شغل های پردرآمد برای خانم ها

بررسی شغل های پردرآمد برای خانم ها

در این مطلب، بهترین شغل های پردرآمد برای خانم ها، توضیح دقیق این مشاغل، بررسی حقوق هر کدام و نحوه ورود به بازار کار آن‌ها را بررسی می‌کنیم. این مشاغل به‌طور خلاصه عبارتند از:

  • پزشک
  • مهندسی IT
  • دامپزشک
  • دستیار پزشک
  • داروساز
  • پرستار متخصص
  • روانشناس
  • مدیر منابع انسانی
  • کاردرمانگر
  • مدیر بازاریابی
  • مدیر عامل
  • وکیل
  • توسعه‌دهنده نرم‌افزار / برنامه‌نویسی
  • مهندس
  • تحلیلگر امور مالی
  • دندان‌پزشک
  • استاد / معلم
  • مدیر روابط عمومی
  • فیزیوتراپیست

شغل های پردرآمد برای خانم ها

یکی از شغل های پردرآمد برای خانم ها، پزشکی است.

اکنون سال ۲۰۲۴ است و همچنان در برخی از کشورها نه تنها زنان در صنایع پردرآمد حضور زیادی ندارند، بلکه نسبت به مردان درآمد کمتری دارند. اما خبر خوب این است که امروزه تبعیض جنسیتی کمتر از همیشه به چشم می‌خورد. مرکز تحقیقات پیو گزارش داده است که هم‌اکنون زنان جوان در برخی از شهرهای ایالات متحده، درآمد بیشتری نسبت به مردان دارند. (منبع علمی) اگرچه پول همه چیز نیست، بلکه کار کردن با مسائل دیگری از جمله احساس استقلال، کارآمدی، افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس و… نیز همراه است.

در ادامه، لیست کاملی از شغل های پردرآمد برای خانم ها را گردآوری کرده‌ایم که شامل شرح شغل، میزان حقوق و آینده شغلی است.

۱_ پزشک

مجله فوربس، صنعت مراقبت‌های بهداشتی را یکی از پردرآمدترین صنایع در سال ۲۰۲۴ اعلام کرده است. بنابراین جای تعجب نیست که پزشکان و جراحان در صدر این فهرست قرار می‌گیرند.

صنعت مراقبت‌های بهداشتی در گذشته تحت سلطه مردان بود اما به گفته زیپیا، امروزه ۵۴.۲٪ از پزشکان زن و ۴۵.۸٪ مرد هستند.

تخصص‌های پزشکی که زنان در آن‌جا حضور بیشتری دارند عبارتند از:

  • مامایی و حوزه زنان: این حوزه بر تمام مسائل بهداشتی مربوط به سلامت باروری زنان تمرکز دارد از جمله مسائل پیش از بارداری، بارداری، زایمان، پیشگیری از بارداری، بیماری‌های مقاربتی و سایر مشکلات باروری.
  • اطفال: متخصص اطفال در تشخیص، درمان و ارائه مراقبت‌های پزشکی به نوزادان، کودکان و نوجوانان فعالیت دارد.
  • درماتولوژی: این حوزه بر سلامتی مو، ناخن و پوست تمرکز دارد.

همان‌طور که می‌دانید، برای وارد شدن به این حوزه باید در رشته پزشکی تحصیل کنید، دوره‌های عملی را در بیمارستان بگذرانید، سپس بر اساس تخصص مورد علاقه‌تان، دوره رزیدنتی را به پایان برسانید و پروانه پزشکی خود را دریافت کنید.

BLS پیش‌بینی می‌کند که وضعیت شغلی پزشکان و جراحان تا سال ۲۰۳۲ بین ۱ تا ۷٪ رشد خواهد کرد. این نرخ بسته به تخصص متفاوت است. انتظار می‌رود روان‌پزشکان، بالاترین و جراحان و متخصصان اطفال کمترین نرخ رشد را داشته باشند.

میانگین حقوق پزشکان بین ۵ تا بیش از ۱۰۰ میلیون تومان است، این عدد بسته به تخصص آن‌ها متفاوت است. پردرآمدترین مشاغل پزشکی در سال ۲۰۲۴ شامل متخصصان بیهوشی، جراحی، اطفال، زنان و زایمان و داخلی هستند.

 

 

 

 

۲_ مهندسی IT

یکی دیگر از شغل های پردرآمد برای خانم ها، مهندسی IT است.

مهندسی IT مخفف مدیران کامپیوتر و سیستم‌های اطلاعاتی یا مدیران پروژه فناوری اطلاعات است. این افراد، بر فعالیت‌های کامپیوتر نظارت می‌کنند. آن‌ها مسئول برنامه‌ریزی، هماهنگی، هدایت عملکردهای کامپیوتر، ارزیابی نیازهای فناوری دیجیتال شرکت، حفظ امنیت اطلاعات در فضای سایبری و همگام شدن با آخرین فناوری‌های دیجیتال برای به‌روز نگه داشتن سخت‌افزار و نرم‌افزار هستند. نیروی کار این حوزه حدودا ۲۸.۵٪ زن و ۷۱.۵٪ مرد دارد.

برای وارد شدن به این حوزه باید در رشته‌های علوم کامپیوتر تحصیل کنید. بر اساس چشم‌اندازهای برآورده شده، استخدام مهندسان IT تا سال ۲۰۳۲ حدود ۱۵٪ رشد خواهد کرد. میزان حقوق دریافتی آن‌ها را بین ۱۰ تا ۲۵ میلیون تومان تخمین زده‌اند.

۳_ دامپزشک

دامپزشکان، متخصصان آموزش‌دیده‌ای در حوزه مراقبت، درمان و حفظ سلامت حیوانات هستند. به غیر از درمان‌های پزشکی و جراحی، خدمات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون و معاینات بهداشتی را نیز انجام می‌دهند. آمارها نشان می‌دهد که حدود ۶۵.۶٪ از نیروی کار دامپزشکی، زنان هستند.

تقریبا حدود ۹ سال طول می‌کشد تا دامپزشک شوید. کاردانی آن حدود ۲ سال و دکترا حدود ۷ سال طول می‌کشد. پیش‌بینی می‌شود در چند سال آینده، نیاز به دامپزشک حدود ۲۰٪ افزایش می‌یابد. دستمزد دامپزشکان بین ۸ تا ۱۰۰ میلیون برآورد شده است.

۴_ دستیار پزشک

دستیاران پزشک، متخصصانی هستند که در حوزه مراقبت‌های بهداشتی، آموزش‌های پیشرفته‌ای را دریافت کرده‌اند. آن‌ها به‌طور مستقیم با بیماران در ارتباط هستند، از آن‌ها مراقبت می‌کنند و تقریبا وظایف یک پزشک عمومی را انجام می‌دهند. برخی از وظایف آن‌ها شامل انجام معاینات بهداشتی، درخواست و تفسیر آزمایش‌های تشخیصی و تدوین برنامه درمانی است. این افراد با یک پزشک ناظر (سوپروایزر) کار می‌کنند و مسئولیت‌های آن‌ها بسته به جایی که هستند متفاوت است. بر اساس آمارها، حدود ۶۶.۷٪ از افراد این حوزه را زنان و ۳۳.۳٪ از آن‌ها را مردان تشکیل می‌دهند.

برای وارد شدن به این حوزه می‌توان در یکی از رشته‌های دستیاری پزشکی مانند پرستاری، هوشبری، اتاق عمل و… تحصیل کرد یا در یکی از دوره‌های مختلف آن مدرک دریافت کرد مانند دوره دستیار پزشک جهاد دانشگاهی یا دوره دستیار پزشکی فنی حرفه‌ای. نیاز به دستیاران پزشک تا سال ۲۰۳۲ حدود ۲۷٪ افزایش پیدا می‌کند. میزان درآمد این افراد از ۸ تا ۲۰ میلیون تومان متغیر است.

 

 

 

 

۵_ داروساز

داروسازی شغل پردرآمدی برای زنان است.

داروسازان، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی هستند که در استفاده، نگهداری و توزیع دارو به بیماران آگاه هستند. این افراد علاوه‌بر تکمیل نسخه‌های پزشک، مسئول آموزش به بیماران در مورد استفاده صحیح و عوارض جانبی احتمالی هستند. طبق داده‌ها، این شغل از ۵۹٪ زن و ۴۱٪ مرد تشکیل شده است.

برای ورود به این حوزه کاری باید در رشته داروسازی تحصیل کنید که حدود ۶ سال طول می‌کشد. برآورد شده است که صنعت داروسازی تا سال ۲۰۳۲ حدود ۳٪ رشد خواهد کرد. حقوق داروسازان را از ۸ تا ۳۰ میلیون تومان تخمین زده‌اند.

۶_ پرستار متخصص

پرستار متخصص، پرستاری است که آموزش‌های پیشرفته‌ای گذرانده است و مسئولیت‌های بیشتری بر عهده دارند. بخشی از وظایف او شامل گرفتن سابقه پزشکی، تجویز دارو، تشخیص، درمان و مراقبت‌های پیشگیرانه است. تقریبا ۸۹.۸٪ از جامعه این شغل، زنان هستند.

برای ورود به این حوزه کار، علاوه‌بر گذراندن لیسانس پرستاری، باید یک دوره کارشناسی ارشد یا دکتری نیز بگذرانید و آزمون RN (registered nurse) دهید. آینده این صنعت روشن به نظر می‌رسد؛ BLS پیش‌بینی می‌کند که این شغل در چند سال آینده، ۳۸٪ رشد خواهد کرد. درآمد ماهانه این افراد از ۱۳ تا ۲۲ میلیون تومان متغیر است.

✅پیشنهاد ویژه: دوره رایگان ویدیویی روانشناسی پول را از دست ندهید!

روانشناسی پول

۷_ روانشناس

روانشناسان، متخصصانی در حوزه مراقبت‌های بهداشتی هستند که به افراد کمک می‌کنند تا چالش‌ها و اختلالات مختلف سلامت روان‌شان را مدیریت کنند. آن‌ها این کار را از طریق روان درمانی انجام می‌دهند. روانشناسان در طی جلسات روان درمانی به افراد کمک می‌کنند تا احساسات‌شان را ابراز کنند، احساسات‌شان را بشناسند و نحوه مدیریت آن‌ها را یاد بگیرند. در حال حاضر، جامعه روان‌شناسی از ۶۴.۸٪ زن و ۳۵.۲٪ مرد تشکیل شده است.

شرط لازم برای روان‌شناس شدن، دریافت مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته روانشناسی، گذراندن دوره‌های مختلف و از همه مهم‌تر، تجربه کاری است. انتظار می‌رود صنعت روانشناسی تا سال ۲۰۳۲ حدود ۶٪ رشد کند. دستمزد برآورده شده در حوزه روانشناسی از ۷ تا ۱۸ میلیون تومان است.

۸_ مدیر منابع انسانی

مدیران منابع انسانی، فعالیت‌های مختلف شرکت را اداره می‌کنند.

مدیران منابع انسانی متخصصانی هستند که مسئول برنامه‌ریزی، هماهنگی و هدایت فعالیت‌های اداری شرکت هستند. هدف اصلی آن‌ها این است که کارکنان شرکت، محیط کاری خوبی داشته باشند و شرکت از بهترین منابع انسانی ممکن برخوردار باشد. این افراد بر کسب مهارت کارمندان نظارت دارند و برای آموزش و توسعه کارکنان تلاش می‌کنند. صنعت منابع انسانی از ۷۳.۴٪ زن و ۲۶.۶٪ مرد تشکیل شده است.

برای ورود به این حوزه شغلی باید دارای مدرک لیسانس در رشته‌های مدیریت بازرگانی (BBA)، ارتباطات یا روانشناسی باشید. پیش‌بینی می‌شود استخدام مدیران منابع انسانی در چند سال آینده حدود ۵٪ رشد می‌کند. مدیران منابع انسانی به‌طور متوسط ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان در ماه حقوق دریافت می‌کنند.

۹_ کاردرمانگر

کاردرمانگر کسی است که با بیماران دارای آسیب‌های جسمانی مختلف کار می‌کند مانند افراد دارای سکته مغزی، اختلالات طیف اوتیسم، انواع معلولیت‌ها و… آن‌ها به این افراد کمک می‌کنند تا مشکلات و چالش‌های فیزیکی، اجتماعی و روانی خود را مدیریت کنند و بیشتر از قبل بتوانند فعالیت‌های روزانه‌شان را به‌طور مستقل انجام دهند. زنان ۸۸.۳٪ و مردان ۱۱.۷٪ از جامعه این حوزه کاری را در اختیار گرفته‌اند.

شرط لازم برای ورود به این صنعت کار، داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته کاردرمانی است. انتظار می‌رود این صنعت شغلی تا سال ۲۰۳۲ حدود ۱۲٪ رشد کند. میزان حقوق برآورد شده یک کاردرمانگر می‌تواند از ۲ تا ۳۰ میلیون تومان باشد.

۱۰_  مدیر بازاریابی

مدیران بازاریابی، کمپین‌هایی را برای افزایش فروش محصولات و خدمات شرکت سازماندهی می‌کنند. وظایف آن‌ها شامل مدیریت بودجه کمپین، به‌کارگیری استراتژی‌های بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی و تدوین و ارزیابی کمپین‌های مختلف است. زنان حدود ۶۱.۴٪ از جامعه این شغل را تشکیل می‌دهند.

برای ورود به صنعت بازاریابی نیاز به مدرک لیسانس در رشته‌های بازاریابی یا هر زمینه دیگر مرتبط با تجارت دارید. همچنین، مدرک کارشناسی ارشد و تجربه کاری برای این حوزه یک مزیت به‌شمار می‌رود. طبق آمار اداره کار، نرخ رشد مدیران بازاریابی تا سال ۲۰۳۲ حدود ۶٪ است. حقوق تخمینی برای این صنعت، از ۵ تا ۵۰ میلیون تومان است.

 

 

 

 

۱۱_ مدیرعامل

مدیرعامل برترین جایگاه را در شرکت دارد.

مدیر عامل، بالاترین رتبه را در شرکت دارد و بسیاری از زنان در این نقش موفق هستند. این افراد بر تمام جنبه‌های موفقیت شرکت نظارت دارند. شما می‌توانید با تاسیس شرکت خود یا از ط%D