logo

ارتباط میان سحرخیزی و موفقیت

ارتباط میان سحرخیزی و موفقیت

اگر سبک‌زندگی مدیران و افراد موفق در جهان را مورد بررسی قرار دهید، متوجه ارتباط بین سحرخیزی و موفقیت خواهید شد. افراد موفق روزشان را زودتر از دیگران روزشان را شروع می‌کنند تا قبل از دیگران و بیشتر از دیگران کار کنند.

اجازه بدهید در همین ابتدا تحقیقات علمی صورت گرفته در مورد سحرخیزی را بررسی کنیم: (منبع)

  • افراد سحرخیز نسبت به دیگران چیزی حدود ۱۵ هزار دلار بیشتر درآمد دارند.
  • افراد سحرخیز احساس می‌کنند نسبت به دیگر افراد ۲۵ درصد بیشتر بازدهی دارند.

اگر تصمیم گرفته‌اید که سحرخیز شوید و می‌خواهید با مزایا و راهکارهای آن آشنا شوید، لطفا با ما همراه باشید.

مزایای سحرخیزی

اکثر افراد موفق در جهان سحرخیز هستند.

کریستوف راندلر، زیست‌شناس دانشگاه هاروارد، کشف کرد که افرد سحرخیز بیشتر از دیگران پیش‌گام هستند. همچنین، او پی برد که این افراد مشکلات را بهتر پیش‌بینی می‌کنند، آنها را به شکل موثر کاهش می‌دهند و موفقیت بیشتری را در زندگی و کسب‌وکار تجربه می‌کنند. این ذهنیت پیش‌گام بودن، بازدهی و تاب‌آوری را افزایش می‌دهد. (منبع)

وقتی صحبت از فواید سحرخیز بودن می‌شود، باید این فواید را به دو دسته تقسیم کرد؛ فواید بیولوژیکی و فواید رفتاری. هر دو دسته می‌تواند به شما کمک کند تا روز و شب‌های بهتری داشته باشید.

 

دنبال افزایش درآمد هستی؟

با این ۷ درس رایگان حساب کار دستت میاد و می‌تونی درآمدت رو افزایش بدی!
.

 

۱- عملکرد بهتر

یکی از فواید سحرخیز بودن این است که افراد صبح‌ها عملکرد بهتری دارند زیرا در این زمان معمولا تماس‌های تلفنی کمتر است، پیام‌های کمتری ارسال می‌شود، جلسه‌ای وجود ندارد و از انبوه ایمیل‌های دریافتی خبری نیست. همچنین صبح‌ها محرک‌های کمتری وجود دارند که باعث حواس پرتی شوند و از آن جایی که اکثر مردم سحرخیز نیستند، کسی نیست تا تمرکز افراد را به هم بزند؛ به همین دلیل، صبح‌ها عملکرد افراد بهتر است و آن‌ها می‌توانند قبل از اینکه روز شلوغ‌شان شروع شود، کارهای ضروری که در اولویت هستند را انجام دهند.

 

 

 

 

۲- وقت برای ورزش کردن

ورزش کردن و سالم ماندن یکی از بهترین کارهایی است که افراد می‌توانند در زندگی، برای کمک به خودشان انجام دهند. افرادی که صبح‌ها ورزش می‌کنند روزشان را با انرژی، اعتماد به نفس و آمادگی ذهنی بیشتری شروع می‌کنند و این عوامل نقش زیادی در موفق شدن افراد دارد. در نتیجه یکی دیگر از فواید زود بیدار شدن این است که شما زمان کافی برای ورزش کردن دارید.

  تلاش برای موفقیت؛ 20 راهکار برای موفقیت در سال 2024

۳- وقت برای صبحانه خوردن

تحقیقات نشان می‌دهد که صبجانه، مهمترین وعده غذایی روزانه است؛ در حالی که بیشتر مردم برای خوردن یک صبحانه خوب و سالم وقت نمی‌گذارند.(منبع علمی) بنابراین اگر زود بیدار شوید، زمان بیش‌تری برای خوردن صبحانه خواهید داشت.

۴- کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن

سحرخیز بودن همچنین بر سلامت متابولیکی شما تاثیر می‌گذارد. یک مطالعه اخیر نشان داد افرادی که زود از خواب بیدار می‌شوند، بدن‌شان هنگام ورزش و استراحت کردن سوخت و ساز بیشتری دارد و میزان حساسیت‌شان به انسولین نیز بیشتر است و این باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. (منبع علمی)

علاوه بر این، یک مطالعه دیگر نشان داد افرادی که زود از خواب بیدار می‌شوند، در طول روز فعالیت بدنی بیشتری دارند؛ تحرک برای سلامتی یک معجزه است و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، اضطراب، برخی از سرطان‌ها و… را کاهش می‌دهد. (منبع علمی)

سحرخیزی باعث کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌شود.

 

۵- کاهش ابتلا به بیماری‌های روانی

سحرخیزی همچنین خلق و خو را تنظیم می‌کند و به بهبود سلامت روان کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده است که اختلال در ریتم شبانه روزی و چرخه خواب و بیداری، علائم افرادی که مستعد اختلالات خلقی مانند اختلال افسردگی اساسی و اضطراب هستند را تشدید می‌کند (منبع علمی).

جالب است بدانید که یکی از راه‌های درمان افسردگی، تنظیم ساعت خواب و قرار دادن افراد در معرض نور طبیعی صبح است. مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۱ با بیش از ۸۴۰ هزار شرکت کننده نشان داد افرادی که صبح‌ها زودتر از خواب بیدار می‌شوند، ۲۳٪ کمتر از دیگران در معرض ابتلا به اختلال افسردگی اساسی قرار دارند.

✅پیشنهاد ویژه: دوره رایگان ویدیویی روانشناسی پول را از دست ندهید!

روانشناسی پول

۶- لذت بردن از طلوع خورشید

هیچ چیز لذت‌بخش‌تر از تماشای آسمانی که از تاریکی به روشنایی می‌رود نیست. در این زمان جو به اندازه‌ای آرام است که به شما کمک می‌کند تا برای روز شلوغ و پرکارتان آماده شوید. افراد سحرخیز امکان چنین تجربه‌ای را دارند.

معایب سحرخیزی

باید به این نکته مهم نیز اشاره کنیم که سحرخیز بودن در کنار تمام فوایدی که دارد، می‌تواند مضراتی هم به دنبال داشته باشد که شامل موارد زیر است:

  هدف از درس خواندن چیست؟

۱- بالا بودن هورمون استرس

مطالعه‌ای در دانشگاه وست مینستر نشان داد افرادی که سحرخیز هستند، یعنی بین ساعت ۵:۲۲ تا ۷:۲۱ صبح بیدار می‌شوند، نسبت به افراد دیگر استرس بیشتری را تجربه می‌کنند. در واقع در این افراد، هورمون کورتیزول که هورمون استرس می‌باشد بالاتر است (منبع علمی).

۲- فرسودگی شغلی

به گفته برخی از متخصصان، خواب طبیعی دارای عملکردهای ترمیمی و سم زدایی است و اگر خواب افراد سحرخیز کم باشد، این سم زدایی در بدن‌شان اتفاق نمی‌افتد و ضایعات عصبی در هنگام بیداری روی هم انباشه می‌شوند و به بدن آن‌ها آسیب می‌رساند. بنابراین یکی از عوامل اصلی فرسودگی شغلی در مدیران کسب و کار، کمبود خواب و سحرخیزی است.

 

 

 

 

۳- احتمال سکته مغزی یا حمله قلبی

تنظیم نادرست ساعت خواب بدن، یعنی زمانی که افراد خیلی زود از خواب بیدار می‌شوند، می‌تواند احتمال سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش دهد. برای کاهش بروز چنین مشکلی متخصصان توصیه می‌کنند حتما به همان اندازه‌ای که بدن‌تان نیاز دارد بخوابید، بهتر است شب‌ها موقع خواب هیچ نوری وجود نداشته نباشد و حتی از پرده‌های ضخیم و چشم بند استفاده شود و اگر انقدر زود از خواب بیدار می‌شوید که هوا تاریک است، حتما از نورهای مصنوعی استفاده کنید تا هورمون‌هایتان تحریک شود و راحت‌تر بتوانید از خواب بیدار شوید و هوشیاری‌تان افزایش یابد.

سحرخیزی می‌تواند احتمال سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش دهد.

گام‌های ساده تا سحرخیزی

سحرخیز شدن کار آسانی نیست به خصوص اگر با راهکارهای نامناسبی برای این هدف تلاش می‌کنید یا می‌خواهید یک دفعه این اتفاق برایتان بیفتد. بنابراین برای ایجاد این عادت سالم و مثبت، بهتر است آرام آرام تکنیک‌های زیر را اجرا کنید تا در نهایت به هدف‌تان برسید.

۱- ساعت خوابتان را به تدریج تغییر دهید

بهترین راه برای رسیدن به هدف و موفق شدن، قدم به قدم انجام دادن کارهاست. بنابراین اگر می‌خواهید صبح‌ها زودتر از همیشه از خواب بیدار شوید، باید این کار را به تدریج انجام دهید و به بدن‌تان اجازه دهید تا آرام آرام به ساعت جدید عادت کند. به عنوان مثال، اگر همیشه ساعت ۸ صبح بیدار می‌شوید و از این به بعد می‌خواهید ساعت ۶ بیدار شوید، ابتدا باید تا چند روز ساعت را روی ۷:۳۰ تنظیم کنید، پس از آن که مطمئن شدید بدن‌تان به این تایم عادت کرد و راحت در این ساعت بیدار می‌شوید، دوباره زمان جدید را نیم ساعت زودتر، یعنی برای ساعت ۷ کوک کنید و صبر کنید تا بدن‌تان به تایم جدید عادت کند؛ انقدر این کار را تکرار کنید تا به هدف‌تان، یعنی ساعت ۶ برسید.

  بررسی زندگی نامه پیر مراد امیدیار

 

 

۲- زنگ ساعت را دور از تخت‌تان قرار دهید

اگر ساعتی که صبح‌ها شما را بیدار می‌کند کنارتان باشد، متوقف کردن یا به تاخیر انداختن آن کار بسیار راحتی خواهد بود و اغلب هم این اتفاق می‌افتد. به همین دلیل توصیه می‌شود زنگ ساعت را دور از تخت قرار دهید تا برای خاموش کردن آن مجبور باشید بلند شوید؛ این بلند شدن می‌تواند به بیدار شدن‌تان کمک کند.

در سال ۲۰۱۳ مصاحبه‌ای توسط گاردین انجام شد؛ این مطالعه نشان داد که همه مدیر عامل‌های موفق بلافاصله از رختخواب بلند می‌شوند و بعد از هشدار صدای زنگ نه چرت می‌زنند و نه تنبلی می‌کنند. آن‌ها گفتند، ما هر روز ایمیل‌هایی برای پاسخ دادن داریم که بهتر است هر چه زودتر این کار را انجام دهیم. (منبع علمی)

ساعتی که صبح بیدارتان می‌کند را دور از تخت قرار دهید.

۳- بلافاصله پس از بیدار شدن چراغ را روشن کنید

این تکنیک می‌تواند مکمل بلند شدن از رخت خواب برای خاموش کردن زنگ ساعت باشد. بنابراین وقتی برای خاموش کردن زنگ هشدار بیدار می‌شوید، همان لحظه چراغ را هم روشن کنید؛ زیرا وقتی همه جا تاریک باشد هر لحظه ممکن است دوباره بخواهید به رختخواب برگردید. علاوه بر آن، روشن بودن اتاق کمک می‌کند تا خواب از سرتان بپرد. شاید انجام این تکنیک‌ها در روزهای اول سخت و ناخوشایند باشند، اما پس از چند روز به آن عادت می‌کنید.

۴- به اندازه کافی بخوابید

خواب شبانه نرمال از ۷ تا ۱۰ ساعت است و هر کسی می‌داند که بدنش به چه مقدار خواب نیاز دارد. بنابراین اگر با هدف موفق شدن، خیلی کمتر از این ساعت می‌خوابید، نه تنها مفید نیست بلکه خواب کم برای سلامتی جسمی و روحی مضر است و شما را دچار فرسودگی می‌کند.

۵_ شام سنگین نخورید

این‌که قبل از خواب و در آخر شب احساس گرسنگی داشته باشید، کاملا طبیعی است. سعی کنید در طول روز به اندازه کافی غذا بخورید تا در شب کمتر درگیر وسوسه و پرخوری شوید. همچنین به جای چیپس و پفک، بهتر است آجیل یا ماست مصرف کنید.

  داستان های انگیزشی افراد موفق ایرانی و خارجی

نکته بسیار مهم این است که در آخر شب از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا انرژی‌زا خودداری کنید. این نکته را فراموش نکنید:

کنترل اشتها و پرهیز از پرخوری، کلید تجربه یک خواب آرام و شروع یک روز پرانرژی است.

۶_ در معرض نور آفتاب قرار بگیرید

نور خوشید، موفقیت و سحرخیزی

نور خورشید هورمون‌هایی را ترشح می‌کند که سطح اضطراب و استرس را پایین می‌آورد، خلق‌و‌خو را بهبود می‌دهد و افسردگی را از بین می‌برد. در ابتدای صبح، در معرض نور خورشید قرار بگیرید، سطح انرژی‌تان را افزایش دهید و قدرت سیستم ایمنی‌تان را بالا ببرید.

۷_ از صفحه نمایش فاصله بگیرید

نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش‌ها، ترشح ملاتونین (هورمون خواب) را مختل می‌کند و به همین دلیل خوابیدن برای‌تان سخت خواهد بود. به همین خاطر، بهتر است ۱ ساعت قبل از خواب، از صفحه نمایش فاصله بگیرید.

نکته: خواب باکیفیت، تمرکز و قدرت یادگیری را در روز بعد افزایش می‌دهد.

افراد موفقی که سحرخیز هستند

بسیاری از افراد موفق در جهان سحرخیز هستند و این ویژگی یکی از عوامل موثر در موفق شدن آن‌هاست؛ چرا که سحرخیز بودن باعث شده این افراد ساعت‌های بیشتری کار کنند، زودتر از رقبا کارشان را شروع کنند و به اندازه کافی برای هر کاری وقت داشته باشند. برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • دن آکرسون، مدیرعامل جنرال موتورز
  • دیوید کوش، مدیرعامل ویرجین آمریکا (شرکت هواپیمایی آمریکا)
  • تیم کوک، مدیر عامل اپل
  • رابرت ایگر، مدیر عامل والت دیزنی
  • حیم سابان، مدیر عامل شرکت سرمایه سابان (شرکت سرمایه گذاری آمریکا)
  • استیو رینموند، مدیرعامل سابق پپسی
  • هاوارد شولتز، مدیر عامل استارباکس
  • جورج اچ دبلیو بوش و جورج دبلیو بوش، روسای جمهور سابق

کلام آخر

سحرخیز بودن و صبح‌ها زود بیدار شدن کار بسیار سختی است اما موضوع این است که برای رسیدن به موفقیت، گاهی باید کارهای سختی انجام داد. همچنین شاید بهتر باشد این نکته را یادآوری کنیم، دلیلی وجود دارد که اکثر افراد موفق مانند تیم کوک، بنجامین فرانکلین و… به سحرخیز بودن عادت کرده‌اند؛ دلیل آن، رسیدن به اهداف بزرگ و موفقیت است.

منابع:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش‌های پیشنهادی

روانشناسی پول

پول پلاس، ۷ درس روانشناسی پول

رایگان