ایده های پولساز

لیست کاملی از ایده‌ های پولساز در روستا

آیا تا به حال به فکر این بوده‌اید که چطور می‌توان ایده‌های خلاقانه خود را در روستا به منابع مالی تبدیل کرد؟ ایده های پولساز در روستا کدامند؟ روستاها پتانسیل بالایی برای تبدیل ایده‌ها به واقعیت دارند. امروز ما با شما درباره پیاده‌سازی ایده‌های پولساز در سه زمینه مهم روستایی، صحبت خواهیم کرد:

  • بسترهای کشاورزی و پرورش گل‌وگیاه: پرورش گل‌وگیاه خانگی، پرورش قارچ، تولید فرآورده‌های میوه‌ای، تولید عرقیات گیاهی، جمع‌آوری انواع گیاهان دارویی
  • بستر دامپروری و پرورش حیوانات یا آبزیان: پرورش دام‌های سبک، پرورش ماهی، پرورش زنبورعسل، پرورش زالو، پرورش قورباغه گوشتی
  • بستر خدمات ترکیبی و تکمیلی به روستائیان از جمله تأمین و تعمیر دستگاه‌ها در حوزه های  کشاورزی و دام‌پروری: ایجاد فروشگاه سبزی و میوه، فروش صنایع‌دستی و محلی، راه‌اندازی سوپرمارکت، ارائه خدمات جانبی برای کشاورزان، داشتن فروشگاه بذر و کود و لوازم کشاورزی.

با ما همراه باشید تا از نزدیک به ایده‌های این سه بستر پرداخته و هریک را بطور مجزا بررسی نماییم.

موفقیت چیست؟

ایده‌های پولساز در روستا

موفقیت؛ حداقل در مباحثی که ریشه در روان‌شناسی فردی دارد، ترجمه‌ای از واژه successfully  است. مفهوم موفقیت در این تعریف یعنی ارزیابی موقعیت و وضعیت من از وجوه مختلف توسط دیگران. این که این ارزیابی‌ها چقدر به حقیقت نزدیک هستند، برای هر ارزیاب با شاخص‌های ارزیابی مدنظر او متغیر است. بنابراین بهتر است بگوییم موفقیت من از نگاه دیگران چیست. البته شاید نیاز به ذکر این نکته نباشد که اصولاً هیچ دو نفری در جهان نیستند که نتیجه ارزیابی آنها از سوم‌شخص یکسان و کاملاً منطبق بر هم باشد، بلکه امری نسبی است.

رازهای موفقیت شغلی

اینکه یک شخص به چه میزان موفق شمرده می‌شود، به دیدگاه و انتخاب‌های خودش بستگی دارد. برای بعضی افراد، موفقیت در شغل به معنای ارتقاء حرفه‌ای، دریافت درآمد بالا، و شهرت در حوزه‌ی کاری خودشان است. این افراد ممکن است تمرکز بیشتری بر رسیدن به موفقیت مالی داشته باشند و به عنوان نمونه درآمدی که از کار خود کسب می‌کنند از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.

دیگر افراد ممکن است به جوانب دیگری از موفقیت در حیات شغلی توجه کنند، مانند رضایت شخصی، تاثیر مثبت بر دیگران، ارتباطات مفید، و رشد حرفه‌ای. برای این دسته از افراد، موفقیت شغلی نه تنها شامل دریافت درآمد است، بلکه به عنوان نمونه تأثیری که روی جامعه و جهان می‌گذارند نیز مهم است.

با توجه به این نکات، می‌توان گفت که موفقیت در شغل یک مفهوم گسترده است و هر فرد می‌تواند بر اساس ارزش‌ها، اولویت‌ها و آرزوهای خودش تعریف خاصی داشته باشد. این مفهوم باعث می‌شود که تعریف موفقیت در شغل برای هر فرد یکتا باشد و نباید تنها به یک قالب معین محدود شود.

موانع موفقیت

  1. عدم تعیین اهداف مشخص
  2. کمبود انگیزه و انرژی
  3. ترس از شکست و قدم زدن در خطر
  4. ناتوانی در مدیریت زمان
  5. عدم اعتماد به نفس
  6. نقص در برنامه‌ریزی و استراتژی
  7. تنبلی و عدم پافشاری برای انجام وظایف
  8. عدم توانایی در مدیریت استرس و فشارهای روزمره

با شناخت و پردازش این موانع و اعمال تلاش برای غلبه بر آن‌ها، می‌توانید به سمت موفقیت حرکت کنید.

۱۵ مورد از ایده های پولساز در روستا

ایده‌های پولساز در روستا

در یک نگاه اولیه می‌توان حداقل به سه گروه از فعالیت‌ها به‌عنوان بسترهای پردازش ایده های پولساز در روستا نگاه کرد. این سه گروه اولیه عبارت‌اند از: ایده‌های مرتبط با فعالیت‌های کشاورزی محور، ایده‌های مرتبط با فعالیت‌های دام‌پروری و پرورش برخی ماهیان، حشرات و دوزیستان و گروه سوم بازار فعالیت‌های خدمات جانبی. در ادامه به معرفی برخی از نمونه‌ها در این سه گروه می‌پردازیم.

الف: ایده‌های مبتنی بر کشاورزی

علاوه بر باغداری و تولید و فروش انواع میوه‌ها که در هر دو شیوه سنتی و مدرن امروزه در روستاها قابل پیگیری است، بسیاری از کسب‌وکارهایی که با پرورش و رشد گیاهان مرتبط هستند را می‌توان به‌عنوان ایده های پولساز در روستا در نظر گرفت.

۱_ پرورش گل‌وگیاه خانگی

امروزه استفاده از گل و گیاهان آپارتمانی به دلیل فواید متعددی مانند تصفیه هوا، ایجاد حس آرامش و زیبایی، در خانه‌های شهری رواج پیدا کرده است. از طرفی، زندگی در روستا مزایای متعددی مانند فضای باز، آب و هوای مناسب و دسترسی به زمین و نور خورشید را فراهم می‌کند که می‌توان از آنها برای پرورش گل و گیاهان آپارتمانی به عنوان یک ایده پولساز استفاده کرد. این نوع فعالیت به عنوان یک منبع درآمد پایدار و نوعی شغل خانگی برای افراد روستایی، به خصوص زنان و جوانان، مطرح است. با استفاده از خلاقیت و نوآوری در پرورش گیاه می‌توان،  به رونق اقتصادی روستاها کمک کرد.

۲_ پرورش قارچ

در کنار ایده‌های متعددی که برای کسب درآمد در روستا وجود دارد، پرورش قارچ به عنوان یک فعالیت زودبازده و پولساز، مطرح است. این کار مزایای متعددی دارد از جمله اینکه به عنوان یک محصول غذایی پرطرفدار، بازار فروش مناسب و سودآوری بالایی دارد. برای شروع پرورش قارچ به سرمایه اولیه زیادی نیاز نیست و پرورش آن در فضای کوچک و حتی در منزل نیز امکان‌پذیر است. قارچ در مدت زمان کوتاهی رشد می‌کند و به بار می‌نشیند. از طرفی پرورش قارچ به دانش و تخصص پیچیده‌ای نیاز ندارد. با توجه به مزایای متعددی که پرورش قارچ در روستا دارد، توسعه و حمایت از این فعالیت می‌تواند به عنوان یک راهکار مناسب برای رونق اقتصادی و آبادانی روستاها  باشد.

تولید فرآورده‌های میوه‌ای یکی از ایده های پولساز

 

۳_ تولید فرآورده‌های میوه‌ای

ازآنجایی‌که بیشترین حجم میوه‌ها در باغات موجود در روستاها تولید می‌شوند، می‌توانید با قیمت کم و بدون واسطه محصولات را از باغداران خریداری و محصولات متنوعی تولید کنید. به خاطر داشته باشید که فعالیت در زمینه فرآورده‌های میوه‌ای ازجمله آبمیوه، کمپوت و مربا  از ایده‌های پول‌سازموفق برای  بیشتر روستاها است.

۴_ تولید عرقیات گیاهی

در کنار ایده‌های متنوع برای کسب درآمد در روستا، تولید عرقیات گیاهی، یک کسب‌وکار کوچک و پرسود، برای روستاییان است. این کار مزایای متعددی دارد که به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم. تولید عرقیات گیاهی با توجه به تقاضای بالا و قیمت مناسب، سودآوری قابل قبولی دارد. عرقیات گیاهی به عنوان یک محصول سنتی و پرکاربرد، در بازارهای داخلی و خارجی تقاضای زیادی دارند.

گیاهان دارویی به وفور در روستاها یافت می‌شوند و دسترسی به آنها سرمایه زیادی لازم ندارد. بدون شک با فرآوری گیاهان دارویی و تولید عرقیات، ارزش افزوده بالایی برای روستائیان تولید خواهد شد. برای تولید عرقیات باکیفیت، از گیاهان مرغوب و سالم استفاده کنید.  همچنین برای افزایش فروش محصولات خود، تنوع در نوع عرقیات را حفظ کنید.

۵_ تولید و جمع‌آوری انواع گیاهان دارویی

باتوجه‌به مشخص‌شدن ارزش گیاهان دارویی در استفاده به‌عنوان پایه برخی داروها، و امکان جمع‌آوری یا کشت آنها درایران، این فعالیت نیز جزو کسب‌وکارهای با پتانسیل سوددهی بسیار بالاست.  جمع آوری انواع گیاهان دارویی با هزینه ناچیز نیروی انسانی قابل انجام است. البته برای این منظور کمی اطلاعات دارویی مورد نیاز است که از طریق اتاق‌های بازرگانی و مطالعات جانبی در دسترس خواهد بود.

 

پیشنهاد ویژه: برای کمک به کسب و کار خود می‌توانید از دوره روانشناسی پول به صورت رایگان استفاده کنید.

دوره روانشناسی پول

ب: ایده‌های مبتنی بر پرورش حیوانات و حشرات

شرایط محیطی روستا فضای مناسبی برای راه‌اندازی برخی فعالیت‌های مرتبط با پرورش حیوانات، ماکیان و برخی حشرات در اختیار کارآفرینان قرار می‌دهد. در ادامه به برخی از این ایده‌ها اشاره می کنیم:

۶_ پرورش دام‌های سبک و استفاده از محصولات جانبی

نگهداری از گوسفند و بز به‌عنوان دام‌های سبک، می‌تواند شما را به سودآوری بالایی برساند. چرا که نه‌تنها با فروش خود دام‌ها، به سوددهی خواهید رسید، بلکه از پشم، شیر و لبنیات و همچنین گوشت آن نیز می‌توانید درآمدزایی داشته باشید.

اگر سرمایه زیادی ندارید با سرمایه کم اقدام به راه‌اندازی یک دامداری کنید. به مرور و بعد از زاد و ولد گوسفندان و به‌دست‌آوردن درآمد می‌توانید دامداری خود را گسترش دهید.

پرورش ماهی یکی از ایده های پولساز

۷_ پرورش ماهی

اگر روستای موردنظر شما، منابع آب کافی داشته باشد یکی از کارهای زودبازده همین پرورش ماهی است. در چنین روستاهایی  می‌توان با ساخت حوضچه‌های پرورش ماهی این ایده پولساز را استارت زد. پرورش ماهی با توجه به تقاضای بالا و قیمت مناسب، سودآوری قابل قبولی دارد. ماهی به عنوان یک محصول مصرفی خوراکی، در بازارهای داخلی و خارجی تقاضای زیادی دارد. پرورش ماهی در حوضچه‌های کوچک و بزرگ و حتی در فضای باز امکان‌پذیر است. غذای این آبزیان هم به راحتی قابل تهیه است. بخاطر داشته باشید که با پرورش ماهی و تولید گوشت و تخم ماهی، ارزش افزوده بالایی ایجاد می‌شود.

۸_ پرورش زنبورعسل

در کنار ایده‌های متنوع برای کسب درآمد در روستا، پرورش زنبور عسل نیز یک فعالیت سودآور محسوب می‌شود. عسل یکی از مهم‌ترین و مفیدترین منابع غذایی است که افراد زیادی به خوردن آن علاقه دارند. پرورش زنبورعسل و تولید عسل ارگانیک یکی از بهترین روش‌ها برای کارآفرینی و کسب درآمد است. اگر چه این عملیات نیازمند دانش و تجربه است اما می‌تواند فرصتی خوب برای سرمایه گذاری و کسب درآمد مستمر باشد. این کار مزایای متعددی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

مزایای پرورش زنبور عسل:

  • عسل به عنوان یک محصول غذایی پرکاربرد و دارویی، در بازارهای داخلی و خارجی تقاضای زیادی دارد.
  • بی شک قیمت مناسب عسل، سودآوری قابل قبولی برای  تولیدکننده به همراه خواهد داشت.
  • برای شروع پرورش زنبور عسل به سرمایه اولیه متوسطی نیاز است.
  • این فعالیت در فضای باز و در کندوهای مخصوص امکان‌پذیر است.
  • زنبور عسل از شهد گل‌ها تغذیه می‌کند و نیاز به غذای مصنوعی ندارد. بنابراین با پرورش زنبور عسل و تولید عسل، موم و گرده گل، ارزش افزوده بالایی قابل کسب است.

۹_ پرورش زالو

زندگی ماشینی در حال حاضر در سبک زندگی شهرنشینی باعث عارضه‌های فراوانی شده است که در برخی مواقع طب سنتی می‌تواند پاسخگوی آن باشد و در این بستر زالو کاربرد درمانی دارد. پرورش زالو برای درمان انواع بیماری‌های پوستی، سردردها، واریس پا و …می‌تواند به‌عنوان یک کسب‌وکار زودبازده با بازار مشخص و قابل‌توسعه باشد. زالو درمانی حتی در خارج از کشور هم رواج داشته و با نام (Medicinal leech) شناخته شده است. برای بازاریابی آن خیلی دچار مشکل نخواهید بود، چون جاهایی که از زالو استفاده می‌کنند، کاملا مشخص بوده و به تبع مشتریان خاص خود را دارند.

پرورش قورباغه یکی ایده های پولساز برای روستائیان

۱۰_ پرورش قورباغه گوشتی جهت صادرات

اگر چه ممکن است برای پرورش قورباغه‌های گوشتی با چالش شرعی مواجه شوید؛ اما برای صادرات مشکلی ندارید. تا جایی که اطلاع داریم، تقاضای خوبی برای قورباغه بخصوص از سمت چین فراهم است. در مقایسه با مرغ که نهایتاً تا ۲ الی ۳ کیلوگرم وزن می‌گیرد، این قورباغه‌ها تا ۵ کیلوگرم وزن می‌گیرند و بسیار مقرون‌به‌صرفه و نتیجه‌بخش هستند.

 

 

 

ج: کسب‌وکارهای خدماتی و ترکیبی

رشد و توسعه روستاها زمینه را برای برخی ایده های پولساز در روستا فراهم نموده است که در ادامه به بعضی از آنها اشاره خواهد شد:

۱۱_ ایجاد فروشگاه سبزی و میوه

سبزی و میوه، از ارکان اصلی سفره هر خانواده‌ای است. تازگی و کیفیت این مواد مغذی، دغدغه‌ای همیشگی برای مصرف‌کنندگان، چه برای روستاییان و چه برای شهرنشینان بوده است. کمبود یا نبود فروشگاه‌های تخصصی سبزی و میوه در بسیاری از روستاها، این دغدغه را دوچندان می‌کند. با راه‌اندازی یک فروشگاه سبزی و میوه در روستا، نه تنها به سودآوری و رونق اقتصادی خود کمک می‌کنید، بلکه طراوت و تازگی را به سبد غذایی خانواده‌های روستایی هدیه می‌دهید.

نیاز دائمی مردم به سبزی و میوه، تضمینی برای بازار فروش مناسب این کسب‌وکار است. چرا که استفاده از سبزی برای بیشتر غذاهای ایرانی چیزی غیر قابل انکار است. از آنجایی که بیشتر روستائیان در مزارع خود سبزی کشت می‌کنند، لذا افرادی که سبزی ندارند باید از دوستان یا همسایگان خود این مواد غذایی را تامین کنند. در بسیاری از روستاها، رقابت در زمینه فروش کم است. از این رو فرصت رشد و پیشرفت برای شما فراهم خواهد بود. شما با کمی خلاقیت، می‌توانید از یک فضای کوچک استارت کار را بزنید.  از همه مهمتر اینکه این شغل فرصتی برای تعامل و ارتباط با مردم روستا و ایجاد حس رضایت در آنها فراهم می‌‌کند.

۱۲_ فروش صنایع‌دستی و محلی

در برخی از روستاها، خانم‌های خانه‌دار باسلیقه ، انواع صنایع‌دستی متنوع را طراحی و تولید می‌کنند. شما می‌توانید از این محصولات برای کسب درآمد استفاده کنید. این محصولات در بین شهرنشینان طرفداران زیادی دارد و خیلی از افراد قیمت‌های خوبی برای خرید آن پرداخت می‌کنند. پس شما می‌توانید از افرادی که در این زمینه فعالیت دارند استفاده کرده و یک کارگاه کوچک با سرمایه کم راه‌اندازی کنید. به زودی این محصولات با انجام تبلیغات در اختیار فروشگاه‌ها قرار خواهند گرفت. در ضمن اگر موفق عمل کنید، می‌توانید این محصولات را به کشورهای خارجی  نیز صادر کنید.

سوپرمارکت یکی از ایده های پولساز یزای روستائیان

۱۳_ راه‌اندازی سوپرمارکت

تمایل به‌راحتی یکی از مهم‌ترین خواسته‌های بشر است. شما می‌توانید از همین تمایل استفاده کنید و با راه‌اندازی یک سوپرمارکت که اکثر اجناس را در خود داراست، درآمدزایی کنید. شما با راه‌اندازی سوپرمارکت به اهالی منطقه محصولات موردنیازشان را می‌رسانید، بی‌آنکه نیاز باشد برای رفع حاجت تا شهر بروند.

۱۴_ ارائه خدمات جانبی برای کشاورزان

علاوه بر کشاورزی سنتی، ایده‌های نوینی در زمینه  خدمات جانبی کشاورزی وجود دارند که می‌توانند به رونق اقتصادی و آبادانی روستاها کمک کنند. برای ارائه خدمات جانبی کشاورزی، طیف وسیعی از فعالیت‌ها پیشنهاد می‌شود. از جمله تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات کشاورزی، انواع تراکتورها، موتورهای علف‌چین، پمپ‌های سم‌پاش، پمپ‌های الکتریکی انتقال آب و انواع موتورسیکلت، مشاوره و آموزش، بازاریابی و فروش محصولات، و حمل و نقل.

تأسیس یک تعمیرگاه لوازم کشاورزی در روستا می‌تواند نمونه‌ای از ارائه خدمات جانبی باشد. با توجه به تعداد زیاد ماشین‌آلات کشاورزی در روستاها، این تعمیرگاه می‌تواند نیازهای کشاورزان را در محل برطرف کند و به نفع آنها باشد.

۱۵_ داشتن فروشگاه بذر و کود و لوازم کشاورزی در روستا

در روستاها که اغلب مردم به کشاورزی مشغول هستند، لوازم کشاورزی و کود و بذر از اصلی‌ترین مواردی است که موردنیاز آن‌ها است. ازاین‌رو اگر می‌خواهید سود و درآمد بالایی داشته باشید می‌توانید یک فروشگاه کود و بذر راه‌اندازی کنید.

کلام آخر

موارد مطرح شده از امکانات بالقوه راه‌اندازی ایده های پولساز در روستا محسوب می‌شوند و البته فقط بخشی از آن را در بر می‌گیرند. دقت داشته باشید که حتما قبل از شروع به کار، برنامه ریزی دقیقی برای شروع کار خود انجام دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *