعهد شده است مبلغ هنگفتی از دارایی شخصی‌اش را که بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است به یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های خیریه در جهان، یعنی بنیاد بیل و ملیندا گیتس ببخشد.
  • ۱.۵ میلیون سهم از سهام برکشایر هاتاوی را به بنیاد سوزان تامپسون بافت اهدا کرد که بیشترین کمک مالی در آن سال بود.

 

 

زندگی شخصی وارن بافت

بافت در حال حاضر در همان خانه‌ای زندگی می‌کند که در سال ۱۹۵۸ آن را ۳۱۵۰۰ دلار خریده بود. او و سوزان در سال ۱۹۷۱ یک خانه به قیمت ۱۵۰ هزار دلار در کالیفرنیا خریدند که وارن در سال ۲۰۱۸ آن را به قیمت ۷.۵ میلیون دلار فروخت.

او در سال ۱۹۸۹ از برکشایر هاتاوی یک هواپیمای شخصی با قیمت ۶.۷ میلیون دلار خرید و اسم آن را “بی‌دفاع” گذاشت.

بافت از بازی بریج که نوعی بازی ورق است لذت می‌برد و به گفته خودش، ۱۲ ساعت در هفته را به این بازی اختصاص می‌دهد. او یک عمر طرفدار فوتبال نبراسکا بود و به اندازه‌ای که وقت آزاد داشت به تماشای این بازی می‌رفت.

طی یک ارزیابی منظم در آوریل ۲۰۱۲، بافت متوجه شد که به مرحله یک سرطان پروستات مبتلا است. در اواسط ماه جولای دوره دو ماهه پرتودرمانی را شروع کرد و در سپتامبر ۲۰۱۲ پس از تمام شدن دوره درمانش اعلام کرد که روزهای درمانش برای او خوب گذشت و از این که تمام شده بسیار خوشحال است.

 

 

همسر وارن بافت

بافت در سال ۱۹۵۲ با سوزان بافت ازدواج کرد. در سال ۱۹۷۷ پس از ۲۵ سال زندگی مشترک، این زوج از یکدیگر جدا شدند اما هیچ‌گاه به طور رسمی طلاق نگرفتند و در نهایت در سال ۲۰۰۴، سوزان بافت در سن ۵۴ سالگی درگذشت.

پس از آن بافت در سال ۲۰۰۶، یعنی در ۷۶ سالگی با استرید منکس ازدواج کرد.

فرزندان وارن بافت

وارن بافت ۳ فرزند دارد.

وارن بافت و سوزان بافت ۳ فرزند به نام‌های سوزی، هاروارد و پیتر دارند. یکی از درس‌هایی که وارن بافت به فرزندانش آموخت این بود که به فکر بی‌عدالتی جامعه باشند و هرکاری که می‌توانند انجام دهند تا به افرادی کمک کنند که فرصت‌های کم و شرایط بدی در زندگی دارند.

فرزند اول آن‌ها یعنی سوزی در اوماها زندگی می‌کند و یکی از اعضای هیات مدیره ملی Girls, Inc است و همچنین کارهای بنیاد “سوزان آ. بافت، اوماها” را نیز انجام می‌دهد.

بافت همچنین در مورد اعطای ثروت خود به فرزندانش گفته است:

می‌خواهم آن‌قدر پول به بچه‌هایم بدهم که احساس کنند می‌توانند هر کاری انجام دهند، اما نه آن‌قدر که دوست داشته باشند هیچ کاری انجام ندهند.

حقایقی جالب درباره وارن بافت

برخی از حقایق جالب و خواندنی درباره وارن بافت عبارتند از:

  • طبق گزارشی از دسامبر ۲۰۰۶، بافت هیچ کامپیوتر و تلفن همراهی نداشت و ماشین او کادیلاک DTS بود.
  • او تا سال ۲۰۱۳ هرگز یک ایمیل ارسال نکرده بود.
  •  وارن بافت آتئیست است.
  • بافت ساز یوکللی می‌نوازد.
  • درخواست او از مدرسه بازرگانی هاروارد رد شد.
  • بد غذا و عاشق فست فود است.
  • عاشق بستنی و کوکاکولا است.
  • همچنان در خانه‌ای زندگی می‌کند که در سال ۱۹۵۸ آن را خریده است.
  • همچنان در همان ساختمان برکشایر هاتاوی کار می‌کند که در دهه ۱۹۶۰ آن را به دست آورد.
  • پدر زنش به کارهای او اعتقادی نداشت، زمانی که در سال ۱۹۵۱ به خواستگاری دخترش رفت به او گفت برنامه‌های شغلی‌ات آینده‌ای ندارد و در این کار شکست می‌خوری.
  • او در سال ۲۰۱۳ روزانه ۳۷ میلیون دلار درآمد داشت.
  • ۹۴٪ از ثروتش را پس از ۶۰ سالگی به دست آورد.
  • ۲۰ کت و شلوار دارد اما برای هیچ کدام پولی پرداخت نکرده است.
  • ۸۰٪ از روزش را صرف مطالعه می‌کند.
  • از طرفداران سریال Breaking Bad است.

کلام آخر

با بررسی زندگی نامه وارن بافت در می‌یابیم که او یک سرمایه‌گذار آمریکایی است و هم‌اکنون به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل برکشایر هاتاوی در حال فعالیت است. تا جولای ۲۰۲۲، دارایی او بیش از ۹۸ میلیارد دلار بود و از این رو، او را هشتمین فرد ثروتمند در جهان و یکی از موفق‌ترین سرمایه‌گذاران تاریخ معرفی کردند.

منابع:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *