اصول موفقیت در کسب و کار چیست؟

اگرچه موفقیت برای هر کس معنای متفاوتی دارد اما برای موفقیت شغلی چندین نکته اساسی وجود دارد که باید رعایت شوند. اصول موفقیت در کسب و کار شامل داشتن مهارت حل مسئله، داشتن بینش حرفه‌ای، ماهر بودن اعضای تیم سازمان و اولویت‌بندی کارهاست. همچنین، افرادی که در راه رسیدن به موفقیت شغلی هستند باید خدماتشان را با کیفیت قابل قبولی ارائه دهند، مسئولیت‌ پذیر باشند و همیشه به فکر رشد و پیشرفت باشند. فراموش نشود که در طول مسیر موفقیت حتما باید به خودمان فرصتی برای استراحت دهیم تا مغزمان انرژی خودش را از دست ندهد و دچار فرسودگی شغلی نشویم.

اصول موفقیت در کسب و کار

برای موفقیت در کار باید برخی از اصول اساسی را رعایت کرد.

افراد زمانی می‌توانند در کارشان موفق شوند که به اصول موفقیت در کسب و کار، مبانی و روندهای صحیح رسیدن به آن آگاه باشند. چندین اصل برای موفقیت شغلی وجود دارد که شما را در طول این مسیر راهنمایی می‌کنند تا به موفقیت برسید. در ادامه به سراغ این اصول می‌رویم.

۱- مهارت حل مسئله داشته باشید

یکی از اصول اساسی موفقیت در کسب و کار، داشتن مهارت حل مسئله است زیرا همیشه چالش‌هایی در مسیر شغلی وجود دارد و شما باید برای رویارویی با آن‌ها آمادگی داشته باشید. یک مدیر موفق برای تسهیل کارها و عبور از موانع باید راه حلی پیدا کند و از این طریق به اهدافش دست یابد.

۲- موانع‌تان را شناسایی کنید

وقتی کسی هدفی دارد، همیشه محدودیت‌ها و موانعی بر سر راهش قرار می‌گیرد؛ بنابراین اولین قدم در شروع کارها، شناسایی عواملی است که در مسیرتان وجود دارد.

برای عملی کردن این راهکار می‌توانید از قانون ۲۰/۸۰ کمک بگیرید؛ این قانون می‌گوید که حدود ۸۰٪ از مواقع، افراد به دلیل وجود موانع شخصی یا مشکلات اعضای تیم به هدفشان نمی‌رسند و در ۲۰٪ از مواقع دلیل موفق نشدن، شرایط بیرونی است.

۳- بینش حرفه‌ای داشته باشید

قدم بعدی برای موفقیت شغلی، داشتن بینش حرفه‌ای است. بینش حرفه‌ای به معنای تبدیل رویاها به واقعیت است؛ به همین دلیل کارشناسان می‌گویند این اصل، یکی از اصول مهم برای موفقیت سازمان‌هاست زیرا تا زمانی که ایده‌ها عملی نشوند، موفقیتی اتفاق نمی‌افتد.

۴- ریسک‌ پذیر باشید

شجاعت و ریسک‌ پذیری یکی از مهمترین ویژگی‌هایی است که افراد باید در مسیر کاریشان داشته باشند. این افراد در حالی که ریسک‌های مالی زیادی را متحمل می‌شوند، کسب و کارشان را اداره می‌کنند و در مسیر اهدافشان قدم برمی‌دارند.

حقیقت این است که بیشتر مردم به دلیل ترس از شکست خوردن، از ریسک کردن می‌ترسند در حالی که ریسک‌های بزرگ، گاهی برای رسیدن به موفقیت ضروری هستند.

علاوه بر آن، شهامت و ریسک‌پذیری، تحمل افراد در برابر چالش‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

۵- اعضای تیم باید حرفه‌ای باشند

برای موفق شدن در کار، اعضای تیم باید صلاحیت، شایستگی، تخصص و دانش کافی برای رسیدن به اهداف داشته باشند. به خاطر داشته باشید که رسیدن به اهداف کاری از همه چیز مهمتر است و به همین دلیل برای انتخاب اعضای تیم باید تا حدودی سخت‌گیر باشید؛ افرادی را انتخاب کنید که اول از همه به موضوع کاری علاقه داشته باشند و سپس نگرش و تفکرشان در کار با شما مشترک باشد.

همه اعضای تیم باید متخصص باشند.

۶- کار تیمی را ترجیح دهید

انجام کارها به صورت تیمی، روابط بین کارمندان شرکت را بهبود می‌بخشد و محیط کاری مثبت و سرگرم‌کننده‌ای را برای آن‌ها ایجاد می‌کند. بنابراین اگرچه بسیار مهم است که کارمندان خودکفا و مستقل باشند، اما انجام دادن کارها به صورت گروهی، مسیر رسیدن به اهداف را هموارتر می‌کند.

۷- همیشه در حال یادگیری باشید

درست است که اشتیاق و علاقه یک عامل مهم در مسیر موفقیت شغلی است اما باید با دانش روز تکمیل شود. یکی از مزایای آموزش مستمر این است که باعث می‌شود از رقبای خود متخصص‌تر و ماهرتر باشیم. به عنوان مثال ممکن است ما بهترین راه حل را برای یک مشکل داشته باشیم اما بدون داشتن تخصص لازم نمی‌توانیم آن را اجرا کنیم و مشکلات را حل کنیم.

۸- کارتان باید کیفیت داشته باشد

محصولات یا خدماتی که ارائه می‌دهید باید کیفیت قابل قبولی داشته باشند تا مشتریان قبلی برای دریافت این خدمات دوباره به شما مراجعه کنند و شما را به دیگران نیز معرفی کنند.

۹- سرمایه کافی داشته باشید

سرمایه تقریبا آخرین چیزی است که مدیران کسب و کار باید نگران آن باشند زیرا طرح‌ها و ایده‌های خوب برای سرمایه‌گذاران جذاب است و آ‌ن‌ها نیازهای مالی پروژه شما را تامین می‌کنند. علاوه بر آن، در برخی از کشورها به ایده‌های خوب وام تعلق می‌گیرد و از این طریق هم می‌توانید سرمایه مورد نظرتان را به دست آورید.

۱۰- مسئولیت‌ پذیر باشید

واقعیت این است که شما مسئول موفقیت‌ها و شکست‌هایتان هستید و این ربطی به کارمندان، سرمایه‌گذاران و مشاوران شما ندارد زیرا شما آن‌ها را انتخاب کرده‌اید و باید مهارت‌های مدیریت را نیز داشته باشید. بنابراین باید مسئولیت هر فعالیت و کاری که در مجموعه‌تان انجام می‌شود را بر عهده بگیرید.

۱۱- همیشه در کارتان به فکر رشد و پیشرفت باشید

زمانی که به هدفتان رسیدید و موفق شدید، به فکر موفقیت‌های بعدی باشید. به این فکر کنید که چطور می‌توانید سرمایه‌گذاران دائمی داشته باشید و ارائه چه نوع خدماتی مردم را به مجموعه شما جذب می‌کند؛ سپس همین ایده‌ها را عملی کنید و دوباره به خودتان فرصت و فضایی برای رشد کردن و موفق شدن بدهید.

فراموش نکنید که موفقیت‌های شغلی به بازاریابی سازمان شما بستگی دارد زیرا با تبلیغات مناسب، خدمات شما به دست مشتریان هدف می‌رسد و این باعث رشد و موفقیت شما می‌شود.

همیشه به فکر رشد و پیشرفت باشید.

۱۲- اصول رهبری را یاد بگیرید

یکی از اصول رهبری کردن این است که با داشتن نگرش مثبت و تشویق و حمایت کردن، اعضای تیم‌تان را به سمت موفقیت هدایت کنید. پایبندی به اصول رهبری، محیط کاری سالم‌تری را ایجاد می‌کند و رضایت شغلی کارمندان را افزایش می‌دهد زیرا به آن‌ها احساس ارزشمندی می‌دهد و باعث می‌شود در محیط کار امنیت داشته باشند.

۱۳- مشتریانتان را بشناسید

اگر عملکرد و کیفیت مجموعه کاری شما معقول باشد، مشتریانتان افزایش می‌یابد و نتایج مثبتی خواهید گرفت اما قبل از همه این کارها باید مشتریان خاص خودتان را بشناسید و استراتژی‌های لازم برای جذب آن‌ها را عملی کنید زیرا نگه داشتن مشتریان یکی از کارهای مهم برای رسیدن به موفقیت است.

۱۴- کارها را اولویت‌بندی کنید

اولویت‌بندی کارها یکی دیگر از اصول اساسی موفقیت در کسب و کار است. به عنوان مثال تصور کنید که شما یک هدف دارید و قرار است برای رسیدن به آن تلاش کنید و کارهای مختلفی انجام دهید؛ قبل از شروع کارها باید لیستی از آن‌ها تهیه کنید و با توجه به اهمیت و ضرورت‌شان، آن‌ها را اولویت‌بندی کنید.

تصمیم‌هایی که باید در این مسیر بگیرید را تجزیه و تحلیل کنید و بررسی کنید که کدام یک از تصمیم‌ها سود بیشتری به همراه خواهد داشت. علاوه بر آن، برای رسیدن به اهدافتان سخت‌گیر باشید تا از هدف مورد نظر دور نشوید؛ این استراتژی، در رسیدن به هدف به شما کمک می‌کند.

۱۵- اهداف بزرگ را به وظایف کوچک تقسیم کنید

همه ما دوست داریم که در زمان کم به چیزهای زیادی دست یابیم و اغلب برای انجام این کارها، اهداف غیر واقعی برای خودمان تعیین می‌کنیم. جاه طلب بودن ویژگی خوبی است اما باید این نکته را هم در نظر بگیریم که میزان انجام کارها از حد توانمان بیشتر نباشد.

بنابراین به جای تعیین اهداف غیر واقعی، کارهای کوچکی را برای هر روزتان تعیین کنید و آن‌ها را انجام دهید. انجام مداوم این کارها در نهایت شما را به هدف بزرگتان می‌رسانند.

اهداف بزرگ را به وظایف کوچک تقسیم کنید

۱۶- به جزئیات و مسائل کوچک اهمیت دهید

نادیده گرفتن جزئیات کوچک می‌توانند منجر به فاجعه شوند؛ این جزئیات شامل پر کردن اسناد، انجام کارهای ساده و پیش پا افتاده یا حتی ارسال یک پیام تشکر برای مشتریان باشد. اگرچه ممکن است تاثیر آنی این کارها را نبینیم اما با گذشت زمان نتیجه آن را می‌بینیم. به عنوان مثال مشاهده می‌کنیم که مشتریان چطور از تعهد ما به کیفیت خدمات، صداقت و توجه ما به همه چیز صحبت می‌کنند. مسائل کوچک در طول زمان باعث ایجاد اعتماد و اعتبار می‌شوند.

برای مثال، نبرد هاستینگز به خاطر توجه نکردن به جزئیات کوچک شکست خورد؛ در این نبرد میخ نعل را خوب نکوبیده بودند و به همین دلیل اسب افتاد، یک سوار از دست رفت، نبرد در جنگ شکست خورد و با شکست نبرد، مملکتی نابود شد و همه این اتفاقات به خاطر میخی بود که خوب کوبیده نشده بود.

۱۷- هرگز تسلیم نشوید

مثبت اندیش باشید و شهامت تسلیم نشدن را داشته باشید. افراد موفق به راحتی دست از کارهای سخت برنمی‌دارند و برای رسیدن به اهدافشان پشتکار و استقامت دارند؛ حتی اگر شکست بخورند، دوباره از جا بلند می‌شوند و به تلاششان ادامه می‌دهند.

۱۸- سخت کار کنید

یکی دیگر از اصول موفقیت در کسب و کار، سخت کار کردن است. این که شما دائم در حال ارائه ایده‌های جدید، یادگیری مسائل مختلف و مدام به فکر پیشرفت باشید، اعضای تیم‌تان هم یاد می‌گیرند که باید مسیر را با همین روند ادامه دهند زیرا سخت کار کردن با موفقیت همراه است. البته فراموش نکنید که همیشه باید حواستان به فرسودگی شغلی باشید.

۱۹- صبور باشید

صبور باشید و بر مسیر تمرکز کنید نه بر نتیجه. موفقیت در کسب و کار نیازمند تلاش زیاد، تعهد و از همه مهمتر صبور بودن است. فرایندی که طی می‌کنید ممکن است آسان نباشد اما برای رسیدن به موفقیت باید آن را طی کنید و تنها کاری که باید انجام دهید این است که متمرکز بمانید و کمی صبور باشید تا نتیجه آن را ببینید.

۲۰- محترمانه رفتار کنید

رفتار محترمانه یعنی بدون در نظر گرفتن رتبه، میزان مهارت‌ها و سابقه کاری، با همه کارمندان و حتی مشتریان رفتار یکسانی داشته باشید. این اصل به شما کمک می‌کند تا محیط کاری سالم‌تری داشته باشید و سایر کارمندان هم به چنین رفتاری اهمیت دهند.

رفتار محترمانه یکی از اصول رسیدن به موفقیت شغلی است.

۲۱- یک روز در هفته را به خودتان اختصاص دهید

بهتر است حداقل یک روز در هفته را بدون کار کردن سپری کنید و این را به عنوان قانونی برای زندگیتان در نظر بگیرید. سعی کنید حتی از طریق گوشی موبایل، لپ تاپ، تبلت، شبکه‌های اجتماعی، دفتر برنامه‌ریزی و هر چیز دیگری، با مسائل کاری ارتباطی نداشته باشید و کاملا آفلاین باشید. به جای آن وقتتان را با دوستان، خانواده و حتی با خودتان سپری کنید؛ به کارهای شخصی‌تان رسیدگی کنید، استراحت کنید، تفریح و سرگرمی داشته باشید و هر کاری به جز کارهای شرکت را انجام دهید.

درست است که شبکه‌های اجتماعی به پیشرفت کسب و کارهای مدرن کمک می‌کند اما زیاده‌روی در هر چیزی بد است؛ به همین دلیل در این زمان حتی نسبت به تماس‌های مداوم، ایمیل‌های باز نشده و… بی اعتنا باشید و وقتتان را کاملا صرف فعالیت‌های غیر کاری کنید زیرا مغز به استراحت نیاز دارد تا انرژی‌اش را از دست ندهد. کار زیاد می‌تواند به سلامت جسمانی و روانی آسیب برساند و ما را دچار فرسودگی شغلی کند.

کلام آخر

اصول موفقیت در کسب و کار شامل نکات اولیه برای شروع و موفق شدن در هر کاری است. این اصول افراد را برای مشکلات و شکست‌های موجود در مسیر شغلی آماده می‌کنند و به آن‌ها یاد می‌دهد که باید قبل از شروع کارها چه اقداماتی را انجام دهند تا احتمال موفقیت‌شان در کار افزایش یابد.

منابع:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *