اگر دوست دارید کسب و کار خودتان را راهاندازی کنید اما فکر میکنید سرمایه کافی برای این کار ندارید، این مقاله برای شماست. ما در این مطلب به ۱۲ ایده برای راه اندازی کسب و کار با ۵۰ میلیون تومان میپردازیم که دو مورد از رایجترین آنها شامل موارد زیر است:
- تولید محتوا: تولید محتوا میتواند به روشهای مختلفی از جمله متنی، ویدیویی و… انجام شود و هیچکدام از این روشها به سرمایه زیادی نیاز ندارد.
- اینفلوئنسر شدن: راز موفقیت اینفلئنسرها، تولید محتوای جذاب و فعالیت مستمر در شبکههای اجتماعی است. بنابراین میبینید که وارد شدن به این شغل هم با سرمایه کم قابل اجراست.
در ادامه مطلب، ایدههای بیشتری را بهطور مفصلتر بررسی کردهایم.
ایدههایی برای راه اندازی کسب و کار با ۵۰ میلیون
ایدههای زیادی برای راه اندازی کسب و کار با ۵۰ میلیون وجود دارند که میتوانید در این قسمت با ۱۲ تا از آنها آشنا شوید و با توجه به علاقه و تخصص خود، یکی را انتخاب و کارتان را شروع کنید.
۱_ تولید محتوا
اولین ایده برای راه اندازی کسب و کار با ۵۰ میلیون، کار تولید محتوا است. تولید محتوا میتواند به صورت متنی، تصویری، ویدیویی و صوتی باشد و هیچ کدام از انواع تولید محتوا به سرمایه زیادی نیاز ندارند. انواع تولید محتوا و وسایل مورد نیاز آنها برای شروع کار، به شرح زیر است:
تولید محتوای متنی
افراد برای انجام تولید محتوای نوشتاری تنها به یک لپ تاپ و کسب آموزشهای لازم برای یادگیری این کار نیاز دارند. شما میتوانید برای سایتها و شبکههای اجتماعی مختلف، تولید محتوای نوشتاری انجام دهید.
تولید محتوای تصویری
تولید محتوای تصویری به معنای عکاسی برای کسب و کارهای گوناگون است. برای انجام این کار شما به یک دوربین حرفهای، هنر عکاسی، برخی از تجهیزات اصلی عکاسی مانند رینگ لایت و بلد بودن کار با نرمافزارهای ویرایش عکس نیاز دارید. امروزه با پیشرفت عصر دیجیتال، اکثر کسب و کارها به دنبال رشد صفحات مجازی خود در سایت یا پلتفرمهای اجتماعی هستند و شما بهعنوان تولیدکننده محتوا میتوانید بخش عکاسی آنها را انجام دهید مانند عکاسی از لباس، مواد غذایی و…
تولید محتوای ویدیویی
در حال حاضر یکی از رسانههای اجتماعی مناسب برای کسب درآمد، یوتیوب است. علاوهبر این، امروزه محتواهای ویدیویی مانند ریلز باعث رشد پیج در اینستاگرام میشود. بنابراین تولید محتوای ویدیویی برای خودتان یا دیگران ایده بسیار خوبی است. فقط کافیست یک دوربین خوب، تجهیزات ضبط ویدیو و مهارت فیلمبرداری داشته باشید و بلد باشید با نرمافزارهای ویرایش فیلم و ویدیو کار کنید.
تولید محتوای صوتی
منظور از تولید محتوای صوتی، ساخت پادکست است. شما برای ساخت پادکست به میکروفن، هدفون، پاپ شیلد و… نیاز دارید و باید بلد باشید با نرمافزارهای ویرایش صدا کار کنید.
۲_ اینفلوئنسر شدن
اولین قدم برای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر، انتخاب موضوعی است که به آن علاقه دارید. وقتی مردم میبینند شما با اشتیاق در مورد چیزی صحبت میکنید که به آن علاقه دارید، بیشتر جذب فعالیتتان میشوند. علاوهبر این، شما باید در مورد آن موضوع اطلاعات درست داشته باشید.
قدم بعدی، تولید محتوای باکیفیت و جذاب است. شما باید روزانه بهطور مستمر در پیجتان فعالیت کنید تا افراد بیشتری شما را پیدا کنند. تقریبا میتوان گفت که تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر با هیچ سرمایهای یا سرمایه بسیار کمی امکانپذیر است. برخی از هزینههای لازم برای شروع این کار شامل موارد زیر است:
- هزینه برای تبلیغات و شناخته شدن در شبکههای اجتماعی
- خرید وسایل مورد نیاز برای تولید محتوای با کیفیت مانند تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری، ایجاد فضای جذاب و…
- خرید محصولات اولیه در صورتی که پیج مربوط به کسب و کار خاصی است.
در نهایت به یاد داشته باشید که اینفلوئنسر شدن و رشد یک پیج به زمان، صبر و تلاش مستمر نیاز دارد.
- بیشتر بخوانید: شغل های ساده اما پر درآمد
- بیشتر بخوانید: راه اندازی کسب و کار با ۱۰ میلیون تومان
- بیشتر بخوانید: داستان های انگیزشی افراد موفق
۳_ همکاری در فروش
همکاری در فروش یا بازاریابی وابسته راهی عالی برای کسب درآمد غیرفعال است که به سرمایه زیادی هم نیاز ندارد.
همکاری در فروش به این معناست که شما با یک کارآفرین، فروشنده، شرکت و هر کس دیگری قرارداد میبندید و کالاها و خدمات او را در سایت یا پیجتان تبلیغ میکنید، سپس هر خریدی که از طریق تبلیغ شما انجام شود، درصدی به شما تعلق میگیرد. برای بازدهی بیشتر بهتر است محصولات یا خدماتی که تبلیغ میکنید با محتوای شما تناسب داشته باشد. بهعنوان مثال اگر سایت یا پیجی در حوزه مد و فشن دارید، با فروشندگان فعال در حوزه پوشاک و لوازم آرایش همکاری کنید.
برای شروع این کار باید راهکارهای زیر را بهکار بگیرید:
- راهاندازی سایت یا پیجی در یکی از پلتفرمهای اجتماعی
- تولید محتوا و برقراری ارتباط با مخاطبان خود
- بهکارگیری مهارتهای بازاریابی خود و انجام تبلیغات
برخی از مزیتهای شغل همکاری در فروش عبارت است از:
- کسب درآمد غیرفعال
- کار در خانه
- عدم نگرانی بایت رضایت مشتری زیرا وظیفه بازاریاب وابسته این است که فروشنده را با مصرفکننده مرتبط کند.
- راهاندازی این کسب و کار به سرمایه بسیار کمی نیاز دارد
- کار بهطور کامل دست بازاریاب است و در هر روز و ساعتی که دوست دارد میتواند کارش را انجام دهد.
۴_ دستیار شخصی
دستیار شخصی فردی است که در شرکتهای مختلف استخدام میشود و کارهای اداری آنها را انجام میدهد مانند سازماندهی جلسات کاری، برنامهریزی سفرهای کاری، پشتیبانی مشتریان، پاسخ به ایمیلها، مدیریت رویدادهای مختلف، بایگانی اسناد و مدارک و…
دستیار شخصی باید جایگاه کارفرما و شرکتی که در آن کار میکند را خوب بشناسد تا بتواند کارهایش را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. همچنین مهمترین مهارتهایی که این افراد باید داشته باشند مهارتهای ارتباطی و مدیریت زمان است زیرا آنها دائم با مشتریان و همکاران در ارتباط هستند. علاوهبر این، باید بدانند که چگونه وظایفشان را اولویتبندی و سازماندهی کنند.
بنابراین، کار کردن بهعنوان دستیار شخصی یا دستیار مجازی نیز به سرمایه زیادی نیاز ندارد؛ تنها باید مهارتهای لازم برای این کار را یاد بگیرید.
- بیشتر بخوانید: مهارت پولساز
- بیشتر بخوانید: سایت های کسب درآمد
- بیشتر بخوانید: کارآفرینی با سرمایه کم
۵_ برنامهریز رویدادها
اگر مهارتهای مدیریتی قوی دارید و به دنبال راهاندازی شغلی با کمترین سرمایه ممکن هستید، برنامهریزی رویداد یکی از بهترین گزینهها برای شماست.
برنامهریز رویداد کسی است که مسئول سازماندهی و مدیریت مهمانیهای مهم، جشنهای مختلف و رویدادهای شرکتی مانند سالگرد افتتاح شرکت و… است. این افراد صفر تا صد کارها را انجام میدهند. بهعنوان مثال مکان مناسب را انتخاب و رزرو میکنند، تجهیزات لازم را اجاره میکنند، بر طراحی و چیدمان نظارت دارند و در نهایت طبق میزان بودجهای که تعیین شده است، تمام کارها را انجام میدهد.
یکی دیگر از مهارتهای ضروری که برنامهریزان رویداد باید داشته باشند، مهارتهای ارتباطی و بین فردی است. برای موفقیت در این شغل، این افراد باید با شرکتها و سازمانهای مختلف، نمایشگاهها، آدمهای گوناگون و… در ارتباط باشد تا بتواند پروژههای بیشتری بگیرند. علاوهبر این، داشتن مهارتهای ارتباطی برای یک برنامهریز رویداد باعث افزایش رضایت مشتریان و در نتیجه افزایش کیفیت خدمات آنها میشود.
سایر مهارتهایی که این افراد باید داشته باشند شامل مهارتهای سازمانی، مهارت تصمیمگیری و حل مسئله، توانایی مدیریت چندین وظیفه، پر انرژی بودن و توجه به جزئیات است.
۶_ خدمات ترجمه
انجام خدمات ترجمه یکی دیگر از ایدههایی است که با سرمایه کم قابل اجراست.
اگر به زبان دوم مسلط هستید، میتوانید بهعنوان یک مترجم کسب درآمد کنید. مترجمان با روشهای گوناگونی درآمد کسب میکنند از جمله پروژههای مختلفی میگیرند و از خانه کار میکنند، در شرکتهایی که با سایر کشورها در ارتباط هستند استخدام میشوند، کار تدریس انجام میدهند و جالب است بدانید که همه این کارها با ۵۰ میلیون تومان امکانپذیر است زیرا یک مترجم برای انجام کارش تنها به یک لپتاپ نسبتا معمولی نیاز دارد.
البته لازم است ذکر کنیم که کار کردن بهعنوان یک مترجم نیازمند داشتن مدرک تخصصی است مانند مدرک تحصیلی در رشتههای مرتبط با زبان یا مدرک رسمی از آموزشگاههای زبان معتبر زیرا مترجمی یک کار بسیار حساس است.
- بیشتر بخوانید: چگونه ماهی ۴۰ میلیون درآمد داشته باشیم
- بیشتر بخوانید: شغل های میلیاردی در ایران
- بیشتر بخوانید: شکست های افراد موفق
پیشنهاد ویژه: روانشناسی پول
۷_ تدریس
یکی دیگر از راهکارها برای راه اندازی کسب و کار با ۵۰ میلیون، تدریس است. شما میتوانید در هر زمینهای که به آن علاقهمند هستید و در آن تخصص دارید، به دیگران آموزش دهید از جمله موسیقی، زبان انگلیسی، کارگاههای مختلف روانشناسی مانند مهارتهای زندگی، آشپزی، دیجیتال مارکتینگ، آموزشهای تخصصی مانند برنامهنویسی و…
آموزش میتواند هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی انجام شود که امروزه آموزش مجازی طرفداران بیشتری دارد زیرا افراد از هر جای دنیا میتوانند در کلاسها شرکت کنند و نیاز نیست برای رفت و آمد هزینه کنند یا وقت بگذارند. علاوهبر این، اگر به زبان انگلیسی تسلط دارید، میتوانید از سراسر دنیا مخاطب جذب کنید و درآمد دلاری به دست آورید. یکی دیگر از روشهای تدریس، ساخت ویدیوهای آموزشی و فروش آنها به صورت پکیج است.
همانطور که میبینید، تدریس به سرمایه خاصی نیاز ندارد و تنها هزینههای مورد نیاز برای این شغل ممکن است شامل کسب دانش تخصصی در یک زمینه خاص، اجاره مکان مناسب برای آموزش، اینترنت پرسرعت و تبلیغ برای جذب مخاطب باشد.
۸_ برنامهنویسی
شغل برنامهنویسی یک انتخاب عالی برای افرادی است که عاشق کار با کامپیوتر و کدنویسی هستند. این افراد با استفاده از مهارتهای خود، اپلیکیشنهای مختلفی را طراحی و مدیریت میکنند.
حیطه برنامهنویسی دارای بخشهای گوناگونی است که افراد میتوانند در یکی از این بخشها مشغول به کار شوند از جمله توسعهدهنده نرمافزار، توسعهدهنده وب، توسعهدهنده اپلیکیشن، امنیت سایبری و برنامهنویس سختافزار. امکانات لازم برای فعالیت در این حوزه شامل موارد زیر است:
- داشتن اینترنت پرسرعت
- داشتن یک لپتاپ مناسب
- گذراندن دورههای تخصصی و کسب مدرک
به غیر از دو مورد اول، برنامهنویسان میتوانند خیلی راحت با حداقل هزینه و حتی رایگان، یعنی از طریق خودآموزی و گذراندن دورههای آموزشی آنلاین این مهارت را یاد بگیرند و درآمد زیادی از آن به دست آورند. برخی از این دورهها عبارتند از Codeacademy، Coursera، edX، Udemy و AgupieWare.
افراد در حیطه برنامهنویسی به روشهای متفاوتی میتوانند کسب درآمد کنند از جمله:
- استخدام در شرکتهای مختلف
- کار به صورت فریلنسری
- آموزش و تدریس برنامهنویسی به صورت گروهی، خصوصی، حضوری، آنلاین و حتی راهاندازی یک سایت آموزشی یا کانال یوتیوب
- طراحی اپلیکیشنهای مختلف و فروش آنها
- ارائه ایدههای خلاقانه به دیگران
- انجام پروژههای دانشجویی
- بیشتر بخوانید: کسب درآمد دلاری
- بیشتر بخوانید: شغل های پردرآمد برای خانم ها
- بیشتر بخوانید: کسب درآمد بدون سرمایه
۹_ مدیریت شبکههای اجتماعی
مدیریت شبکههای اجتماعی یک شغل نسبتا جدید است که به مهارتهای زیادی نیاز دارد اما سرمایه زیادی نمیخواهد. تنها سرمایه لازم برای شروع این کار، داشتن یک موبایل و لپتاپ مناسب است. نحوه انجام این کار و کار با نرمافزارها و اپلیکیشنهای مورد نیاز مانند فتوشاپ را میتوانید به صورت خودآموزی و رایگان از طریق ویدیوهای آموزشی گوناگون به دست آورید.
همچنین، گذراندن دورههای تخصصی در زمینههای بازاریابی، مدیریت و ارتباطات میتواند برای این کار یک مزیت بهشمار رود. وظایف مدیران شبکههای اجتماعی به شرح زیر است:
- مدیریت زمان برای انتشار به موقع محتوا
- داشتن مهارتهای ارتباطی برای تعامل با کاربران و همکاری با اعضای تیم
- خلاقیت و توانایی تولید محتوا
- بهکارگیری استراتژیهای ویژه برای افزایش تعداد کاربران و رشد یک کسب و کار
- ارزیابی و تجزیه و تحلیل دادههای پیج برای بررسی پیشرفت و بهکارگیری روشهایی برای بهبود عملکرد
- مدیریت مراسم و کمپینهای ویژه
یکی از مزیتهای این شغل این است که افراد میتوانند بهراحتی از خانه کارشان را انجام دهند. علاوهبر این، حتی میتوان با شرکتهای خارجی قرارداد بست و درآمد دلاری کسب کرد.
۱۰_ آشپزی و شیرینیپزی
اگر به آشپزی، شیرینیپزی و حتی کیکپزی علاقهدارید، انجام این کار در خانه بهترین ایده برای راه اندازی کسب و کار با ۵۰ میلیون است.
برای شروع آشپزی یا شیرینیپزی در خانه، هزینههای شما شامل موارد زیر است:
- خرید مواد اولیه مانند آرد، روغن، شکر، قالبهای مخصوص و…
- خرید لوازم اصلی مانند همزن، فر و…
- بازاریابی و جذب مشتری از طریق پخش تراکت، ساختن پیج در شبکههای اجتماعی مختلف و انجام تبلیغات در آن پلتفرمها و هر نوع اطلاعرسانی دیگری
- هزینه برای شرکت در دورههای مختلف و کسب آموزشهای حرفهای و مدارک گوناگون
شما میتوانید برای جذب بیشتر مشتری، به کار خود تنوع بدهید. مثلا در حال حاضر اکثر افراد باشگاه میروند و به فکر لاغر شدن هستند، بنابراین شما میتوانید غذاها و کیکهای رژیمی در منوی محصولاتتان داشته باشید. همچنین برخی از افراد برای مهمانیها و مجالس خود به دنبال فینگرفود هستند، میتوانید این آیتمها را هم داشته باشید.
کیکپزی هم ایده بسیار خوبی است زیرا اکثر افراد برای مناسبتهای گوناگون مانند تولد، شب یلدا، دورهمیهای دوستانه و… کیک میگیرند. علاوهبر این، این کار به سرمایه زیادی نیاز ندارد.
۱۱_ ساخت محصولات دستساز
کارهای هنری زیادی وجود دارند که شما میتوانید یکی از این کارها را با سرمایه کم در خانه شروع کنید و درآمد خوبی به دست آورید از جمله شمعسازی، صابونسازی، ساخت زیورآلات، ظروف سفالی و سرامیکی، مجسمه، جعبه و باکسهای کاربردی، نقاشی، خطاطی، وسایل چوبی، محصولات چرمی، بافندگی و قلاببافی و…
اگر به ساختن وسایل دستساز علاقه دارید، باید با پشتکار کافی تلاش کنید و در یکی یا چند تا از این حوزهها کارتان را شروع کنید. توصیه ما به شما، انتخاب یک حوزه و متخصص شدن در همان حوزه است زیرا اگر در کاری تجربه و تخصص به دست آورید، میتوانید خدمات با کیفیتتری ارائه دهید و پول بیشتری هم دریافت کنید.
یکی از مهارتهای اصلی برای انجام این کارها، خلاقیت زیاد است زیرا در برخی شرایط هیچ الگویی ندارید و مجبورید طرح اولیه را خودتان طراحی کنید.
هزینههای اصلی برای ساخت محصولات دستساز شامل موارد زیر است:
- هزینه برای کسب آموزش و گذراندن دورههای حرفهای
- تبلیغات و جذب مشتری
- خرید لوازم اولیه
۱۲_ خیاطی
آخرین راهکار برای راه اندازی کسب و کار با ۵۰ میلیون، خیاط شدن است. اگر بخواهید کار خیاطی را در خانه انجام دهید، بهراحتی و با سرمایه کم میتوانید کارتان را شروع کنید. هزینههای شروع خیاطی عبارتند از:
- خرید چرخ خیاطی
- اتو
- لوازم و تجهیزات خیاطی مانند نخ، قیچی، سوزن، کاغذ الگو و…
- کسب آموزش و گذراندن دورههای خیاطی
- انجام تبلیغات برای جذب مشتری
شما میتوانید در هر زمینهای که دوست دارید خیاطی کنید از جمله دوختن لباس و پوشاک، سرویس آشپزخانه، سرویس روتختی و…
همچنین شما میتوانید به صورت آماده محصولاتتان را آماده کنید و آنها را برای فروش بگذارید که در این صورت، هزینههای خرید پارچه هم به هزینههایتان اضافه میشود یا میتوانید به صورت سفارشی کار کنید؛ در این مدل کار کردن، خود مشتری پارچه میآورد و شما فقط کار دوختن را انجام میدهید. یک خیاط برای موفق شدن در کارش باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- صبر
- توجه به جزئیات
- مهارتهای ارتباطی قوی برای برخورد مناسب با مشتریان
- خلاقیت
- قدرت تجسم طرحها
- مدیریت زمان و تحویل به موقع سفارش
- توانایی انجام چندین سفارش بهطور همزمان
کلام آخر
اکثر مردم تصور میکنند که با ۵۰ میلیون تومان نمیشود کاری کرد اما ما در این مقاله به ۱۲ ایده برای راه اندازی کسب و کار با ۵۰ میلیون پرداختیم که بهطور خلاصه عبارتند از خیاطی، تولید محتوا، ساخت محصولات دستساز، برنامهنویسی، دستیار مجازی، تدریس و…
منابع: