راز موفقیت چیست؟ نمیتوان یک نسخه ثابت را بهعنوان راز موفقیت در جهان معرفی کرد. به همین خاطر باید مهمترین راهکارها و نکات موفقیت را بشناسید.
مهمترین راهکارهای موفقیت، که در این مقاله خواهید خواند:
- ذهنیت رشد را یاد بگیرید.
- پشتکار داشته باشید.
- دائما در حال یادگیری باشید.
- میزان پیشرفتتان را ارزیابی کنید.
- به دنبال شادی و رضایت بیشتر باشید.
- اهدافتان را بشناسید.
- زمانی را صرف شناخت خودتان کنید.
- به اندازه کافی بخوابید.
- ورزش و مدیتیشن کنید.
- اعتمادبهنفستان را بالا ببرید.
راز موفقیت چیست؟
راز موفقیت، اگر بتوان به آن راز گفت، ترکیبی از خلق عادات جدید، داشتن سرسختی و حساب باز کردن روی شانس است. ایجاد چند تغییر آگاهانه در رفتار و طرزفکرتان، پاداش و نتیجه قابلتوجهی را رقم خواهد زد. (منبع)
وبینار کارخانه پولسازی
اگر دنبال «افزایش درآمد» هستی و نمیدونی از کجا شروع کنی این وبینار رایگان مختص تویه
تاریخ وبینار: شنبه ۱۳ اردیبهشت ساعت ۱۲
تا برگزاری وبینار!
در گذشته تصور میشد که موفقیت حاصل استعداد ذاتی، مدیریت زمان و شانس است اما پیشرفت در حوزه علوم رفتار این تصور را تغییر داد. طبق تحقیقات انجام شده توسط متخصصان این حوزه، چندین رفتار وجود دارد که با بهبود عملکرد رابطه مستقیم دارند و هر کس این رفتارها را تمرین کند، به احتمال زیاد در کاری که قرار است انجام دهد موفق خواهد شد. در این قسمت به برخی از این رفتارها و حقایق علمی در مورد موفقیت نگاهی میاندازیم.
1_ داشتن ذهنیت رشد
کارول دوک، محقق دانشگاه استنفورد، در مورد این که چگونه ذهنیت بر عملکرد تاثیر میگذارد مطالعات متعددی انجام داده است؛ تحقیقات او نشان میدهد احتمال موفق شدن کسانی که ذهنیت رشد دارند نسبت به کسانی که ندارند، بسیار بیشتر است. ذهنیت رشد به این معناست که افراد باور دارند میتوانند با تلاش و سختکوشی، مهارتها، استعدادها و تواناییهایشان را توسعه دهند و پیشرفت کنند.
علاوه بر آن، یکی دیگر از دانشمندان رفتار شناسی به نام ریکسون، مطالعهای انجام داد و عواملی که باعث موفقیت افراد میشوند را بررسی کرد؛ او نتیجه گرفت کسانی که به موفقیت میرسند، بیوقفه برای افزایش مهارتهایشان تلاش میکنند. به بیان دیگر، افراد بسیار موفق هرگز شیفته تواناییهای خود نمیشوند بلکه آنها معتقدند تواناییهایشان مانند ماهیچهای است که مدام باید تقویت شود.
ذهنیت رشد، نحوه درک مغز از “شکست” را تغییر میدهد؛ یعنی افرادی که ذهنیت رشد دارند، شکست خوردن را به عنوان بازخوردی میبینند که به آنها نشان میدهد چگونه باید با شرایط جدید سازگار شوند و تواناییهای خود را افزایش دهند. در مقابل، کسانی که ذهنیت رشد ندارند، شکست خوردن را به خودشان نسبت میدهند؛ یعنی اگر شکست بخورند، احساس شکست میکنند و به احتمال زیاد تسلیم میشوند و به موفقیت نمیرسند. دلیل این که ذهنیت رشد منجر به موفقیت میشود همین است.
2_ تاخیر در ارضای نیازها
والتر میشل رفتارشناسی بود که آزمایشی به نام آزمایش مارشمالو را در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۷۰ در دانشگاه استنفورد انجام داد؛ او در این آزمایش مارشمالویی به کودکان داد و به آنها گفت میتوانند آن را بخورند اما اگر چند دقیقه صبر کنند، یک مارشمالوی دیگر به آنها داده میشود. برخی از بچهها نتوانستند صبر کنند و همان یک مارشمالو را خوردند در حالی که گروه دیگری از بچهها در برابر وسوسه خوردن مقاومت کردند تا یک مارشمالوی دیگر به آنها داده شود.
چندین دهه بعد این دانشمند زندگی آینده کودکانی که در این آزمایش شرکت کرده بودند را تجزیه و تحلیل کرد؛ او مشاهده کرد کسانی که در آزمایش قبلی صبر کردند و خودکنترلی نشان دادند، در مدرسه هم عملکرد بهتری داشتند، وضعیت مالی آنها بهتر بود و به طور کلی در برابر بچههایی که نتوانسته بودند صبر کنند، زندگی سالمتر و شادتری داشتند.
تحقیقات بیشتر نشان داده است که تاخیر در ارضای نیازها، یکی دیگر از رفتارهای مهمی است که منجر به موفقیت میشود.اهداف بزرگ نیازمند سختکوشی و صبر هستند؛ به این معنا که اکثر افراد موفق بر روی اهدافشان تمرکز میکنند و تمایل به ارضای فوری نیازها را کنترل میکنند. این کار، کار راحتی نیست اما هر کس میتواند آن را تمرین کند و بر آن مسلط شود.
بیشتر بخوانید:
3_ پشتکار داشتن
مطالعات علمی زیادی نشان میدهند که سرسخت بودن با موفقیت رابطه مستقیمی دارد. سرسخت بودن یعنی تلاش برای رسیدن به اهداف، با وجود تمام چالشها. در واقع افرادی که مدام بر موانع موجود در مسیرشان غلبه میکنند و تسلیم نمیشوند، به احتمال زیاد موفق میشوند.
اولین بار در سال ۱۸۹۲ یک دانشمند بریتانیایی به نام سر فرانسیس گالتون ارتباط میان سرسخت بودن و موفق شدن را کشف کرد. او زندگی افراد موفق را بررسی کرد و متوجه شد که همه آنها برای رسیدن به اهدافشان سرسخت بودند و پشتکار زیادی داشتند.
پس از این یافته علمی، دانشمندان علوم رفتاری تحقیقات زیادی انجام دادند و نکات علمی دیگری را به پژوهش گالتون اضافه کردند. به عنوان مثال محققان بعدی دریافتند که داشتن پشتکار بیشتر از IQ باعث موفق شدن افراد میشود.
4_ یادگیری مداوم
فردی که یادگیری را متوقف کند نمیتواند در زندگی شخصی و حرفهای رشد کند زیرا یادگیری مداوم ذهن را تقویت میکند، خلاقیت را بالا میبرد، ایدهها و دیدگاههای جدیدی به ما میدهد و ما را قادر میسازد تا با شرایط نامساعد سازگار شویم. همه چیز در این جهان، دائم در حال تحول است و شما هم هر روز باید دانش و مهارتهای خودتان را گسترش دهید. کتاب بخوانید، در کارگاههای آموزشی شرکت کنید، دورههای آنلاین بگذرانید و از متخصصان حوزه خودتان راهنمایی بگیرید.
5_ ضریب هوشی (IQ) تاثیر چندانی بر موفقیت ندارد
تحقیقات زیادی نشان میدهند که ضریب هوشی، عامل مهمی در موفقیت نیست. چیزی که بیش از IQ بر موفق شدن تاثیر میگذارد، مهارتهایی است که افراد در طول زندگی یاد میگیرند مانند سرسخت بودن، پشتکار داشتن، توانایی ریسکپذیری، شجاع بودن، سازگار و انعطافپذیر بودن، صبور بودن و…
در یک پژوهش، اندرس اریکسون استاد روانشناسی در دانشگاه ایالتی فلوریدا مشاهده کرد شطرنجبازانی که ضریب هوشی پایینتری داشتند اغلب در مسابقات موفقتر بودند. پس از تحلیل و بررسی به این نتیجه رسید کسانی که هوش خارقالعادهای نداشتند به این فکر میکردند که شانس برنده شدنشان کمتر است و از این جهت، برای تسلط بر مهارتهای خودشان بیشتر تلاش میکردند و در مقابل، بازیکنانی که ذاتاً باهوش بودند فکر میکردند به اندازه کافی باهوش هستند و نیازی به تلاش بیشتر ندارند و به همین دلیل شکست میخوردند.
6_ استعدادهای ذاتی تنها عامل موفقیت نیستند
استعدادهای ذاتی نقطه شروع هستند؛ آنها میتوانند نکاتی در مورد رسیدن به اهداف به شما نشان دهند اما هرگز نمیتوانند تنها عامل موفقیت باشند. بنابراین باز هم به این نتیجه میرسیم که مهارتهای آموختهشده، به احتمال بیشتری باعث موفقیت ما میشوند.
7_ سنجش میزان پیشرفت
همه آدمها اهدافی برای خودشان تعیین میکنند اما تعداد کمی از آنها میدانند که نکته اصلی در هدفگذاری، پیگیری مداوم و سنجش میزان پیشرفت است؛ این که آیا در زمان تعیین شده کاری که باید انجام میدادیم را انجام دادیم؟ در یک زمان مشخص، پیشرفتی که میخواستیم را کردیم؟ و… بررسی میزان پیشرفت برای رسیدن به اهداف، پیشرفت و موفقیت شما را تضمین میکند.
8_ هیچ فرمولی برای موفق شدن وجود ندارد
در زمانهای گذشته به همه افراد گفته میشد که اگر فلان کار را بکنید موفق خواهید شد. این راهکار در گذشته درست بود و در دنیای امروزی که همه چیز هر لحظه در حال تغییر است، هیچ فرمول مشخصی برای موفق شدن وجود ندارد. موفقیت در دنیای مدرن امروز یک فرایند خلاقانه است؛ شما باید در ابتدا تعریفتان را از موفقیت مشخص کنید، سپس با کمک این تعریف مسیری را تعیین کنید که در آن موفق میشوید.
9_ شاد بودن
تحقیقات اخیر نشان داده است که افراد شادتر در محل کارشان ۱۲٪ بازدهی بیشتری دارند، خلاقتر هستند و مشارکت بیشتری از خودشان نشان میدهند. بنابراین محققان به این نتیجه رسیدهاند که شاد بودن در محل کار یک چیز خوب نیست، بلکه یک ضرورت است.
10_ پس از شکست خوردن تسلیم نشوید
همانطور که کارول دوک در تحقیقات خود به آنها اشاره کرد، توانایی درس گرفتن از شکستها، کلید رسیدن به موفقیت است.زمانی که افراد شکستهایشان را بپذیرند، شجاعتر و سرسختتر میشوند و احتمال موفق شدنشان بیشتر میشود.
۱۱-_ اهدافتان را بشناسید
هدف هر کس در زندگی و کار کاملا شخصی است زیرا تعریف هر کس از موفقیت متفاوت است. آگاه بودن از اهداف، به شما انرژی و انگیزهای تازه میبخشد که با هیچ عامل دیگری اتفاق نمیافتد. علاوه بر آن، شناختن اهدافتان باعث میشود تا حدودی بتوانید چالشهای مسیرتان را پیش بینی کنید؛ زیرا برخی از چالشهای موجود در مسیر موفقیت با زندگی شخصی مرتبط است.
12_ تاثیری که بر دیگران میگذارید را بررسی کنید
وقتی تاثیر خوبی بر دیگران میگذاریم و این تاثیر را میبینیم، شادتر میشویم و بازدهیمان بالاتر میرود به خصوص در محل کار. علاوه بر آن، دیدن یعنی باور کردن؛ زمانی که میبینیم تاثیرات خوبی بر دیگران میگذاریم، باورمان میشود که از عهده کارها برآمدیم و توانستیم در مسیر موفقیت پیشرفت کنیم. همچنین میتوانید بررسی کنید که آیا تاثیری که بر دیگران گذاشتهاید، با تاثیر مورد نظرتان مطابقت دارد یا نه؛ اگر مطابقت ندارد میتوانید به مسیرتان نگاهی بندازید تا متوجه شوید کجای راه، درست پیش نرفته است.
13_ به آن چه دیگران میگویند اهمیت ندهید
بر اساس تحقیقات جنیفر کراکر روانشناس و محقق دانشگاه ایالتی اوهایو، افرادی که تصمیمها، ارزشها و اهدافشان را بر اساس آن چه دیگران میگویند پیش میبرند، دچار آسیبهای روانی و جسمانی میشوند.بنابراین برای موفق شدن باید عزت نفس خود را تقویت کنیم و تصمیماتمان را بر اساس نظر خودمان بگیریم.
14_ زمانی را صرف شناخت خودتان کنید
آگاهی از نقاط قوت، کلید شناسایی دقیق استعدادها، ترسیم مسیر موفقیت و تلاش کردن در جهت آن است. زمانی که افراد خودشان را به درستی بشناسند و به این شناخت اعتماد داشته باشند، میتوانند موفق شوند.
15_ به اندازه کافی بخوابید
یکی دیگر از رازهای موفقیت، به اندازه کافی خوابیدن است؛ زیرا خواب کافی به شما انرژی ادامه دادن میدهد و شما را شادتر و کارآمدتر میکند. بنابراین اگر برای رسیدن به موفقیت سخت تلاش کنیم اما کم بخوابیم بیشتر از این که مفید باشد، ضرر دارد.
بیشتر بخوانید:
16_ ورزش کنید
مطالعهای در مجله پزشکی – ورزشی بریتانیا نشان داد که ۱۰ تا ۴۰ دقیقه ورزش کردن میتواند مغز را تقویت کند. تقویت مغز با خلاقیت، انگیزه و انرژی برای رفتن به سمت اهداف و موفق شدن همراه است.
17_ مدیتیشن کنید
مدیتیشن تاثیرات خوبی بر مغز میگذارد و برخی از نواحی مغزی موثر بر موفق شدن را تقویت میکند؛ مانند تفکر خلاق، حل مسئله، حافظه و… با ۵ دقیقه مدیتیشن در روز میتوانید به چنین نتایجی دست پیدا کنید و شانس موفقیتتان را بالا ببرید.
18_ میزان کسالتتان را پایین آورید
مطالعات نشان میدهند اگر کاری که انجام میدهیم برایمان جذاب نیست، حوصلهمان را سر میبرد و انرژی زیادی از ما میگیرد، نه تنها نمیتوانیم در آن موفق شویم، بلکه ما را مستعد افسردگی میکند.اگر این کاری است که باید انجام دهید و در آن موفق شوید، بررسی کنید که چطور میتوانید تغییراتی در این فرایند به وجود آورید تا مسیر لذتبخشتر شود، در غیر این صورت شاید بهتر باشد مسیرتان را عوض کنید.
19_ اعتماد به نفستان را بالا ببرید
برخی از افراد مهارتها و تخصص لازم برای انجام کاری را دارند اما اعتماد به نفس ندارند؛ به همین دلیل هرگز آن کار را انجام نمیدهند و هیچوقت به موفقیت دست پیدا نمیکنند. بنابراین اعتماد به نفس چیزی است که منجر به عمل کردن و موفق شدن میشود.
20_ از دیگران نخواهید نصیحتتان کنند
بعضی از نصیحتها ممکن است شما را وارد مسیر اشتباهی کنند زیرا آنها از تجربهها و دیدگاههای دیگران میآید در حالی که افراد برای هدفگذاری و موفق شدن باید دیدگاه خودشان را در نظر بگیرند. علاوه بر آن، افرادی که نصیحتتان میکنند اجازه نمیدهند خودتان تصمیمگیرنده باشید. بنابراین به جای این که از دیگران بخواهید شما را نصیحت کنند یا مشاور شما باشند، از آنها درخواست حمایت و همراهی کنید.
21_ به احساسات درونیتان اعتماد کنید
ما اغلب اعتماد به شهود و احساسات درونی خود را به اندازه اعتماد به عقلانیت و علم جدی نمیگیریم؛ در حالی که این کار اشتباه است. به گفته روانشناسان، احساسات درونی برخاسته از ناخودآگاه هستند و بر اساس تجارب ما شکل گرفتهاند. از این رو در نظر گرفتن احساسات درونی در مسیر رسیدن به اهداف مفید است.
22_ تیپ شخصیتی خودتان را بشناسید
دانستن تیپ شخصیتی از طریق آزمونهای روانشناسی گوناگونی مانند مایرز-بریگز، MMPI و… به شما کمک میکند تا مهمترین ویژگیهای شخصیتیتان را بشناسید و شناختن این ویژگیها در مسیر موفقیت بسیار ارزشمند است. به عنوان مثال، نتایج این آزمونها نشان میدهد چه مهارتهایی در شما بارزتر است و در کدام محیطها عملکرد بهتری دارید و شما میتوانید با کمک این اطلاعات، هدفتان را دقیقتر انتخاب کنید.
23_ بر عوامل درونی تمرکز کنید
تمرکز بر عوامل درونی مانند انگیزه، اشتیاق، علاقه و…، بیشتر از عوامل بیرونی بر موفق شدن تاثیر میگذارند زیرا عوامل درونی پایدارتر و با ثباتتر هستند. عوامل بیرونی ممکن است هر لحظه تغییر کنند و همچنین در اغلب موارد کنترل آنها دست ما نیست.
24_ خودتان را با دیگران مقایسه نکنید
هر کس اهداف و شرایط خاص خودش را دارد و از این جهت درست نیست که خودمان را با دیگران مقایسه کنیم. زمانی که در مسیرمان شکست میخوریم احساس خشم، غم، حسادت و حقارت داریم و در این شرایط، مقایسه مسیر خود با مسیر دیگران، راه خوبی برای کنار آمدن با این احساسات نیست. در عوض باید واقعبین باشیم و علل شکست خوردنمان را بررسی کنیم.
25_ مهارتهای ارتباطی را تقویت کنید
کلید دیگر موفقیت، توانایی درک دیگران است. مطالعهای توسط بنیاد کارنگی نشان داد ۸۵٪ از موفقیت افراد ناشی از مهارتهای بین فردی آنهاست. بنابراین لازم است روی بهبود مهارتهای ارتباطی و اجتماعیتان نیز کار کنید.
26_ زمانتان را مدیریت کنید
نظم و انضباط پلی است بین اهداف تعیینشده و دستیابی به آنها. مدیریت زمان یعنی استفاده حداکثری از روزتان؛ برای این کار میتوانید کارها را اولویتبندی کنید، عواملی که باعث حواسپرتی میشود را به حداقل برسانید و به یاد داشته باشید که وقت محدود است و برای رسیدن به موفقیت باید بیشترین استفاده را از زمانتان بکنید. بدون نظم، انضباط و مدیریت زمان نمیتوان به اهداف دست پیدا کرد.
27_ بیشتر وقتتان را با افراد موفق بگذرانید
همه ما از تاثیر دایره ارتباطی بر زندگیمان آگاه هستیم و اثر افکار و رفتار افراد دوروبرمان را مشاهده میکنیم. برای تجربه موفقیت و ثروت، باید با افرادی وقت بگذرانید که موفق و ثروتمند هستند.
28_ سراغ کارهایی بروید که به آن علاقه دارید
کار مورد علاقهتان را پیدا کنید و آن را انجام دهید. اپرا وینفری میگوید: وقتی میفهمی در مسیر موفقیت قرار گرفتهای که حاضر به انجام یک کار بدون دریافت دستمزد بابت آن باشی.
تفاوت افراد موفق و افراد خیلی موفق در این است که افراد خیلی موفق، به چیزهای بیشتری نه میگویند. (وارن بافت، سومین فرد ثروتمند دنیا)
29_ در زندگیتان تعادل ایجاد کنید
همیشه در زندگی شخصی و زندگی کاری یک جنگ دائمی وجود دارد. این جنگ بین آرامش و آشفتگی، به صورت پیوسته برقرار است و هیچکدام هم پیروز نخواهند شد. رمز موفقیت در زندگی، نحوه مدیریت این دو، یعنی زندگی شخصی و زندگی کاری است. (فیل نایت، مدیرعامل شرکت نایک)
30_ راز موفقیت چیست؟ سریعتر تصمیم بگیرید
اگر یک برنامه متوسط یا خوب دارید، همین امروز برنامهتان را اجرا کنید. این بهتر از این است که منتظر یک برنامه عالی و کامل باشید، اما فردا آن را انجام دهید.
کلام آخر
به طور خلاصه، راز موفقیت در جهان، همان مهارتها، تواناییها و تمام نقاط قوتی هستند که ممکن است از آنها آگاه نباشیم. از این رو، شناخت خود و تواناییها، اولین قدم برای حرکت در مسیر موفقیت است زیرا تا زمانی که علایقمان را نشناسیم نمیتوانیم اهدافی برای خود تعیین و در جهت رسیدن به آنها تلاش کنیم.
منابع: