روش‌های پول جمع کردن

۲۵ راهکار پول جمع کردن (پس‌انداز و سرمایه‌گذاری)

در این مطلب آموشی، موثرترین راهکارهای پول جمع کردن و روش صحیح پس‌انداز آورده شده است.

مهم‌ترین مواردی که در این آموزش خواهید خواند:

  • درآمدتان را بودجه‌بندی کرده و بخشی از آن‌را پس‌انداز کنید.
  • اجناس را از محل مناسب و با قیمت مناسب تهیه کنید.
  • وسوسه‌ها را بهتر بشناسید و جلوی خریدهای اضافی را بگیرید.
  • بیشتر‌از قبل، مراقب خودروتان باشید.
  • مراقب هدررفت انرژی در منزل باشید.
  • برای اهداف کوتاه‌مدت پس‌انداز کنید.
  • برای اهداف بلند‌مدت‌تان سرمایه‌گذاری کنید.

با پتانسیل همراه باشید، در ادامه با مهم‌ترین طرزفکر افراد ثروتمند آشنا خواهید شد.

راز پس‌انداز سریع: بودجه بندی

پس انداز و پول جمع کردن

اولین قدم برای پس‌انداز، این است که بودجه‌بندی کنیم. اما از کجا باید شروع کنیم؟

قبل‌از اینکه شروع به صرفه‌جویی و جمع کردن پول کنید، لازم است جریان‌های نقدی را بشناسید. به این معنی که تمام درآمدها و مخارج‌تان را درک کنید. یعنی لازم است اقساط بدهی، قبض‌های پرداختی، مقدار پس‌انداز، خریدها و همه‌چیز را یادداشت کنید.

برای اینکه پس‌انداز را هرچه زودتر شروع کنید، لازم است به‌صورت زیر بودجه‌بندی کنید:

  • به مدت ۳۰ روز، تمام درآمد و هزینه‌های خود را یادداشت کنید.
  • درآمد ماهانه‌تان را با هزینه‌هایی که دارید مقایسه کنید و ببینید بودجه پس‌اندازتان چه مقدار در ماه می‌تواند باشد. گاهی اوقات، ممکن است بیشتر از حقوق‌تان خرج کنید.
  • هزینه‌ها را به دو دسته ثابت و متغیر تقسیم کنید. هزینه‌های ثابت شامل اجاره خانه و قبض‌ها است، یعنی هزینه‌هایی که در کوتاه‌مدت، کم و زیاد نمی‌شود. هزینه‌های متغیر شامل مواد غذایی، تفریح و سرگرمی، اشتراک‌های ماهانه و… هستند که امکان کنترل آنها وجود دارد.
  • حالا ببینید کدام هزینه‌های متغیر را می‌توانید کاهش دهید! با این هدف که پس‌انداز ماهانه‌تان را افزایش دهید.
  • به صورت منظم، پیشرفت‌تان را بررسی کنید و اگر لازم شد، بودجه‌بندی‌تان را تغییر دهید.
  • خوشبختانه، اپلیکیشن‌ها و ابزارهای زیادی برای ثبت ساده و سریع درآمد، هزینه و بودجه‌بندی ارائه شده است که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

۲۵ روش پول جمع کردن (کاهش هزینه‌ها)

25 راهکار تضمینی پول جمع کردن

پول جمع کردن یعنی افزایش میزان پس‌‎انداز و مسلما دست‌یابی به این هدف بدون کاهش هزینه‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود. برای کاهش خرج و مخارج، باید سعی کنید جلوی خرج‌های غیرضروری مثل غذاهای گران‌قیمت بیرون، خرید لباس‌های اضافی و استفاده بی‌مورد از کارت‌بانکی را بگیرید. علاوه‌بر‌آن، لازم است برای مدیریت هزینه‌های سنگین، برنامه‌ریزی بلند‌مدت داشته باشید.

در واقع، باید برای مدیریت هزینه‌های بی‌مورد هدف‌گذاری کنید، گزینه‌های بهتر را جایگزین آن کنید و تا حد امکان صرفه‌جویی کنید. مثلا، به‌جای اینکه با تاکسی اینترنتی رفت و آمد کنید، می‌توانید با همکارتان و به صورت مشترک، با ماشین تردد کنید. در ادامه، ۲۵ راهکار کاهش هزینه‌ها معرفی شده است.

۱_ از تخفیف فروشگاه‌ها استفاده کنید

بسیاری از فروشگاه‌ها، اجناس را با تخفیف یا به‌صورت عمده ارائه کرده‌اند و قیمت محصولات آنها نسبت به فروشگاه‌های زنجیره‌ای پایین‌تر است. با وجود اینکه تنوع محصول در این فروشگاه‌ها زیاد نیست، اما خرید کردن از این فروشگاه‌ها منجر به صرفه‌جویی در زمان و هزینه می‌شود.

علاوه‌بر‌آن، می‌توانید روزهایی را برای خرید کردن انتخاب کنید که مواد‌ غذایی و اجناس، با تخفیف عرضه می‌شود. با کمی جستجو، می‌توانید محل و زمان مناسب برای خرید کردن را پیدا کنید.

۲_ از برندهای کمتر شناخته‌شده خرید کنید

خرید کردن از برندهای ناشناخته، معمولا خیلی ارزان‌تر از این است که محصولات یک برند خاص را تهیه کنید. ممکن است نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشید و مقدار پول صرفه‌جویی‌شده را ناچیز تصور کنید.

توجه داشته باشید که حتی اگر یک قلم جنس را با ۲۰ هزار تومان تخفیف تهیه کنید، در بلند‌مدت، که فرآیند خرید بارها تکرار می‌شود و تعداد محصولات زیاد می‌شود، مقدار پس‌اندازشده بزرگ و بزرگ‌تر خواهد شد.

 

 

۳_ از وعده‌غذایی آماده استفاده کنید

آماده‌سازی یک وعده‌غذایی آماده و پول جمع کردن

اگر وعده‌های غذایی را از قبل آماده کنید، هم در هزینه‌ها و هم در وقت‌تان صرفه‌جویی خواهید کرد و این فرصت را دارید که پول صرفه‌جویی شده را پس‌انداز کنید. این موضوع در بلند‌مدت، سلامتی‌تان را حفظ کرده و شما را به اهداف‌مالی و سلامتی‌تان نزدیک‌تر می‌کند.

۴_ با سرعت مناسب رانندگی کنید

همین نکته ساده، جلوی استهلاک خودرو را می‌گیرد و میزان مصرف سوخت خودرو را کاهش می‌دهد. رانندگی نرم و با سرعت ثابت، امکان طی کردن مسافت بیشتر با یک باک بنزین را فراهم خواهد کرد.

۵_ فیلتر هوای ماشین خود را پاک‌سازی یا تعویض کنید

یک فیلتر هوای تمیز می‌تواند میزان مصرف سوخت ماشین شما را تا ۷ درصد کاهش دهد. تمیز کردن فیلتر ‌هوا کار چندان سختی نیست و تنها چند دقیقه زمان می‌برد.

۶_ مراقب خودروتان باشید

مراقبت کردن از خودرو، به کاهش میزان مصرف سوخت کمک می‌کند. علاوه‌بر‌آن، با سرویس دوره‌ای خودرو، تنظیم باد لاستیک، تعویض به‌موقع روغن، مصرف بهینه سوخت و… جلوی خرابی‌های احتمالی را گرفته و مبلغ قابل‌توجهی را صرفه‌جویی خواهید کرد.

 

✅پیشنهاد ویژه: دوره رایگان ویدیویی روانشناسی پول را از دست ندهید!

دوره روانشناسی پول

 

۷_ وسایل الکترونیکی پرمصرف را مدیریت کنید

وسایل الکترونیکی، حتی زمانی که خاموش هستند هم کمی انرژی مصرف می‌کنند. شارژرها، کنسول‌های بازی و وسایل الکترونیکی بلااستفاده را از برق بکشید. این کار ساده به‌نظر می‌رسد اما در درازمدت اثر قابل‌توجهی دارد.

 

 

۸_ از لامپ‌های کم‌مصرف استفاده کنید

لامپ‌های LED، نسبت به لامپ‌های معمولی تا ۷۰ درصد مصرف انرژی کمتری دارند و عمر آنها ۲۵ برابر بیشتر است. با جایگزین کردن لامپ‌های کم‌مصرف، هزینه مصرف انرژی و دفعات خرید لامپ کاهش می‌یابد.

همچنین می‌توانید از کلیدهای کنترل روشنایی که با لامپ‌های LED سازگار هستند، استفاده کنید و میزان مصرف انرژی را کم کنید.

۹_ در ساعات اوج مصرف، وسایل پرمصرف را کنار بگذارید

اگر وسایل برقی را در ساعات کم‌بار استفاده کنید، در انتهای ماه هزینه کمتری را برای قبض پرداخت خواهید کرد. هزینه انرژی در ساعات اوج مصرف بالاتر است و پیشنهاد می‌شود از وسایل الکتریکی مثل ماشین لباسشویی در زمان غروب استفاده کنید.

۱۰_ دمای محیط را بهینه کنید

طبق تخمین‌ها، اگر دمای محیط را به‌مدت ۸ ساعت در روز، بین ۷ تا ۱۰ درجه کمتر از حالت عادی تنظیم کنید، هزینه مصرف برق ۱۰ درصد کاهش می‌یابد. با تهیه یک کنترلر دما، به‌راحتی می‌توانید دمای محیط را تنظیم کنید و زمان‌هایی که در منزل حضور ندارید، میزان مصرف انرژی را کاهش دهید.

۱۱_ خانه، درب و پنجره‌ها را عایق کنید

هزینه هدررفت انرژی منزل

ورود و خروج هوا، دمای محیط را تغییر می‌دهد و در نتیجه میزان مصرف انرژی توسط سیستم‌های گرمایش و سرمایش افزایش می‌یابد. در، پنجره و هواکش‌ها را عایق کنید و از عدم وجود نشتی اطمینان حاصل کنید.

منافذ هوا را ببندید و فعالیت سیستم‌های گرمایش و سرمایش را کاهش دهید، تا مجبور نباشید برای میزان مصرف انرژی، هزینه اضافی بپردازید.

۱۲_ مناسب‌ترین روش رفت و آمد را انتخاب کنید

گاهی‌اوقات هزینه رفت و آمد خیلی زیاد می‌شود، اما با چند راه‌حل ساده می‌توانید این هزینه را کاهش دهید. مثلا می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید، به‌صورت مشترک با همکارتان رفت و آمد کنید، مسافت‌های کوتاه را با دوچرخه طی کنید و… .

۱۳_ یک حساب پس‌انداز با سود بالا افتتاح کنید

اگر می‌خواهید یک حساب افتتاح کنید، بهتر است پول‌تان را در یک حساب سپرده سرمایه‌گذاری بلند مدت قرار دهید. به‌این ترتیب، از بهره رقابتی موجود بیشترین استفاده را کرده و سود بیشتری را تجربه خواهید کرد. همچنین، می‌توانید بخشی از حقوق‌تان را در یک زمان مشخص و به صورت خودکار، به این حساب انتقال دهید.

البته، این تنها یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری است و با درنظر گرفتن عوامل مختلف مثل شرایط بازار یا میزان تحمل ریسک خودتان، می‌توانید سراغ آن بروید. همچنین می‌توانید در زمینه سرمایه‌گذاری دانش و تجربه‌تان را افزایش دهید و بهترین روش سرمایه‌گذاری را انتخاب کنید.

۱۴_ اجاره خانه‌تان نباید بیش‌ازحد باشد

اغلب باید بخش قابل‌توجهی از درآمدمان را صرف پرداخت اجاره خانه کنیم. در صورتی که اجاره‌نشین هستید، لازم است مهارت مذاکره را یاد بگیرید و برای کاهش هزینه اجاره، با صاحب‌خانه گفتگو کنید.

می‌توانید یک واحد کوچک‌تر یا در یک محله ارزان را انتخاب کنید و مبلغ صرفه‌جویی شده را پس‌انداز کنید. همچنین، می‌توانید با یکی از دوستان‌تان در اجاره خانه همراه شوید، یا اینکه با یکی اعضای خانواده خود هم‌خانه شوید.

 

 

۱۵_ تراکنش‌ها را رند و پس‌انداز کنید

خیلی از افراد فراموش می‌کنند هزینه‌های اضافی‌شان را پس‌انداز کنند، حتی ممکن است بعدا اهمیت این موضوع را نادیده بگیرند. پس‌انداز خودکار، برای این افراد یک راهکار مناسب و هوشمندانه است. بسیاری از برنامه‌های مدیریت پول، یک گزینه‌ برای رند کردن مبلغ تراکنش ارائه کرده‌اند و پول اضافی را به صورت خودکار به حساب پس‌انداز منتقل می‌کنند.

این پول در کوتاه‌مدت اثر چندان زیادی بر زندگی افراد ندارد، اما در بلندمدت تاثیر آن را می‌توان مشاهده کرد.

۱۶_ اشتراک‌های غیرضروری را لغو کنید

اشتراک‌های غیرضروری، مثل استریمینگ سرویس‌ها، بیرون برها، باشگاه (در صورت بلا استفاده بودن) و… را لغو کنید. همچنین بسیار مهم است که این هزینه صرفه‌جویی شده را به حساب پس‌اندازتان انتقال دهید.

برای مدیریت و لغو اشتراک‌های غیرضروری، می‌توانید از اپلیکیشن‌های مختلف که با یک سرچ ساده قابل دانلود و استفاده هستند، کمک بگیرید.

۱۷_ هزینه‌های آخر هفته را مدیریت کنید

مدیریت و پس‌انداز هزینه تفریح

یک چالش جدید برای خودتان تعریف کنید و ببینید چطور می‌توانید در آخر هفته، با کمترین هزینه ممکن سرگرم شوید. مثلا می‌توانید خودتان آشپزی کنید، یک فعالیت کم‌هزینه را تجربه کنید و پولی که باید خرج می‌کردید را پس‌انداز کنید.

حتی اگر یک یا دو هفته را به این شکل سپری کنید، پولی که پس‌انداز کرده‌اید، ارزشش را دارد. به‌خاطر این موضوع اصلا خودتان را سرزنش نکنید. در بلندمدت، با این کار سطح رضایت و رفاه بیشتری را تجربه خواهید کرد.

۱۸_ منزل تان را با وسایل دست ساز تزئین کنید

خودتان وسایل دکوری و تزئینی بسازید و در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. با کمی خلاقیت می‌توانید خودتان هدیه بسازید، گل‌آرایی کنید و حتی تزئینات روی میز را خودتان درست کنید. گاهی اوقات، با هزینه کمتر می‌توانید وسایل دکور را از دوستانتان قرض بگیرید یا از فروشگاه‌های اجاره آنلاین، اجاره کنید.

۱۹_ به دنبال یک مراسم کم‌هزینه باشید

هر چه زمان می‌گذرد، هزینه‌ی سالن‌های عروسی هم بیشتر می‌شود. اگر هدف دارید و می‌خواهید در آینده یک زندگی مرفه داشته باشید، بهتر است از عرف جامعه کمی فاصله بگیرید و مراسم باشکوه مورد‌نظرتان با محدودیت‌های خاص‌تر برگزار کنید.

با انتخاب مکان‌های جدید و ارزان‌تر میتوانید در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. بسیاری از مکان‌ها برای برگزاری عروسی یا جشن تولد ساخته نشده‌اند، اما به راحتی اجازه برگزاری مراسم را به شما خواهند داد.

۲۰_ در مراسم عروسی، محدودیت‌ها را بیشتر کنید

از آن‌جایی که بخش قابل‌توجهی از سرمایه افراد صرف مراسم عروسی می‌شود، ساده‌ترین راه برای صرفه‌جویی این است که لیست مهمان‌ها را محدود کنید. سالن‌ها، هزینه نهایی را با توجه به تعداد مهمان‌ها محاسبه می‌کنند و هرچه سالن بزرگ‌تر باشد، این هزینه بیشتر خواهد بود.

شاید بتوان لیست مهمان‌ها را به افراد نزدیک و اعضای خانواده محدود کرد. بسته به فرهنگ محل زندگی خود، شاید بتوانید همه افراد را به مراسم دعوت کنید، اما تنها تعداد محدودی از افراد نزدیک به شما، در جشن عروسی‌تان حضور داشته باشند.

۲۱_ به اندازه کافی آب بنوشید

نوشیدن آب، فایده‌های خیلی زیادی برای سلامتی دارد. شاید عجیب به‌نظر برسد، اما همین که کمی بیشتر آب بنوشید، در بسیاری از هزینه‌ها، مثل هزینه درمان بیماری‌ها یا هزینه خرید مواد‌ غذایی اضافی، صرفه‌جویی خواهید کرد.

۲۲_ از وسایل غیرضروری کلکسیون نسازید

جمع کردن پول با فروش وسایل غیرضروری

به جای این‌که وسایل بی‌ارزش را نگهداری و جمع‌آوری کنید، می‌توانید آنها را بفروشید و پول آن را در راستای اهداف‌مالی‌تان صرف کنید.

۲۳_ قانون ۳۰ روز را امتحان کنید

هر زمان که هوس خرید چیزی به سرتان زد، ۳۰ روز صبر کنید. زمانی‌که خرید یک چیز را به تعویق می‌اندازید، معمولا بعد از گذشت یک ماه متوجه خواهید شد که به آن وسیله هیچ نیازی نداشتید.

اگر دفعات بروز رفتارهای تکانشی در زمان زیاد است، بهتر است نسبت به این موضوع آگاه شوید و با کنترل کردن این احساس تمایل، بیشتر از قبل صرفه‌جویی کنید.

۲۴_ استعمال سیگار را ترک کنید

سیگار کشیدن نه‌تنها به سلامتی شما آسیب می‌زند، بلکه باعث می‌شود متحمل هزینه‌های سنگین شوید. با ترک سیگار هم سلامتی‌تان حفظ می‌شود و هم پول کمتری را صرف این موضوع می‌کنید.

۲۵_ طبق لیست خرید اقدام کنید

قبل از اینکه به فروشگاه بروید، یک لیست خرید ایجاد کنید و به‌جز موارد موجود در این فهرست، هیچ چیز دیگری نخرید. البته که این فهرست باید با توجه به بودجه‌تان ایجاد شود و اگر توانستید، به صورت آنلاین خرید کنید.

با سفارشی اینترنتی محصولات، این امکان را دارید که قیمت کل را مشاهده کنید و سبد خریدتان را از اقلام غیرضروری خالی کنید. همچنین، به اجناس دارای تخفیف توجه داشته باشید و پول جمع کردن را به ملاک‌های تصمیم‌گیری‌تان اضافه کنید.

 

 

چطور پس‌انداز کنیم؟

روش صحیح پس‌انداز

بهترین روش پس‌انداز، روشی است که برای شما کاربردی باشد! هرچه تعهد بیشتری به پس‌انداز کردن داشته باشید، این کار را بیشتر انجام خواهید داد و در نتیجه، زودتر به اهداف‌تان می‌رسید. در ادامه، یکی از کاربردی‌ترین روش‌های پس‌انداز کردن را آورده‌ایم.

مراحل پس‌انداز کردن، به‌شرح زیر است:

  1. هدف‌گذاری کنید: ابتدا باید هدف‌تان را پیدا کنید و برای رسیدن به آن، یک بازه زمانی در نظر بگیرید. مثلا ممکن است هدف‌تان، خرید یک خانه مشخص باشد.
  2. بودجه‌بندی کنید: درآمدتان را بودجه‌بندی کنید و بودجه مربوط به پس‌انداز را در اولویت بگذارید.
  3. جلوی هزینه‌های اضافی را بگیرید: با استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف می‌توانید ببینید پول‌تان کجا خرج می‌شود و این امکان را دارید که جلوی هزینه‌های غیرضروری را بگیرید.
  4. پس‌انداز را خودکار کنید: کمی قبل‌تر به این موضوع اشاره کردیم که چطور می‌توانید پس‌انداز را به امری اتوماتیک تبدیل کنید. کافی است یک حساب پس‌انداز با بازدهی و سود بالا افتتاح کنید و به صورت ماهانه، بخشی از حقوق‌تان را به این حساب منتقل کنید. این موضوع بسیار مهم است و لطفا از کنار آن به‌سادگی رد نشوید!
  5. بدهی‌هایتان را پرداخت کنید: زمانی که بدهی‌هایتان را پرداخت کنید، بخش قابل‌توجهی از درآمدتان آزاد می‌شود. در نتیجه، این امکان را خواهید داشت که بیشتر پس‌انداز کنید و زودتر به اهداف مالی‌تان برسید.
  6. درآمدتان را افزایش دهید: با استفاده از راه‌های مختلف مثل انجام پروژه‌های خاص یا داشتن کار دوم، می‌توانید درآمد و میزان پس‌اندازتان را افزایش دهید.

 

 

پس انداز بهتر است یا سرمایه گذاری؟

شاید این سوال ذهن‌تان را درگیر کرده باشد که پس‌انداز بهتر است یا سرمایه‌گذاری؟ بهترین راهکار، استفاده از ترکیب این دو، یعنی پس‌انداز (برای اهداف کوتاه‌مدت) و سرمایه‌گذاری (برای اهداف بلندمدت) به‌صورت هم‌زمان است.

اولین قدم، این است که میزان پس‌انداز ماهانه‌تان را مشخص کنید. تا زمانی که درآمدتان را بودجه‌بندی نکرده باشید، تشخیص میزان پس‌انداز دشوار خواهد بود. حالا باید هدف‌تان را بررسی کنید و ببینید برای رسیدن به آن، چه بازه زمانی را در نظر گرفته‌اید.

با توجه به توضیحات بالا، پول‌تان را به موارد زیر اختصاص دهید:

ضربه‌گیر اقتصادی

قبل از اینکه شروع به سرمایه‌گذاری کنید، لازم است یک صندوق اضطراری بسازید و پس‌اندازهایتان را به این صندوق اختصاص دهید. این صندوق، باید بتواند هزینه ۳ ماه از زندگی‌تان را تامین کند. البته که این پس‌انداز باید به گونه‌ای باشد که فورا نقد نشود، اما زمان نقدشوندگی آن بیشتر از ۳ روز هم نباشد.

باید در بازه‌های زمانی بحرانی سراغ این ضربه‌گیر اقتصادی بروید! در واقع هدف از ایجاد این صندوق، این است که در طول زندگی‌تان آرامش خاطر بیشتری داشته باشید.

اهداف ۵ ساله یا کمتر

برای دست‌یابی به اهداف کوتاه‌مدت (۵ ساله)، بهتر است پول‌تان را پس‌انداز کنید. تامین هزینه پیش‌پرداخت خانه، یک هدف کوتاه‌مدت است و اگر پول‌تان را به‌صورت کوتاه‌مدت سرمایه‌گذاری کنید، ریسک بالایی را متحمل خواهید شد. یعنی این احتمال وجود دارد که سرمایه‌تان افت کند و دیرتر به هدف‌تان برسید.

اهداف ۵ تا ۱۰ ساله

برای دست‌یابی به اهداف میان‌مدت که بین ۵ تا ۱۰ سال برای آن زمان درنظر گرفته‌اید، پس‌انداز یک راهکار مناسب است. به صورت هم‌زمان می‌توانید پول‌تان را در صندوق‌های درآمد ثابت یا هر محل دیگری سرمایه‌گذاری کنید و در بازه زمانی چندساله، سود قابل‌توجهی را تجربه کنید.

اهداف ۱۰ ساله و بیشتر

برای اهداف بلند‌مدت، یعنی اهدافی که نیازمند پول فوری نیستند، مثل صندوق بازنشستگی، می‌توانید ریسک بیشتری را تجربه کنید و پول‌تان را سرمایه‌گذاری کنید. اما چرا باید سرمایه‌مان را پس‌انداز کنیم؟ چون در بازه زمانی ۱۰ ساله، در اثر تورم و به‌مرور زمان، پس‌انداز ارزشش را از دست می‌دهد.

پس‌انداز بهتر است یا سرمایه‌گذاری؟ برای پاسخ دادن به این سوال، باید اهداف شما مشخص باشد، مدت زمان درنظر گرفته‌شده تعیین شود و ریسک‌پذیری شما مورد توجه قرار بگیرد. اگر می‌خواهید بهترین تصمیم ممکن را برای آینده‌تان اتخاذ کنید، پیشنهاد می‌کنیم از مشاوره مالی افراد متخصص در این زمینه، بهره بگیرید.

کلام آخر

در انتها، امیدواریم با نحوه بودجه‌بندی و پس‌انداز آشنا شده باشید و مهم‌تر از آن، برای پول جمع کردن اقدام موثر انجام دهید. از این‌که تا انتهای این مطلب آموزشی با ما همراه بودید، از شما متشکریم.

منابع:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *