زندگی‌نامه استیو بالمر

استیو بالمر پررنگ‌‌ترین نقش را در شرکت مایکروسافت بعد از بیل گیتس دارد. او کسی است که مدیریت پروژه‌های ویندوزهای xp، ویستا،۷ و ۸ بر عهده داشته است. بالمر به عنوان کارمند در مایکروسافت شخصا توسط بیل گیتس استخدام شده ولی به خاطر توانایی‌های فراوان به سمت مدیریت مایکروسافت رسیده است.

زندگینامه استیو بالمر، پولدارترین کارمند دنیا

در این مقاله به بررسی زندگی بالمر و ۳۴ سال فعالیت حرفه‌ای او در مایکروسافت می‌پردازیم.

دوران کودکی

استیو بالمر با نام کامل استیون آنتونی بالمر (Steven Anthony Ballmer) در ۲۴ مارس ۱۹۵۶ در دیترویت آمریکا به دنیا آمد. پدرش هنری بالمر یک مهاجر سوئیسی بود که در اواخر دهه ۱۹۴۰ در سوئیس به عنوان مدیر شرکت فورد موتور کار می‌کرد. مادرش هم یک یهودی آمریکایی است.

او در خانواده‌ای مرفه بزرگ شد. بالمر با بورسیه تحصیلی در مدرسه روزانه دیترویت شرکت کرد و با نمره کامل ۸۰۰ در رشته ریاضی فارغ التحصیل شد. سپس در کالج هاروارد ثبت نام کرد و در سال ۱۹۷۷ در رشته ریاضیات کاربردی و اقتصاد فارغ التحصیل شد.

بالمر عاشق ورزش بود و مدیر تیم فوتبال هاروارد کریمسون و همچنین حامی روزنامه این تیم هم بود. در همان سال‌ها بود که دوستی‌اش با بیل گیتس شروع شد. بعد از فارغ التحصیلی از هاروارد دو سال مدیر محصول شرکت  Procter & Gamble شد.

مایکروسافت

از کارمندی تا رسیاست مایکروسافت، استیو بالمر

بالمر در سال ۱۹۸۰ تحصیل در مدرسه بازرگانی استنفورد را رها کرد و به شرکت دوست صمیمی خود بیل گیتس رفت. استیو بالمر سی‌امین کارمند مایکروسافت است. طی دو دهه بعد، بالمر پست‌های مختلفی را بر عهده گرفت و مایکروسافت به یکی از قدرتمندترین و سودآورترین شرکت‌های تاریخ آمریکا تبدیل شد.

برای اینکه بدانید مایکروسافت چقدر بزرگ است باید بگویم ارزش مایکروسافت در سال ۲۰۱۹ از مرز ۱ تریلیون دلار گذشت. در دنیا فقط سه شرکت است که ارزشش از ۱ تریلیون دلار گذشته است: آمازون، اپل، مایکروسافت.

در سال ۱۹۹۸ بالمر رئیس مایکروسافت شد و دو سال بعد پس از استعفای گیتس از آن سمت و به عنوان رئیس هیئت مدیره، مدیرعامل شرکت شد. بالمر از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ رهبری شرکت مایکروسافت را بر عهده داشت. درآمد سالانه مایکروسافت در زمان تصدی او از ۲۵ میلیارد دلار در سال به ۷۰ میلیارد دلار رسید که خود این موضوع باعث افزایش قابل‌توجه ثروت بالمر شد. 

چالش‌های استیو بالمر در مایکروسافت

بالمر با چالش‌های زیادی در مایکروسافت رو به رو شد و از همه آن ها سربلند بیرون آمد.

۱_ترکیدن حباب دات کام

حباب دات کام (Dot com Bubble) : یک حباب اقتصادی در سال‌های پایانی قرن بیستم بود. شرکت‌های دات کام به شرکت‌هایی گفته می‌شود که بر پایه فعالیت‌های آنلاین و اینترنتی هستند.

در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰ شرکت‌ها به این نتیجه رسیده بودند که اگر یک e به ابتدای اسم خود اضافه کنند و یک پسوند .com بگذارند مردم با اعتماد بیشتری روی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. سهام این شرکت ها یک‌باره زیاد شد و سپس ریزش کرد. مایکروسافت از شرکت‌هایی بود که از حباب دات کام جان سالم به در برد.

۲_ معرفی XBOX به بازار

کمپانی Sony Computer Entertainment در سال در سال ۱۹۹۹ کنسول PlayStation 2 به بازار عرضه کرد. مردم استقبال چشم‌گیری از این کنسول کردند. پلی استیشن۲ از آن نظر منحصربه‌فرد بود که می‌توانست سی‌دی‌های صوتی و دی‌وی‌دی‌های تصویری را نیز پخش کند. مایکروسافت که فعالیت اصلی آن به کامپیوترهای شخصی و سرویس‌های نرم افزاری خلاصه می‌شد، کنسول جدید سونی را تهدیدی برای رایانه شخصی می‌دانست.

برای همین ۴ مهندس مایکروسافت دور هم جمع شدند و سیستمی طراحی کردند که در ۱۵ نوامبر ۲۰۰۱ با نام XBOX راهی بازار شد.

۳_ عدم استقبال از ویندوز ویستا در سال ۲۰۰۷

این ویندوز قرار بود تمام تجربیات ویندوز در سال‌های اخیر را در یک ویندوز ارائه کند. اما ارائه این ویندوز حتی قبل از تولدش هم اشتباه بود. قرار بود به عنوان یک ویندوز فرعی مورد استفاده قرار بگیرد ولی در سال ۲۰۰۴ مقداری از اطلاعات این ویندوز درز پیدا کرد و مردم ناراضی بودند که علاقه‌ای به این ویندوز ندارند. این حرف‌ها باعث شد مایکروسافت تصمیم بگیرد یک ویندوز انقلابی ارائه کند. اما فشار کاری و تصمیمات نادرست و فاصله‌ای که ویندوز ویستا از XP گرفت باعث شد این ویندوز برای مردم دلچسب نباشد. گزارش‌ها یکی پس از دیگری حاکی از آن بود که کاربران در حال بازگرداندن سیستم عامل‌های خود به ویندوز XP هستند.

بعد از آن نسخه بتا ویندوز ویستا را ارائه شد و مایکروسافت از مردم خواست باگ‌های آن را کشف کنند ولی بازم این ویندوز مورد استقبال مردم قرار نگرفت. بیل گیتس برای اینکه بیشتر بتواند بر علایق خود در کارهای انسان دوستانه متمرکز شود، در سال ۲۰۰۸ امور روزانه مایکروسافت را هم رها کرد و نقش بالمر به عنوان چهره عمومی مایکروسافت، پررنگتر شد.

۴_ خرید اسکایپ در سال ۲۰۱۱

در این سال بالمر اسکایپ را به ارزش ۸.۵ میلیارد دلار خرید. این بزرگ‌ترین خرید در تاریخچه مایکروسافت بود و این شرکت را در رقابت مستقیم با سرویس چت تصویری فیس تایم اپل قرار داد.

علاقه بالمر به بسکتبال

علایق ورزشی استیو بالمر

قابل حدس است که ورزش مورد علاقه استیو بالمر با قد ۱.۹۶ سانت بسکتبال است. او بارها اقدام به خرید تیم‌های بسکتبال کرد ولی هر بار با بدشانسی این فرصت از او گرفته می‌شد. در سال ۲۰۰۸ قصد داشت با تعدادی سرمایه‌گذار باشگاه سیاتل سوپر سونیک را بخرد اما این معامله به سرانجام نرسید و این تیم به شهر اکلاماها فروخته شد و منتقل شد.

در سال ۲۰۱۲ بالمر تصمیم گرفت تیم سیاتل سوپر سونیک شهرشان را به سیاتل برگرداند. ژانویه‌ی ۲۰۱۳ بالمر به اتفاق چند سرمایه گذار دیگر برای خرید تیم «ساکرامنتو کینگز» اقدام کرد. قرار بود این معامله با عدد تقریبی ۶۵۹ میلیون دلار انجام شود که این بار هم توافق نهایی حاصل نشد.

سرانجام بالمر در سال ۲۰۱۴ تیم لس‌انجلس کلیپرز (Los Angeles Clippers) را به مبلغ ۲ میلیارد دلار خرید. این رقم بزرگ‌ترین واگذاری یک باشگاه بسکتبال در تاریخ NBA محسوب می‏شود. استیو بالمر بالاخره به آرزویش رسید و مالک این تیم بسکتبال آمریکایی شد.

بالمر و نظرش در مورد رقبای کاری

درباره اپل

او علاقه ای به محصولات اپل نداشت و نارضایی خود را بدون هیچ ابایی در رسانه‌ها مطرح می‌کرد. یک‌بار در کنفرانسی در سال ۲۰۰۹ زبان به انتقاد از قیمت محصولات اپل پرداخت و گفت: در این شرایط که باید ۵۰۰ دلار برای خرید یک رایانه بپردازیم که دقیقاً بهای سخت‌افزار آن است. مگر مجبوریم ۵۰۰ دلار هم برای لوگوی آن بپردازیم؟ فکر می‌کنم خرید محصولات اپل برای افراد متوسط خیلی سخت‌تر از گذشته شده است. اما پیشگویی‌های بالمر به واقعیت نپیوست؛ چرا که در سال‌های بعد علیرغم سیر نزولی صنعت رایانه در آمریکا، فروش اپل پیوسته رو به افزایش بوده است.

  • فرزندان من در بسیاری از زمینه‌ها درست مانند بسیاری از بچه های دیگر، رفتار نادرستی دارند اما حداقل در این زمینه، من بچه‌هایم را شستشوی مغزی کرده‌ام به و به آن ها چنین گفته ام: نباید از گوگل و آیپد استفاده کنید!

درباره اندروید

او با اندروید هم مشکل داشت.

برای استفاده از ویندوز فون نیازی نیست شما حتماً دانشمند رایانه باشید, اما برای استفاده از اندروید این تخصص لازم است. استفاده از گوشی‌های تحت اندروید هیچ هیجانی برای من ندارد

پیش‌بینی‌های بالمر در مورد گوشی های اندرویدی اشتباه از آب در آمد. و همان طور که آمارها نشان می‌دهند استفاده از گوشی های اندرویدی سیر صعودی در بازار دارد و بسیاری از مردم حتی گوشی های ویندوزفون را نمی‌شناسند.

درباره لینوکس

استیو بالمر، قبلا در اظهارنظری جنجالی گفته بود لینوکس مثل سرطانی است که خودش را شبیه یک مالکیت فکری به هر چیزی که سر راهش باشد می‌چسباند. او هسته اصلی لینوکس را کومونیسم نامید و معتقد بودن متن باز بودن لینوکس مالکیت معنوی مایکروسافت را زیر سوال می‌برد.

حتی در سال در آوریل ۲۰۰۳ تعطیلات اسکی خود را در سوئیس قطع کرد تا شخصاً از شهردار مونیخ درخواست کند که سیستم عامل‌های خود را به لینوکس تغییر ندهند. اما موفق نشد و مونیخ علیرغم ارائه ۳۵ درصدی تخفیف بالمر و لابی‌گری او به Linux روی آورد.

رفتن لوکوفسکی به گوگل

یکی از مهندسان مایکروسافت در سال ۲۰۰۵ به گوگل رفت. بالمر از شنیدن این خبر به حدی عصبانی شد که صندلی خود را بلند کرد و به میز کوبید.

سپس در مورد اریک اشمیت که از سهام داران اصلی گوگل است گفت: من می‌خوام این مرد را دفن کنم. او یک گربه لعنتی است. قبلا این کار را کرده‌ام و الان هم می‌توانم. گوگل لعنتی!

بیشتر بخوانید:

زندگی نامه سرگی برین

اختلاف‌نظرهای بالمر و بیل گیتس

اختلافات استیو بالمر و بیل گیتس

عشق بین بالمر و بیل گیتس مانند روابط امروزی از هم پاشید. بالمر چند سال بعد از استعفا فاش کرد که روابط برادرانه او و بیل گیتس به خاطر اختلاف‌نظر‌ها روی سخت افزار تیره و تار شد.

بالمر در مصاحبه‌ای با تلویزیون بلومبرگ گفت: فکر می‌کنم در مورد اهمیت حضور در تجارت سخت‌افزار اختلاف نظر اساسی بین من و گیتس وجود داشت. همه چیز در مورد اینکه با تجارت تلفن همراه چه باید کرد به اوج رسید.

بالمر مایکروسافت را تحت فشار قرار داد تا در اواخر ۲۰۱۳ امتیاز کمپانی نوکیا را خریداری کنند. مایکروسافت به خاطر جبران مالی ضرر این تصمیم اشتباه بعدها مجبور شد هزاران کارمند خود را اخراج کند. تصمیمات بالمر برای خرید خط تولید نوکیا و تبلت سرفیس رابطه او با بیل گیتس را خراب کرد.

بالمر در مصاحبه ای در سال ۲۰۱۴ در پاسخ به این سوال که آیا رابطه خوبی با گیتس دارد یا خیر، گفت:

 ما بارها در زندگی خود گرد و غبار را پاک کردیم. این نوع چیزها اتفاق می‌افتد. ما قبلاً این کار را انجام داده‌ایم.

وقتی من مدیرعامل شدم، مایکروسافت سال بسیار بدی را پشت سر می‌گذاشت. بیل نمی‌دانست چگونه باید با افراد کار کند و من هم نمی‌دانستم چگونه باید بیل را مدیریت کنم. هنوز هم مطمئن نیستم مورد دوم را یاد گرفته باشم.

کمک های بشردوستانه استیو بالمر

استیو بالمر و بیل گیتس در سال ۱۹۹۴، بطور مشترک مبلغ ۱۰ میلیون دلار به بخش علوم کامپیوتر دانشگاه هاروارد کمک کردند.

او در سال ۲۰۱۴ مجددا برای استخدام هیات علمی جدید هاروارد مبالغی را پرداخت کرد.

همچنین بالمر در سال ۲۰۱۴ مبلغ ۵۰ میلیون دلار به منظور کمک‌هزینه‌های بورس تحصیلی، تحقیقات بهداشت عمومی، مشاوره و برندسازی و ارتباطات خارجی به دانشگاه اورگان کمک مالی کرد.

در اوج دوران کرونا استیو بالمر مبلغ ۲۵ میلیون دلار به مراکز تحقیقاتی و درمانی شهرهای لس‌آنجلس، میشیگان، سیاتل و همچنین دانشگاه واشنگتن برای تحقیقات واکسن کرونا پرداخت کرد.

زندگی خصوصی استیو بالمر

 استیو بالمر در سال ۱۹۹۰ میلادی، با کانی اسنایدر که بعد ها جزو کارمندان کمپانی مایکروسافت شد، ازدواج کرد. این دو با یکدیگر صاحب سه فرزند هستند.

جوایز و افتخارات استیو بالمر

بالمر در سال ۲۰۱۱ از ساکوزی رئیس جمهور فرانسه نشان لژیون دنور دریافت کرد. این نشان بالاترین نشان شایستگی فرانسه است.

گرفتن این نشان او را در لیست پر افتخار ترین روسای مایکروسافت قرار داد.

ثروت استیو بالمر

 

ثروت استیو بالمر

بالمر یکی از ده مرد پولدار جهان است. حضور بالمر در این لیست کمی عجیب است. زیرا بقیه افراد لیست مثل ایلان ماسک یا مارک زاکربرگ ثروت خود را براساس تأسیس شرکت‌ها به دست آورده‌اند در حالی که بالمر نه مالک شرکتی است و نه بنیان‌گذار است. بر طبق آمار ۲۰۲۴ بالمر  ۱۳۸ میلیون دلار ثروت دارد. جالب است بدانید که ثروت بیل گیتس ۱۴۵ میلیون دلار است.

بیشتر بخوانید:

ویژگی‌های شخصیتی

بالمر در بین همکاران به عنوان یک شخصیت پرشور و هیجان شناخته می شود. اجراهای آتشین او در رویدادهای مایکروسافت در رسانه‌ها زبانزد بود. یکی از ویدئوهای معروف او برای جشن ۲۵ سالگی مایکروسافت است که بالمر روی صحنه می‌پرد و فریاد می‌زند من مایکروسافت را دوست دارم.

تیپ شخصیتی استیو بالمر ESTJ است که ترکیبی از ویژگی‌های ایستادگی و مسئولیت‌پذیری است. ESTJ ها همچنین وفادار، شجاع و جاه‌طلب هستند.

بازنشستگی پرسود بالمر

بالمر بعد از ضررهایی که سر خرید نوکیا و سرفیس بوجود آمد در سال ۲۰۱۳ استعفا داد. جالب است بدانید بازنشستگی بالمر هم برایش سود آور بود. بالمر بیشتر از ۳۳۳ میلیون سهم مایکروسافت را داشت، تا پیش از اعلام خبر بازنشستگی، ارزش هر سهم این شرکت، ۳۲,۳۹ دلار بود و بنابراین ارزش کل سهام بالمر حدود ۱۰,۷۹ میلیارد دلار بود، اما بعد از اعلام خبر، ارزش هر سهم شرکت، حدود ۷ درصد بیشتر شد و ارزش سهام بالمر به ۱۱,۵۶ میلیارد دلار رسید، یعنی ۷۶۹ میلیون دلار بیشتر!

کلام آخر

استیو بالمر در مدیریت ۳۴ ساله‌اش نقش مهمی در شکل گیری بسیاری از محصولات نام‌ آشنای مایکروسافت داشت. Xbox ,Bing ,Cortana ,Office365 و Azure با مدیریت بالمر به دنیا معرفی شدند. اگر تاثیر او روی مایکروسافت بیشتر از بیل گیتس نباشد کمتر هم نیست.

دوست دارم به مردم بگویم که کل محصولات و بیزینس ما از سه مرحله عبور می کنند: هدف، صبر و اجرا.

منابع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *