علت عدم تمرکز چیست؟ فکر کردن به چیزهای مختلف کاملا طبیعی است، بهویژه زمانی که نیاز به تمرکز دارید. یک مطالعه علمی در سال ۲۰۱۰ نشان داد که ما در ۴۷ درصد از زمان بیداریمان، در حال فکر کردن به چیزهای مختلف و نامرتبط هستیم. (مطالعه علمی) اما نگران نباشید! با یادگیری برخی راهکارها و رعایت چند نکته، میتوانید توجه و انرژی ذهنیتان را متمرکز کنید.
در ادامه این مطلب آموزشی به این موضوع پرداختهایم که دلایل عدم تمرکز چیست و چطور میتوانید آن را بهبود دهید. لطفا با پتانسیل همراه باشید.
علت عدم تمرکز چیست؟
عدم تمرکز به شرایطی اشاره دارد که محرکهای بیرونی یا درونی توجه و انرژی فرد را درگیر میکنند و بهرهوری و عملکرد فرد را کاهش میدهند. همه افراد در بازههای زمانی خاص عدم تمرکز را تجربه میکنند.
در حقیقت نمیتوان یک یا دو مورد مشخص را نام برد و به سادگی گفت که دلایل عدم تمرکز چیست. عوامل روانی، اضطراب، تمایلات، شبکههای اجتماعی، سبکزندگی، خواب و تغذیه، بیماریها، حواسپرتیهای محیطی و… از جمله مواردی هستند که روی تمرکز و توجه تاثیر میگذارند.
دلایل عدم تمرکز چیست: ۸ دلیل پزشکی
عدم تمرکز میتواند دلایل پزشکی و غیر پزشکی داشته باشد و اگر این علل را بشناسید، میتوانید به شکل مطلوب تصمیمگیری و اقدام کنید. در ادامه با رایجترین دلایل پزشکی عدم تمرکز آشنا خواهید شد.
۱_ ADHD: ذهن پر سرعت
اختلال کمتوجهی – بیشفعالی که تحتعنوان ADHD شناخته میشود، افراد به سمت رفتارهای تکانشی و عدم تمرکز سوق میدهد. تجربه نوسانات خلقی و ناتوانی در مدیریت زمان از دیگر نشانههای این بیماری است.
مثال: دانشآموزی که هنگام مطالعه یا انجام تکالیف دائما حواسپرت است و نمیتواند برای مدت زمان طولانی روی وظایفش متمرکز شود، صبور نیست، نمیتواند آرام بنشیند و توان برنامهریزی ندارد، لازم است برای بررسی و تشخیص ADHD اقدام کند.
۲_ اضطراب: یک تهدید مبهم
اضطراب و نگرانی در مغز نیاز به انرژی دارد و این موضوع به شما اجازه نمیدهد که روی چیزهای مهم متمرکز شوید. (مطالعه علمی) در حقیقت، مغز ما تجربه اضطراب را مهمترین موضوع موجود میداند و با تغییر افکار، ضربان قلب، تنفس، تعرق و… سعی دارد این مشکل را برطرف کند.
مثال: کارمندی را در نظر بگیرید که ترس از شکست خوردن در کار دارد و دائما مضطرب میشود. این کارمند نمیتواند روی وظایف شغلیاش متمرکز شود و در بلندمدت پیشرفت شغلی را تجربه کند.
۳_ افسردگی (علت عدم تمرکز چیست؟)
افسردگی یک اختلال خلقی پیچیده است که ذهن و جسم افراد را تسخیر میکند. افسردگی روی احساسات، افکار، نگرش، خواب، اشتها و سطح انرژی افراد تاثیر میگذارد. افسردگی از شایعترین اختلالات روانی در جهان است و از اصلیترین علل عدم تمرکز در افراد به شمار میرود.
مثال: زمانیکه یک نیروی کار با افسردگی دستوپنجه نرم میکند، در محیط کار بدحالیهای مختلف و خلقمنفی را شاهد خواهد بود. همانطور که اشاره شد، افسردگی باعث ایجاد احساس بیارزشی، غم، بیعلاقگی، بیاشتهایی و خستگی در این فرد میشود و سطح انرژی او را پایین میآورد.
۴_ تاثیر دارو: تغییر شیمی مغز
مادههای دارویی در بدن ما تغییر ایجاد میکنند. این تغییرات بر عملکرد ارگانها، سیستمها و روان ما اثر میگذارند. آگاهی داشتن از اثر داروها بر تمرکز به شما کمک میکند با آگاهی بیشتر اقدام کنید و به شکل مطلوب تصمیمگیری کنید.
داروهای زیر میتوانند علت عدم تمرکز در افراد باشند:
- داروهای خوابآور
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای ضد آلرژی
- داروهای فشارخون
- داروهای شلکننده عضلات
- بیشتر بخوانید: موفقیت چیست؟
- بیشتر بخوانید: چگونه به موفقیت برسیم
۵_ مشکلات تیروئید: منشاء خستگی و کمبود انرژی
غده تیرویید که در جلوی گردن قرار گرفته است، وظیفه تولید هورمونهای تنظیم متابولیسم بدن، رشد، دمای بدن و… را برعهده دارد. مشکلات تمرکز و حافظه، افسردگی، اضطراب و… اغلب ناشی از اختلالات تیروئید هستند.
مثال: فردی که دائما احساس خستگی دارد و نمیتواند تمرکز کند، ممکن است به کمکاری تیروئید مبتلا باشد. این فرد با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش میتواند از این موضوع مطلع شود.
۶_ ضربه دیدن سر: زنگخطر توجه و تمرکز
علت عدم تمرکز چیست؟ طبق گزارشها، شایعترین مشکلی که بهدنبال حادثه و صدمه دیدن سر ایجاد میشود، مشکلات توجه و تمرکز است. آسیب به جمجمه، ضربه مغزی شدن یا آسیبهای خفیف همگی میتواند سبب بروز مشکلات توجه و تمرکز شود.
علائم تشخیص صدمه دیدن سر شامل موارد زیر است:
- سردرد
- احساس سرگیجه
- حالت تهوع
- احساس گیجی
- تغییرات شخصیتی
- مشکلات بینایی
- از دست دادن حافظه
- تشنج
۷_ اختلالات یادگیری: یک مغز متفاوت
افرادی که اختلالات یادگیری دارند، در فراگیری مهارتهای خواندن، نوشتن و محاسبه مشکل جدی دارند و قدرت حافظه و تمرکز آنها پایین است.
اما انواع اختلال یادگیری و علت کاهش تمرکز چیست؟
- دیسکلکولیا: افراد مبتلا به این اختلال در محاسبه و تشخیص الگوهای عددی مشکل دارند.
- نارساخوانی: این اختلال خواندن کلمات ساده و نوشتن املای صحیح لغات را دشوار میکند.
- بیشفعالی: افراد بیشفعال در بهخاطرسپاری و تمرکز کردن دچار مشکل هستند.
شایعترین علائم و نشانههای اختلال یادگیری شامل مواردی مثل حافظه ضعیف، حواسپرتی، عدم توانایی دنبال کردن دستورالعملها، ضعف در نوشتن، ضعف در خواندن و عدم هماهنگی در دستها و چشمها است.
۸_ اوتیسم
علت عدم تمرکز چیست؟ اوتیسم یک اختلال عصبی رشدی است که تعاملات اجتماعی و رفتار افراد مبتلا را دشوار میسازد. درحال حاضر، تعداد زیادی از افراد در سراسر جهان به این اختلال مبتلا هستند.
مثال: یک کودک مبتلا به این اختلال، بهجای اینکه به چشمان فرد مقابل نگاه کند، ترجیح میدهد به محیط اطراف خود نگاه کند. این کودک یک رفتار یا صدا را بهصورت مکرر تکرار میکند و توانایی پایینی در درک کنایهها و شوخیها دارد.
مهمترین نشانههای اوتیسم شامل موارد زیر است:
- مشکل در برقراری تماس چشمی
- عدم علاقه به تجربه بازیهای اجتماعی
- تکرار حرکات و صداها
- هوش هیجانی پایین و عدم درک احساسات دیگران
- حساسیت زیاد به محرکهای محیطی (نور، لمس، صدا)
اوتیسم و سایر اختلالهای روانی روی توانایی تمرکز اثر مستقیم دارند. تا اینجا با مهمترین دلایل پزشکی عدم تمرکز آشنا شدید اما این موضوع میتواند دلایل غیر پزشکی داشته باشد. در ادامه با این دلایل آشنا خواهید شد.
علت کاهش تمرکز چیست: ۶ دلیل غیر پزشکی
برای افزایش بهرهوری و افزایش کیفیت زندگی لازم است علل رایج و غیر پزشکی عدم تمرکز را بشناسید و آنها را تخریب کنید. در ادامه با ۶ دلیل کاهش تمرکز و توجه آشنا خواهید شد.
۱_ استرس: یک دشمن پنهان
استرس یک واکنش ذهنی و جسمی بدن به تغییرات و تهدیدها است. استرس بخشهایی از مغز را فعال میکند که مربوط به بقا است و در نتیجه، بخشهایی که مسئول توجه و تمرکز هستند به انرژی کافی دسترسی نخواهند داشت.
پس از تجربه استرس ممکن است احساس خستگی کنید، تحریکپذیر شوید یا کاهش تمرکز، فراموشی، مشکل خواب، سردرد، تغییر در اشتها یا مشکلات گوارشی را تجربه کنید. در صورت مشاهده چند مورد از این علائم، بهتر است برای مدیریت استرس و درمان عدم تمرکز اقدام کنید.
۲_ گرسنگی: دشمن هوشیاری مغز
مغز ما برای فعالیت کردن به انرژی نیاز دارد و این انرژی را از قندخون تامین میکند. با پایین آمدن قندخون، عملکرد مغز و سطح تمرکز کاهش مییابد و بدحالیهای مختلف را تجربه خواهید کرد.
مثال: اگر دوران تحصیلتان را کمی مرور کنید، لحظاتی را به یاد خواهید آورد که با وجود احساس گرسنگی به مطالعه کردن پرداختهاید. گرسنگی روی قدرت حافظه، سطح تمرکز و عملکرد شناختی شما تاثیر منفی میگذارد و با ایجاد احساس ضعف، خستگی و بیحالی شما را به سمت اهمالکاری هل میدهد.
۳_ شبکههای اجتماعی: جنگ جلب توجه
استفاده بیشازحد از شبکههای اجتماعی و اعتیاد به فضای مجازی سبب افزایش حواسپرتی و کاهش تمرکز خواهد شد. اگر برای استفاده از شبکههای اجتماعی برنامهریزی نداشته باشید، افسردگی، اضطراب و کاهش رضایتمندی را تجربه خواهید کرد.
تصور کنید در حال ترجمه یک متن تخصصی هستید و ۲۰ دقیقه طول کشیده است تا روی این کار متمرکز شوید اما یک نوتیفیکیشن دریافت میکنید. روی این نوتیفیکیشن کلیک میکنید، وارد فضای مجازی میشوید و در نهایت به خودتان میآیید و میبینید که که چند ساعت از روزتان را از دست دادهاید.
۴_ چند وظیفهای بودن: دشمن کارایی و عملکرد
علت عدم تمرکز چیست؟ مغز انسان برای انجام چند کار بهصورت همزمان طراحی نشده است و مالتی تسکینگ بودن به ذهنتان آسیب جدی میزند. بههمین خاطر، یکی از مهمترین علل کاهش تمرکز، پریدن از یک کار به کار دیگر است.
یک کارمند را در نظر بگیرید که در حال نوشتن گزارش است و همزمان، پیامهای تلگرام را هم چک میکند. این کارمند مالتی تسکینگ را انتخاب کرده است، چیزی که برخلاف طبیعت مغز اوست.
- بیشتر بخوانید: انجام کارهای بیشتر در زمان کمتر
- بیشتر بخوانید: کدام کارها را صبح ها انجام دهیم؟
۵_ کمبود خواب: بازسازی ذهن و جسم
کمبود خواب عملکرد سلولهای مغزی را تحتتاثیر قرار میدهد و قدرت تمرکز را پایین میآرود. کارکنانی که بهصورت شیفتی کار میکنند، در طول روز احساس خستگی و خوابآلودگی دارند و این کمبود خواب، عملکرد آنها را کاهش میدهد.
بهاندازه کافی بخوابید و سلولهای مغزیتان را ترمیم و شارژ کنید.
۶_ رژیم غذایی ناسالم (قند و چربی: دشمن تمرکز)
مصرف بیشازحد شکر، افزایش سریع قندخون را به همراه دارد و این موضوع سطح انرژیتان را پایین میآورد. علاوهبر قند، مصرف چربی باعث التهاب در بدن میشود و عملکرد مغز را مختل میکند.
دانشآموزی که قبل از امتحان قند، شکلات یا فستفود مصرف میکند، در ابتدا سطح انرژی بالایی خواهد داشت. به مرور سطح انرژی او کاهش مییابد، احساس خوابآلودگی به او دست میدهد و نمیتواند بهخوبی تمرکز کند.
- بیشتر بخوانید: برای موفقیت باید چیکار کرد؟
- بیشتر بخوانید: فرمول موفقیت
- بیشتر بخوانید: انواع موفقیت
راهکارهای درمان عدم تمرکز
حالا که فهمیدیم علت کاهش تمرکز چیست، میتوانیم منشاء این موضوع را در خودمان جستجو کنیم و راهکار مناسب برای درمان عدم تمرکز را انتخاب کنیم. در ادامه با مهمترین راهکارهای بهبود تمرکز آشنا خواهید شد.
۱_ تایم باکسینگ: غوطهوری در کارها
در برنامهریزی به روش تایمباکسینگ لازم است کارهایتان را به بخشهای کوچک تقسیم کنید و برای این بخشها زمان مشخص در نظر بگیرید. زمانیکه وظایفتان را شفاف میکنید و در هر بازه زمانی روی یک کار متمرکز میشوید، حواسپرتیهای شما به حداقل میرسد و این شانس را دارید که احساس غوطهوری را تجربه کنید.
غوطهوری یعنی دستیابی به بالاترین سطح تمرکز، غرق شدن در یک کار و جدا از شدن محیط اطراف.
مثال: فرض کنید میخواهید یک پروژه تخصصی را به اتمام برسانید و تصمیم میگیرید هر روز ۲ ساعت از زمانتان را به این پروژه اختصاص دهید. تایمباکسینگ به شما کمک میکند روی بخشهای مختلف پروژه بهصورت جداگانه متمرکز شوید.
۲_ ورزش کنید: کلید دنیای خوبحالی
میخواهید استرس کمتری داشته باشید؟ هومورنهای شادی را تجربه کنید؟ بهتر بخوابید؟ به رشد سلولهای مغزیتان کمک کنید؟ ورزش کنید! با ورزش کردن عملکرد مغز، حافظه و تمرکزتان بهبود مییابد.
دانشآموزی را در نظر بگیرید که میخواهد چند ساعت از امروزش را به مطالعه کردن اختصاص دهد. پس از یک مدت زمان مشخص (معمولا ۵۲ دقیقه) ذهن این دانشآموز خسته میشود و نیاز به استراحت و بازسازی دارد.
یک ورزش هوازی از بهترین روشهای استراحت کردن، اکسیژنرسانی به مغز و افزایش بازدهی است.
چند ایده کاربردی برای ورزش کردن و استراحت دادن به ذهن:
- پیادهروی و دویدن را امتحان کنید.
- یوگا، پیلاتس و تمرینات کششی را انجام دهید.
- محیطهای جدید مثل باشگاه، پارک یا استخر را انتخاب کنید.
- شنا کنید یا یوگا در آب را تجربه کنید.
- در زمان استراحت روپایی یا طناب بزنید.
- بازیهای گروهی و خلاقانه بسازید.
علاوهبر ایدههای بالا، میتوانید عبارت “ورزش هوازی” یا “aerobic exercise” را در یوتیوب جستجو کنید. با این کار به حجم وسیعی از ویدیوهای آموزشی دسترسی دارید و میتوانید تمرینات ورزشی هوازی را همزمان با ویدیوها انجام دهید.
- بیشتر بخوانید: مدیریت زمان چیست؟
- بیشتر بخوانید: مزایای مدیریت زمان
- بیشتر بخوانید: برنامه ریزی معکوس چیست؟
- بیشتر بخوانید: بهترین تکنیک های برنامه ریزی
۳_ تغذیه سالم (دلایل عدم تمرکز چیست)
غذایی که میخوریم بهصورت مستقیم بر سطح تمرکز و تواناییهای شناختی ما اثر میگذارد. یک مطالعه علمی صورت گرفته در سال ۲۰۱۸ نشان داد که یک رژیم غذایی ناسالم و کمبود ویتامینها سبب کاهش تمرکز در افراد میشود. (مطالعه علمی)
علت عدم تمرکز چیست؟ تغذیه اثر جدی بر قدرت تمرکز دارد و به همین خاطر، در ادامه فهرستی از مواد غذایی اثرگذار بر مغز و ذهن را معرفی کردهایم.
مواد غذایی مفید برای مغز و قدرت تمرکز به شرح زیر است:
- میوهها و سبزیجات
- چربی های سالم
- غلات کامل، حبوبات و آجیل
- آمینواسیدها
- ویتامنهای B1، B6، B12 و B9
- ویتامین B4، آهن، ید
- ویتامین D
- هیدراته کردن بدن و آب
- مصرف اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ و رعایت تناسب
۴_ درمان شناختی رفتاری: ابزار تحول ذهنی
CBT به شما کمک میکند افکار منفی و ناکارآمدتان را بشناسید و آنها را با افکار مثبت و کمک کننده جایگزین کنید. شواهد علمی نشان داده است که CBT از موثرترین روشهای افزایش تمرکز و درمان ADHD است.
درمان شناختی رفتاری (CBT) ابزار شناسایی تغییر در الگوهای ذهنی است.
۵_ فعالانه توجه کنید: کلید افزایش بازدهی
برخی از افراد میتوانند چند برابر دیگران بازدهی داشته باشند. یعنی به خوبی بلدند ذهنشان را درگیر و فعال نگهدارند و با ۱ ساعت فعالیت، به اندازه چند ساعت دیگران نتیجه بگیرند.
با استفاده از ایدههای زیر سطح بازدهیتان افزایش دهید:
- اگر دانشآموز هستید، سر کلاس کاغذ و خودکار داشته باشید و بنویسید.
- ویدیوی آموزشی را متوقف کنید و چند دقیقه استراحت کنید.
- حین مطالعه یا کار کردن اگر اتفاق خوبی را تجربه کردید، دستانتان را بالا ببرید و با صدای بلند هورا بکشید.
- کار را متوقف کنید و چند دقیقه ورزش هوازی انجام دهید.
- اگر در حال گفتگو هستید، سوالات خوب بپرسید تا ذهنتان درگیر شود.
- اجازه ندهید اتفاقات بیرونی و حواسپرتیها مانع تمرکزتان شوند.
۶_ آب بنوشید (درمان عدم تمرکز)
کم آبی بدن حتی اگر خفیف باشد، تمرکزتان را کاهش میدهد. همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید و قبل از اینکه احساس تشنگی کنید، آب بنوشید. در این مقاله (دلایل عدم تمرکز چیست) به تاثیر قند بر تمرکز اشاره کردیم. توجه داشته باشید که آب جایگزین خوبی برای نوشیدنیهای شیرین است.
مثال: ورزشکاران حرفهای اهمیت هیدراته بودن بدن را به خوبی متوجه شدهاند. کمآبی عملکرد این افراد را کاهش میدهد و سبب بروز علائمی مثل خستگی، کاهش توانایی، افزایش احتمال آسیبدیدگی و… در آنها میشود.
۷_ آدامس بجوید: تکنیک افزایش هوشیاری
اثر آدامس جویدن بر تمرکز موقت است. با این وجود، آدامس میتواند سطح استرستان را پایین بیاورد و هوشیاریتان را افزایش دهد. مطالعات علمی صورت گرفته نشان دادهاند که آدامس باعث بهبود تمرکز، توجه و عملکرد میشود.
اگر آدامس جویدن را با دیگر تکنیکهای افزایش تمرکز همراه کنید، مثلا استراحت کنید، حواسپرتیها را به حداقل برسانید، به اندازه کافی بخوابید و تغذیه سالمی داشته باشید، اثر آن را مشاهده خواهید کرد.
۸_ یک محیط آرام: قدردان توجهتان باشید
اگر تمرکز ندارید، شاید به این خاطر است که ارزش و قدر توجهتان را نمیدانید. تلویزیون، نوتیفیکیشنها، پیامکها، تابلوهای تبلیغاتی، بنرهای تبلیغاتی، کسبوکارها و… همگی در تلاش هستند توجه شما را به خودشان جلب کند.
علت عدم تمرکز چیست؟ اگر در یک محیط شلوغ باشید یا خودتان را در معرض حواسپرتیهای مختلف قرار دهید، تمرکز بالا و احساس غوطهوری را تجربه نخواهید کرد.
چند راهکار موثر برای حذف حواسپرتیها:
- یک محیط مشخص را برای کار کردن در نظر بگیرید.
- نوتیفیکیشنها را غیر فعال کنید.
- تلویزیون را خاموش کنید و به اطرافیان خود بگویید که نیاز به تمرکز دارید.
- با استفاده از هدفون کاهش نویز صداهای محیطی را به حداقل برسانید.
- استراحت کنید و حواسپرتیهای ذهنی را به حداقل برسانید.
- مدیتیشن کنید تا نگرانیها توجه و انرژیتان را هدر ندهند.
- ورزش کنید و بدحالیها را با خوبحالی جایگزین کنید.
۹_ استرس را تخریب کنید: یک تجربه درونی دلپذیر
استرس بر سطح سلامت جسمی و ذهنی افراد تاثیر میگذارد. کافی است به گذشتهتان نگاهی کوتاه بیندازید تا متوجه تاثیر منفی استرس بر قدرت تمرکز شوید.
چطور استرس را مدیریت کنیم؟
- بهبود سبکزندگی: با ایجاد تغییر در تغذیه، بهبود خواب، ورزش کردن، برنامهریزی، ایجاد ارتباطات ارزشمند و… میتوانید بخش قابلتوجهی از استرسهایتان را تخریب کنید.
- تکنیکهای روانشناختی: تنفس عمیق، مدیتیشن، آرامسازی عضلات، تنفس و شمارش، درمان شناختی رفتاری و ذهنآگاهی از جمله تکنیکهای روانشناختی مدیریت استرس هستند.
۱۰_ خوب بخوابید: یک داروی فوقالعاده
کیفیت خواب روی سطح تمرکز، حافظه، عملکرد و خلقوخو تاثیر مستقیم دارد. کارمندی که به اندازه کافی نخوابیده باشد، در محیطکار احساس خوابآلودگی، تحریکپذیری و عدم بازدهی را تجربه خواهد کرد.
اگر بالای ۱۲ سال هستید، بهطور میانگین به ۸ الی ۱۰ ساعت خواب با کیفیت در شبانهروز نیاز دارید.
با رعایت نکات زیر میتوانید کیفیت خوابتان را افزایش دهید:
- در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و در یک ساعت مشخص از خواب بیدار شوید.
- در ۱ ساعت آخر بیداری سراغ صفحهنمایش نروید.
- قبل از خواب مواد غذایی محرک، کافئین و نیکوتین مصرف نکنید.
- روتین خواب و روتین صبحگاهی داشته باشید.
- قبل از خواب غذای سنگین نخورید.
این نکات ساده را احتمالا بارها شنیدهاید اما لطفا پیادهسازی این موارد را جدی بگیرید. در صورت بیتوجهی به کیفیت خواب، مغز و سیستم شناختی خود را در معرض آسیب قرار میدهید.
۱۱_ تک وظیفهای باشید: کشف قدرت بازدهی
تک وظیفهای بودن یعنی تمرکز بر روی یک کار در یک زمان. اگر همزمان با گوش دادن به موسیقی به دوستتان پیام میدهید، باید این را بدانید که مغز شما برای انجام چند کار در یک زمان (مالتی تسکینگ) طراحی نشده است.
پیشنهاد میشود تک وظیفهای بودن را در جنبههای مختلف زندگیتان جاری کنید. مثلا پنجرههای اضافی ویندوز را ببندید، از تبهای اضافی در کروم خارج شوید، وسایل الکترونیکی مزاحم را خاموش کنید و فقط روی ۱ کار متمرکز شوید.
۱۲_ تکنیک پومودورو: تحول را تجربه کنید
پومودورو یعنی گوجه فرنگی! این اصطلاح به تایمر آشپزخانه اشاره دارد و میتواند سرعت رشدتان را چند برابر کند. برای اجرای این تکنیک مدیریت زمان کافی است یک تایمر بردارید و آن را روی ۲۵ دقیقه تنظیم کنید.
در طول این ۲۵ دقیقه بدون وقفه کار کنید و سپس به مدت ۵ دقیقه استراحت کنید. در این بازه زمانی میتوانید قدم بزنید، به موزیک مورد علاقهتان گوش دهید، تحرک و فعالیت بدنی داشته باشید یا آب بنوشید. در انتها، پس از ۴ پومودورو لازم است ۳۰ دقیقه استراحت کنید.
کلام آخر
در این مطلب آموزشی به این موضوع پرداختیم که دلایل عدم تمرکز چیست و راهکارهای درمان آن را معرفی کردیم. حالا این فرصت را دارید که یک تصمیم آگاهانه بگیرید و از قدرت تمرکز در راستای دستیابی به اهداف خود استفاده کنید. از اینکه تا انتهای مقاله “علت عدم تمرکز چیست؟” با ما همراه بودید از شما متشکریم.
منابع مقاله دلایل عدم تمرکز چیست: